OK

OK Cancel

Thank you

Close

HORMONSKA JOGA: Usmeravanje energije u lice i koren kose; Brisanje bora i protiv opadanja kose

  • favoris

U saradnji sa sertifikovanim trenerom Hormonske joge, Renatom Reiner, Vichy Vam predstavlja vežbe koje će zasigurno postati novi saveznik Vašeg zdravlja.

Lepota dolazi iznutra!

Često čujemo ovu izjavu, međutim koliko joj zapravo verujemo? Današnja tema je 5 talasa lepote, pri čemu ćemo podsticanjem unutrašnje energije uticati na vrlo zastupljen problem – opadanje kose i pojavljivanje bora.

5 TALASA LEPOTE


Početni položaj: ležimo na leđima

VAŽNA NAPOMENA: Bastriku ne izvodimo u slučaju bilo kakvih srčanih problema, posle operacija srca, kod visokog krvnog pritiska, u trudnoći, za vreme menstruacije, tri meseca nakon bilo kakvog operativnog zahvata.

Prvi talas

1. Privučemo kolena ka grudima, rukama obuhvatimo bedra ispod kolena, pa ih privučemo ka grudima.
2. U tom položaju izvedemo 7 puta bastriku.
3. Energiju usmerimo prema licu i korenu kose i pustimo je da teče. Ostanemo neko vreme u položaju i vizualizujemo kako se lice duboko opušta, kako nestaju duboke bore i kako koren kose punimo energijom.  

Drugi talas

1. Oslonimo se na stopala, podignemo karlicu, stavimo dlanove ispod karlice, dlanovi su okrenuti prema dole. Spustimo karlicu na dlanove i pritisnemo ručne zglobove (ručni zglobovi su refleksne zone za jajnike)
2. Privučemo kolena prema grudima
3. Udahom ispružimo levu nogu otprilike 20 cm od poda, desna noga ostaje savijena
4. Zatim izdahom savijemo levu nogu, a istovremeno ispružimo desnu.
5. Izvodimo vežbu 7 puta uz bastrika disanje (naizmenično savijamo desnu, pa levu nogu i pri tome nežno masiramo jajnike). Zatim privučemo oba kolena ka grudima i usmerimo energiju u lice i koren kose.    

HORMONSKA JOGA: Usmeravanje energije u lice i koren kose

Treći talas

Ponovimo istu vežbu tako da udahom ispružimo desnu nogu i sve ponovimo: 

1. Udah – ispružimo desnu nogu, levu savijemo  
2. Izdah -  savijemo levu nogu, desnu ispružimo. 
3. Sve to ponovo propratimo sa bastrika disanjem i usmerimo izdahom energiju u lice i koren kose.     

Četvrti talas

Početni položaj: kolena na grudima   

1. Udahnemo i napunimo pluća do ¾ kapaciteta, zadržimo dah i udaramo se nežno naizmenično petama po zadnjici i na taj način nežno stimulišemo jajnike. 
2. Počnemo sa desnom petom. Kada izdahnemo, privučemo kolena ka prsima i usmerimo energiju ka licu i korenu kose.   

Peti talas

Ponovimo postupak kao u prethodnoj vežbi, započnemo sa levom petom. Izdahnemo, privučemo kolena ka grudima i usmerimo energiju ka licu i korenu kose. 
Kontraindikacije kod talasa 4 i 5 – osobe sa visokim krvnim pritiskom i srčanim problemima ne zadržavaju dah.

Najčitanije

PRAVILNA ISHRANA U FUNKCIJI ODRŽAVANJA ZDRAVLJA U MENOPAUZI

Reč stručnjaka

PRAVILNA ISHRANA U FUNKCIJI ODRŽAVANJA ZDRAVLJA U MENOPAUZI

Pravilna ishrana važan je faktor u održavanju zdravlja organizma. Kao što pogrešna ishrana može da dovede do bolesti, tako i pravilna ishrana može da pomogne unapređenju zdravlja i vitalnosti ljudskog organizma. Kojim namirnicama možete da povećate kvalitet života u periodu menopauze? Pročitajte intervju s prof. dr Brankom Jakovljevićem, subspecijalistom ishrane na Medicinskom fakultetu u Beogradu i saznajte kakvo je mišljenje stručnjaka.

Pročitaj članak

Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

Nega Lica

Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

Pročitaj članak

Vitamin C - tajna blistave kože?

Sastojci

Vitamin C - tajna blistave kože?

Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


Pročitaj članak

go to top