OK

OK Cancel

Thank you

Close

HORMONSKA JOGA: Usmeravanje energije u štitnu žlezdu

U saradnji sa sertifikovanim trenerom Hormonske joge, Renatom Reiner, Vichy Vam predstavlja vežbe koje će zasigurno postati novi saveznik Vašeg zdravlja.

Sigurno ste se u nekom trenutku svog života susreli sa problemom rada tireoidne žlezde. Kada je reč o ovoj žlezdi, bitno je napomenuti da se ne sme zanemariti nijedan simptom njenog nepravilnog funkcionisanja.

Razlog leži u tome što je ona odgovorna za uravnoteženu funkciju celog organizma. Ove dve vežbe će Vam pomoći u održavanju nesmetanog rada štitne žlezde.

VAŽNA NAPOMENA: Bastriku ne izvodimo u slučaju bilo kakvih srčanih problema, posle operacija srca, kod visokog krvnog pritiska, u trudnoći, za vreme menstruacije, tri meseca nakon bilo kakvog operativnog zahvata.

VEŽBA 1:


VILOMASANA – MOST

Ležimo opušteno na leđima, stopala su razmaknuta u širini kukova, kolena i skočni zglobovi nalaze se u jednoj ravni, dlanovi okrenuti prema dolje. Lagano podižemo kičmeni stub, pršljen po pršljen, od karlice do ramena, izvodimo talasast pokret da bismo dobili konačni efekat koji taj pokret ima na kičmu, bubrege i nadbubrežne žlezde.

Ponovimo dizanje i spuštanje 7 puta. Posle poslednjeg dizanja karlica ostaje podignuta, ispružimo ruke isprepletenih prstiju ispod leđa ili se oslonimo na njih u području struka. U tom položaju izvedemo 7 puta bastriku i posle toga usmerimo energiju prema štitnoj žlezdi.  

Nakon toga se uz talasast pokret kičme lagano spustimo od ramena prema karlici na strunjaču, pršljen po pršljen, i još jednom izvedemo usmeravanje energije u štitastu žlezdu, ovaj put bez bastrike. Opustite se minut do dva na taj način što ćete se osloniti na stopala i prisloniti koleno jedno na drugo.

VEŽBA 2:

MATSYASANA – RIBA

Početni položaj: ležimo na leđima  

Ova vežba sastoji se od 4 položaja. U svakom položaju izvodi se ujjayi disanje. Posle toga energija se usmerava u štitnu žlezdu.  

1.položaj

Nožni prsti su, po mogućnosti, rašireni i 'gledaju' ka gore. Ruke su pored tela, dlanovi prislonjeni na bedra. Glava okrenuta na levu stranu, brada što bliže levom ramenu. 3 puta izvedemo ujjayi disanje i zatim izdahom usmerimo energiju prema štitnoj žlezdi.  

2.položaj

Okrenemo glavu na desnu stranu, prema desnom ramenu i ponovimo vežbu.  

3.položaj

Ruke stavimo ispod karlice, okrenemo dlanove prema dole. Oslonimo se na podlaktice, podignemo grudi, stopala i nožne prste ispružimo ka napred. Grudi se lagano šire, dišemo 3 puta ujjayi. Kod izdaha pokušamo da osetimo prijatno istezanje u području štitne žlezde. Posle ujjayi disanja udahnemo i dugim izdahom pošaljemo energiju prema štitnoj žlezdi. Nežno, pršljen po pršljen izađemo iz položaja.  

4.položaj

Ležimo na leđima, prsti na nogama su razmaknuti i 'gledaju' ka gore. Ruke su opuštene pored tela, dlanovi na bedrima. Nežno podignemo bradu od poda, privučemo je prsima i 3 puta izvedemo ujjayi disanje. Zatim prekrstimo ruke, položimo ih iza vrata, opustimo vrat i usmerimo energiju prema štitnoj žlezdi. Posle toga glavu lagano spustimo na pod i opustimo se.

Kontraindikacije: Ova vežba snažno deluje na štitnu žlezdu i ne preporučuje se kod hipertireoze.

HORMONSKA JOGA: Usmeravanje energije u štitastu žlezdu 1
HORMONSKA JOGA: Usmeravanje energije u štitastu žlezdu 2
HORMONSKA JOGA: Usmeravanje energije u štitastu žlezdu 3

VAŠA RUTINA

1-vichy-dercos-densi-solutions-sampon-za-tanku-i-slabu-kosu-sampon-za-rast-kose-sampon-za-proguscivanje-kose-za-gustu-kosu-tanka-kosa-retka-kosa

Densi-Solutions Šampon za tanku i slabu kosu

Revitalizuje kožu glave i jača kosu.

( 23 comments )

go to top