OK

OK Cancel

Thank you

Close

Različiti simptomi starenja na kosi

Nema sumnje da se tokom menopauze vaše telo menja, koža opušta, a promene se dešavaju čak i na kosi. Još juče živahne, bujne kovrdže, sada su griva bez sjaja i volumena. Jasno je da ova promena može da bude nuspojava koju je teško prihvatiti.

Različiti simptomi starenja na kosi

Šta se događa sa našom kosom dok starimo?

Kako žene stare, uobičajeno je da se njihova kosa stanjuje u različitoj meri, u zavisnosti od osobe i genetskih faktora. Ponekad to ide još dalje, a opadanje kose - poznato kao alopecija - dovodi do postepenog gubitka gustine kose. I ovde je genetika glavni faktor.

Kako mogu da ojačam svoju kosu?

Razvijeno je nekoliko proizvoda za borbu protiv opadanja i stanjivanja kose, nudeći ženama u menopauzi rešenje koje olakšava situaciju.  

Opadanje kose kod žena može biti pod uticajem mnogobrojnih faktora koji remete stanje kose i njenu okolinu. Međutim ovaj gubitak kose nije neizbežan i upotreba losiona za sprečavanje opadanja kose dobro je rešenje za jačanje kose i smanjenje njenog stanjivanja.

Kako još mogu uticati protiv opadanja kose? Prilagodite ishranu!

Pojačajte unos gvožđa i biotina Pojačajte gvožđe i biotin u svojoj ishrani. Oba su odlični saveznici u borbi protiv opadanja kose. Biotin se čak naziva i „vitaminom za rast kose“ poznatim pod imenom B7. I gvožđe i biotin možete pronaći u ribi, orašastim plodovima, mahunarkama, živini, salati, paradajzu i šargarepi.  

Konzumirajte omega-3 masne kiseline Dobre masti koje se nalaze u tuni i lososu, kao i skuši, semenkama lana i orašastim plodovima jačaju rast kose.  

Potražite pomoć u biljkama Isprobajte aloe veru, ginseng, lavandu ili ruzmarin, jer se smatra da hrane kosu i podstiču zdrav krvotok.

go to top