OK

OK Cancel

Thank you

Close

Zdrave navike: Zašto je poboljšanje hidratacije dobro za Vašu kožu

Ukoliko ste (kao i mnogi od nas) novu godinu započeli sa obećanjem da ćete piti više vode, imamo pravu motivaciju za Vas!

Zdrave navike: Zašto je poboljšanje hidratacije dobro za Vašu kožu
Healthy-habits-why-boosting-your-hydration-is-good-for-your-skin.jpg

Zašto je hidratacija toliko važna za zdravu kožu?


Svi smo čuli da  dovoljna konzumacija vode  našoj koži daje zdravi sjaj, ali šta se zaista događa ispod površine dok pokušavamo da ostanemo hidrirani? Koža je svakodnevno izložena oštećenjima iz ekspozoma – spoljnim faktorima poput zagađenja i UV zraka koji štete našoj koži – koji oštećuju funkciju barijere kože. Upoznati smo sa efektima koje dehidratacija može imati na našu kožu: ten gubi sjaj i čak postaje suv i/ili ispucan. Kada je koža dobro hidrirana iznutra, ove barijere su jače i pomažu kod sprečavanja pojave oštećenja povezanih sa agresijama iz ekspozoma, a sprečavaju i da određene bakterije i alergeni prodru u kožu. Šta to znači u praksi? Koža koja zgleda i oseća se bolje, u stanju je da efikasnije vrši svoju zaštitnu ulogu.

Kako poboljšati hidrataciju: Svakodnevni saveti


Sad kada smo videli kako pravilna hidratacija pomaže koži iznutra, vreme je da pogledamo šta možemo preduzeti da maksimalno povećamo njene efekte na kožu. Hidratacija kože iznutra ide ruku pod ruku sa hidratacijom spolja, zato potražite proizvode za negu kože sa sastojcima koji maksimiraju zadržavanje vode, poput glicerina i hijaluronske kiseline. Oni će zadržati toliko potrebnu vlagu kada je napolju posebno toplo ili hladno.  

Kako biste ispravno krenuli sa svojim jutarnjim režimom, važno je dan započeti sa boosterom ili serumom, jer je njihova finija tekstura formulisana tako da temeljno prodire u epidermalne slojeve kože.  Vichy Minéral 89 booster sadrži samo 11 izuzetno hidratantnih sastojaka i ime je dobio po neverovatno visokoj koncentraciji Vichy mineralizovane termalne vode od 89%, što je čak 69% više nego u bilo kojoj pređašnjoj formulaciji. Zatim nanesite bogatiju dnevnu kremu poput Vichy Aqualia Thermal Rich, kako biste zadržali dobrobiti prethodnog koraka i kako biste stvorili zaštitni, intenzivno hidrirajući sloj na svom tenu.  

I na kraju, ne zaboravite da redovno topikalno hidrirate kožu, posebno posle vežbanja u teretani, gde se koža isušuje i gubi minerale. U periodima kada je koža sklona isušivanju tretirajte je raspršivanjem osvežavajuće Vichy mineralizovane termalne vode.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

mineralizovana-termalna-voda-maglica-sprej; vichy; fiksator-sminke; hidratacija-nega; upala-umirivanje

Mineralizovana termalna voda

( 1 comments )

go to top