OK

OK Cancel

Thank you

Close

Evo zašto je hidrirana koža tajna blistavog makeupa

Pokušavate da postignete blistavu, besprekornu kožu, ali dehidratacija Vam stoji na putu? Istražujemo kako Vam hidrirana koža može pomoći da makeup bude što besprekorniji.

Evo zašto je hidrirana koža tajna blistavog makeupa
Mineral+fluid

Ako volite make-up, verovatno znate da je hidrirana koža glavni faktor zdravog, blistavog izgleda. Hidratacija svakako igra vitalnu ulogu kod zdravog tena: voda je odgovorna za gladak, mek i baršunast izgled, dok dehidratacija uzrokuje grubu kožu bez sjaja i tanke linije. Zato ima smisla da će makeup nanesen na hidriranu kožu izgledati bolje i zahtevaće manje prekrivanja. Evo i kako.

Bez adekvatne hidratacije Vaša koža će biti osetljivija na faktore okoline poput zagađenja i duvanskog dima.

Zašto je hidratacija toliko važna za blistavu kožu?


Bez adekvatne hidratacije Vaša koža će biti zategnuta uz osećaj neprijatnosti, ali će i funkcija barijere kože biti oslabljena. Zašto? Zato što je osetljivija na faktore okoline poput zagađenja i duvanskog dima. Ovi agresivni faktori mogu da uzrokuju manje glatku kožu usled čega se na makeupu pojavljuju nabori. Tako, Vaš ten postaje suv i hrapav (1) zbog čega često moramo da nanesemo više makeupa kako bismo suzbili ove simptome. Zato je važno najpre delovati na dehidrataciju kako bismo kožu pipremili za makeup.

Kako Minéral 89 može da poboljša izgled Vašeg makeupa?


Minéral 89 može povoljno da deluje na sve korake Vaše makeup rutine. Prvi je upotreba boostera za pripremu kože, čak i pre uobičajene baze, pudera ili korektora. To poboljšava primenu proizvoda na koži, ali je i uglačava i doprinosi ujednačenijem prekrivanju za blistavu i zdravu kožu iznutra i spolja. Ako imate osetljivu kožu, Minéral 89 može da ujednači kožu i smanji osećaje neprijatnosti koje imate.

Uz booster nećete morati da brinete o tome da li Vam se puder prerano isušuje jer on pomaže da lice zadrži vlagu tokom celoga dana, a istovremeno uglačava kožu i daje joj blistav i zdrav izgled. Pre spavanja ne zaboravite da skinete svu šminku i nanesite booster još jednom. Možete biti sigurni da će koža do jutra biti manje isušena, glatka i ružičasta.

Ko može da koristi Minéral 89?


Minéral 89 se preporučuje svim tipovima kože. Njegova lagana tekstura čini ga savršenim za masnu i osetljivu kožu. Može da se koristi i ujutru i uveče kao prvi korak Vaše rutine nege kože – booster pre, krema posle. Zato pre nanošenja makeupa i zaštite od sunca ne zaboravite da nanesete Minéral 89.

IZVOR:

1. Verdier-Sévrain, S. i dr. ,,Hidratacija kože: osvrt na njene molekularne mehanizme' u Journal of Cosmetic Dermatology 6.2 (2007.) str. 75.-82. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17524122]

Objavljeno

VAŠA RUTINA

dermablend-korektivni-tecni-puder-spf-35; nijansa-15; vichy; mat-efekat; neravnomeran-ten; podocnjaci; crvenilo; oziljci; osecaj-gole-koze; umereno-prekrivanje

CORRECTOR Tečni korektivni puder SPF35

( 50 comments )

go to top