OK

OK Cancel

Thank you

Close

Različiti simptomi starenja na kosi

  • favoris

Nema sumnje da se tokom menopauze vaše telo menja, koža opušta, a promene se dešavaju čak i na kosi.

Različiti simptomi starenja na kosi

Još juče živahne, bujne kovrdže, sada su griva bez sjaja i volumena.

Jasno je da ova promena može da bude nuspojava koju je teško prihvatiti.

Šta se događa sa našom kosom dok starimo?


Kako žene stare, uobičajeno je da se njihova kosa stanjuje u različitoj meri, u zavisnosti od osobe i genetskih faktora. Ponekad to ide još dalje, a opadanje kose - poznato kao alopecija - dovodi do postepenog gubitka gustine kose. I ovde je genetika glavni faktor.

Kako mogu da ojačam svoju kosu?


Razvijeno je nekoliko proizvoda za borbu protiv opadanja i stanjivanja kose, nudeći ženama u menopauzi rešenje koje olakšava situaciju.  

Opadanje kose kod žena može biti pod uticajem mnogobrojnih faktora koji remete stanje kose i njenu okolinu. Međutim ovaj gubitak kose nije neizbežan i upotreba losiona za sprečavanje opadanja kose dobro je rešenje za jačanje kose i smanjenje njenog stanjivanja.

Aminexil


Vichy je razvio tretman protiv opadanja kose - Aminexil – koji deluje tako što učvršćuje koren i time usporava opadanje kose.

Aminexil Clinical 5


Proizvod namenjen ženama, koji sadrži koktel aktivnih sastojaka posebno odabranih za snažnije vlasište i gušću, jaču kosu zdravijeg izgleda iz dana u dan.

Za značajnije rezultate preporučuje se svakodnevna primena tokom 6 nedelja; proizvod je potrebno umasirati u vlasište za podsticanje mikrocirkulacije i stimulaciju korena. Metoda aplikacije: masirajte vrhovima prstiju kružnim pokretima za podizanje iz korena i omekšavanje vlasišta. Krenite od potiljka i ušiju i nastavite prema temenu.

Kako još mogu uticati protiv opadanja kose? Prilagodite ishranu!


Pojačajte unos gvožđa i biotina Pojačajte gvožđe i biotin u svojoj ishrani. Oba su odlični saveznici u borbi protiv opadanja kose. Biotin se čak naziva i „vitaminom za rast kose“ poznatim pod imenom B7. I gvožđe i biotin možete pronaći u ribi, orašastim plodovima, mahunarkama, živini, salati, paradajzu i šargarepi.  

Konzumirajte omega-3 masne kiseline Dobre masti koje se nalaze u tuni i lososu, kao i skuši, semenkama lana i orašastim plodovima jačaju rast kose.  

Potražite pomoć u biljkama Isprobajte aloe veru, ginseng, lavandu ili ruzmarin, jer se smatra da hrane kosu i podstiču zdrav krvotok.

Najčitanije

Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

Nega Kose

Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

Opadanje kose može biti uzrokovano raznim faktorima, od problema sa zdravljem do nedostataka vitamina u telu pa i do nekih ozbiljnijih stvari. Glavni uzroci za koje potrošači smatraju da neposredno utiču na opadanje kose, osim genetike, su i stres, zagađenje, umor, pušenje, nepovoljni tretmani kose, hormonske promene, neadekvatna ishrana i problemi na koži glave.

Pročitaj članak

NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

Nega Kose

NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

Postoji verovanje da je gubitak kose problem koji najčešće pogađa muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o gubitku kose pričamo sa Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju VICHY.

Pročitaj članak

Šta je masa kose?

Nega Kose

Šta je masa kose?

Primećujete da Vam je u poslednje vreme rep tanji? Kao deo naše serije publikacija o opadanju i istanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions deluje na njeno jačanje.

Pročitaj članak

go to top