OK

OK Cancel

Thank you

Close

Različiti simptomi starenja na kosi

Nema sumnje da se tokom menopauze vaše telo menja, koža opušta, a promene se dešavaju čak i na kosi. Još juče živahne, bujne kovrdže, sada su griva bez sjaja i volumena. Jasno je da ova promena može da bude nuspojava koju je teško prihvatiti.

Različiti simptomi starenja na kosi

Šta se događa sa našom kosom dok starimo?

Kako žene stare, uobičajeno je da se njihova kosa stanjuje u različitoj meri, u zavisnosti od osobe i genetskih faktora. Ponekad to ide još dalje, a opadanje kose - poznato kao alopecija - dovodi do postepenog gubitka gustine kose. I ovde je genetika glavni faktor.

Kako mogu da ojačam svoju kosu?

Razvijeno je nekoliko proizvoda za borbu protiv opadanja i stanjivanja kose, nudeći ženama u menopauzi rešenje koje olakšava situaciju.  

Opadanje kose kod žena može biti pod uticajem mnogobrojnih faktora koji remete stanje kose i njenu okolinu. Međutim ovaj gubitak kose nije neizbežan i upotreba losiona za sprečavanje opadanja kose dobro je rešenje za jačanje kose i smanjenje njenog stanjivanja.

Kako još mogu uticati protiv opadanja kose? Prilagodite ishranu!

Pojačajte unos gvožđa i biotina Pojačajte gvožđe i biotin u svojoj ishrani. Oba su odlični saveznici u borbi protiv opadanja kose. Biotin se čak naziva i „vitaminom za rast kose“ poznatim pod imenom B7. I gvožđe i biotin možete pronaći u ribi, orašastim plodovima, mahunarkama, živini, salati, paradajzu i šargarepi.  

Konzumirajte omega-3 masne kiseline Dobre masti koje se nalaze u tuni i lososu, kao i skuši, semenkama lana i orašastim plodovima jačaju rast kose.  

Potražite pomoć u biljkama Isprobajte aloe veru, ginseng, lavandu ili ruzmarin, jer se smatra da hrane kosu i podstiču zdrav krvotok.

VAŠA RUTINA

 • 1-dercos-aminexil-clinical-5-zene-tretman-protiv-ispadanja-kose-ampule-za-kosu-ampule-protiv-ispadanja-kose
 • 1-vichy-dercos-energetski-sampon-protiv-ispadanja-kose-jako-ispadanje-kose-celavljenje-sampon-protiv-celavosti-sampon-za-celavost-ispadanje-kose-retka-kosa
 • Najčitanije

  Koliko traje menopauza?

  ZDRAVLJE

  Koliko traje menopauza?

  Žene koje će tek ući u menopauzu obično su u zabludi da je kraj menstruacije promena sa jasnim početkom i vremenom završetka. Do 2020. milijardu žena će biti starije od 50 godina i posvedočiće da je trajanje menopauze, kao i njeni simptomi, vrlo individualno.

  Pročitaj članak

  Perimenopauza i menopauza: koji su rani simptomi?

  ZDRAVLJE

  Perimenopauza i menopauza: koji su rani simptomi?

  Da li počinje? Ne postoji tačno vreme kada se pojavljuju simptomi menopauze. Perimenopauza, prelazni period pre menopauze, kada se menjaju nivoi hormona, može da započne bilo kada, od nekoliko meseci do čak 10 godina pre menopauze i prosečno traje 5 godina. Nastavite da čitate ako osećate fizičke i fiziološke promene koje ne možete da objasnite, ako ste već prepoznali rane simptome ili ste jednostavno znatiželjni i želite da budete bolje pripremljene na ono što čeka svaku ženu.

  Pročitaj članak

  Šta je menopauza: uzroci, simptomi, faze i lečenje

  ZDRAVLJE

  Šta je menopauza: uzroci, simptomi, faze i lečenje

  Menopauza je prirodni završetak menstrualnog ciklusa. Baš kao i pubertet, koji označava početak, ovo je biološka promena, univerzalna za sve žene, a opet individualna u smislu određenih simptoma i vremena pojave predmenopauze i menopauze. Svaka od milijardu žena koja će 2020. godine biti starija od 50 godina proći će kroz menopauzu koja će za nju biti jedinstvena.

  Pročitaj članak

  go to top