getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zdrave navike: Zašto je poboljšanje hidratacije dobro za Vašu kožu

Zdrave navike: Zašto je poboljšanje hidratacije dobro za Vašu kožu

Ukoliko ste (kao i mnogi od nas) novu godinu započeli sa obećanjem da ćete piti više vode, imamo pravu motivaciju za Vas!

Zašto je hidratacija toliko važna za zdravu kožu?


Svi smo čuli da  dovoljna konzumacija vode  našoj koži daje zdravi sjaj, ali šta se zaista događa ispod površine dok pokušavamo da ostanemo hidrirani? Koža je svakodnevno izložena oštećenjima iz ekspozoma – spoljnim faktorima poput zagađenja i UV zraka koji štete našoj koži – koji oštećuju funkciju barijere kože. Upoznati smo sa efektima koje dehidratacija može imati na našu kožu: ten gubi sjaj i čak postaje suv i/ili ispucan. Kada je koža dobro hidrirana iznutra, ove barijere su jače i pomažu kod sprečavanja pojave oštećenja povezanih sa agresijama iz ekspozoma, a sprečavaju i da određene bakterije i alergeni prodru u kožu. Šta to znači u praksi? Koža koja zgleda i oseća se bolje, u stanju je da efikasnije vrši svoju zaštitnu ulogu.

Kako poboljšati hidrataciju: Svakodnevni saveti


Sad kada smo videli kako pravilna hidratacija pomaže koži iznutra, vreme je da pogledamo šta možemo preduzeti da maksimalno povećamo njene efekte na kožu. Hidratacija kože iznutra ide ruku pod ruku sa hidratacijom spolja, zato potražite proizvode za negu kože sa sastojcima koji maksimiraju zadržavanje vode, poput glicerina i hijaluronske kiseline. Oni će zadržati toliko potrebnu vlagu kada je napolju posebno toplo ili hladno.  

Kako biste ispravno krenuli sa svojim jutarnjim režimom, važno je dan započeti sa boosterom ili serumom, jer je njihova finija tekstura formulisana tako da temeljno prodire u epidermalne slojeve kože.  Vichy Minéral 89 booster sadrži samo 11 izuzetno hidratantnih sastojaka i ime je dobio po neverovatno visokoj koncentraciji Vichy mineralizovane termalne vode od 89%, što je čak 69% više nego u bilo kojoj pređašnjoj formulaciji. Zatim nanesite bogatiju dnevnu kremu poput Vichy Aqualia Thermal Rich, kako biste zadržali dobrobiti prethodnog koraka i kako biste stvorili zaštitni, intenzivno hidrirajući sloj na svom tenu.  

I na kraju, ne zaboravite da redovno topikalno hidrirate kožu, posebno posle vežbanja u teretani, gde se koža isušuje i gubi minerale. U periodima kada je koža sklona isušivanju tretirajte je raspršivanjem osvežavajuće Vichy mineralizovane termalne vode.

Naši kultni proizvodi

 • Novo

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  MINÉRAL 89

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  Dnevna nega

  INOVACIJA: Vaša dnevna doza za snažniju kožu

 • Mineralizovana  termalna voda
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top