OK

OK Cancel

Thank you

Close

Zašto Vam je potrebna hidratantna nega za lice?

Zašto odabrati posebnu hidratantnu negu za lice? Verovatno zvuči kao najosnovnije pitanje o lepoti, ali s obzirom da godine, tip kože, pa čak i godišnje doba mogu značajno da utiči na Vaš ten, važno je znati više o tome. Objasnićemo zašto je važno odabrati primerenu hidratantnu negu za lice prilagođenu potrebama Vaše kože.

hidratacija-lica-mineralKoja je razlika između hidratantne nege za lice i telo?
Ne iznenađuje da koža na Vašem licu ima drugačije potrebe nego koža tela. To znači da kada želimo negu za naš ten, važno je da uzmemo u obzir dnevni stres kojem je koža izložena. Koža na našem licu manje je pokrivena od kože na ostatku tela, što je čini izloženijom štetnim spoljašnjim faktorima poput UV zraka i zagađenja. Tako su naša lica prva na udaru kada je reč o prvim znakovima vidljivog starenja. To znači da su hidratantne nege za lice često hipoalergene u cilju izbegavanja iritacija nežne kože lica, za razliku od onih za telo, koje su gušće teksture i često sadrže mirise.

Zašto Vam je potrebna hidratantna nega za lice?
Lice je jedno od područja tela sa najtanjom kožom, a najosetljiviji deo lica – područje ispod očiju – u proseku je debljine tek 0,5 mm. Štaviše, licu nedostaje masnih naslaga koje se nalaze na drugim delovima tela poput bedara i nadlaktica, što ga čini i sklonijim suvoći. To podrazumeva da je lice, u poređenju sa drugim delovima tela, među prvima koje pokazuje vidljive znakove starenja. Ukratko, hidratacija je jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoju kožu dugoročno gledano (ne govorimo Vam da pijete dovoljno vode bez veze!).

Kad i kako hidrirati lice
Kada je reč o načinu hidratacije lica, postoji nekoliko važnih faktora. Srećom, Vichy Minéral 89 kombinuje intenzivnu hidrataciju hijaluronske kiseline sa laganom, svežom teksturom koja jača barijeru kože bez mašćenja ili osećaja neprijatnosti.

Godine
Uopšteno govoreći, naš epidermis je najdeblji u tinejdžerskim godinama i u dvadesetima. To pomaže u sprečavanju pojave tankih linija i bora, ali dovodi i do povećanog stvaranja sebuma što uzrokuje nepravilnosti, a povremeno i akne. Kako bismo to sprečili, masnoj koži treba obezbediti lagane teksture koje ne začepljuju pore.

Takođe, koža se sa godinama stanjuje, a njena sposobnost da zadržava vlagu dramatično slabi. Manje je verovatno da će na hidriranoj koži nastati tanke linije i bore, zato je odabir dnevne kreme obogaćene hidratantnim sastojcima ključan za smanjenje vidljivih znakova starenja i istovremeno čuvanje kože od daljih oštećenja uzrokovanih ekspozomom.

Tip kože
Osetljivoj koži trebaju hipoalergeni porizvodi koji je ne nadražuju.

Koži sa svrabom potrebna je lagana, sveža tekstura koja je ne guši. Na sreću, Minéral 89 se brzo upija u kožu i gotovo u trenu ostavlja prijatan osećaj svežine.

Suva koža treba formule sa hidratantnim sastojcima poput glicerina i hijaluronske kiseline, za jačanje barijere kože.

Godišnje doba
Tokom leta povećava se proizvodnja sebuma što uzrokuje nepravilnosti. Čak i ako Vam je ten masniji nego inače, to ne znači da bi trebalo da zaboravite na hidrataciju kože! Zahvaljujući koncentraciji Vichy mineralizovane termalne vode Minéral 89 sadrži 15 ključnih minerala, a njegova glatka, osvežavajuća tekstura odlična je za vruće letnje dane.

Zimi, pak, koža može da bude isušena zbog grejanja. Piling je odličan način uklanjanja suve ili isperutane kože sa tela, ali neki pilinzi mogu da budu pregrubi za osetljivu kožu – prevencija je, dakle, bolja od lečenja kada je reč o zaštiti od dehidratacije.

Koja je najbolja hidratantna nega za suvu kožu?
Lagana, hidratantna tekstura gela čini Vichy Minéral 89 idealnim za suvu kožu hidrirajući je bez gušenja epidermisa. Njegova formula sadrži preko 89% mineralizovane termalne vode koja dokazano jača kožu i sprečava gubitak vode i pomaže tenu da ostane svež i hidriran. Vichy Minéral 89 može da se koristi samostalno ili ispod uobičajene dnevne kreme za pojačanu hidrataciju, ali i kao idealan tretman hidratacije.

go to top