getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Federik

Fotograf - Pariz

Iza sočiva ovih foto-reportaža, naš 43-godišnji fotograf je shvatila da, kao i kod drugih žena, njena koža nije imuna na hiperaktivni životni stil.

Nazad

Otkrijte Federikinu priču

DAN 1: PREDSTAVLJANJE

1

“ PRAVA JE MISTERIJA ŠTO SAM UOPŠTE UZELA APARAT U RUKE.Ništa tokom mog odrastanja nije ukazivalo na karijeru fotografa. Odrasla sam u baru u malom gradu na jugu Francuske. To je bio porodični posao i tako je bilo oduvek. Sada živim u Parizu sa svojim sinom i često fotografišem zvezde. To je potpuno drugi svet! Na svom zadatku da pratim živote ostalih četiri žena, uključujem se i sama u eksperiment. Želim da vidim šta Vichy Idéalia serum može da uradi za moju kožu!

“ UJUTRU I UVEČE, BEZ IZUZETKA, MOJA KOŽA JE FOKUS.Vrlo sam striktna u vezi sa svojom rutinom nege. Posle brzog tuširanja, mažem lice i stavljam malo pudera i nikada ne izlazim bez maskare. Čak i ako sam vrlo umorna, nikada ne ležem a da nisam skinula šminku. Potajno priželjkujem pomoć od Vichy seruma ove nedelje kako bih uspela da svoju kožu bez posledica izvučem iz svih putovanja koja me čekaju.

“ UVEK IMAM VREMENA ZA SVOG SINA.Volim naše male zajedničke trenutke pa čak i one proste stvari kao što su vožnja do škole i dovoženje iz škole.

“ MAKSIMALNO ISKORIŠĆAVAMO NAŠE ZAJEDNIČKO VREME.Definitivno je u pitanju kvalitet provedenog vremena. Kada me posao odvede od njega, znam da jedno drugom nedostajemo.

DAN 2: PRIPREME

2

DAN MI POČINJE U 7. DA LI JE I MOJA KOŽA SPREMNA ZA TO?Volim ono što radim pa sam voljna i da počnem. Ali sam svesna da će se stres sa kojim se borim svakog dana, najverovatnije pokazati na mom licu u vidu napetosti ili samo ispijenog izgleda. Vodim sina u školu, pijem oko 22 kafe i pregledam mailove. Trka da uradim što više je otvorena.

“ MOJI PRIJATELJI SU IMPRESIONIRANI POZNATIM LICIMA KOJA SLIKAM.Možda izgleda fantastično trljati ramena sa zvezdama, ali neki od njih su neurotičniji i više pod stresom nego mi. Njihovi karakteri mogu posao učiniti deset puta težim! Volim da slikam obične ljude kao što smo ti i ja. Mogu da otkrijem njihovu suštinu i zato je to zaista posebno.

“ MOJA TRKA TRAJE CEO DAN.Stalno gledam na sat. Uvek postoji još jedan sastanak na koji moram da idem.

“ PIŠEM FILM.U vremenu između svoji fotografskih zadataka, porodničnog života i prijatelja, moram da pronađem vreme za rad na scenariju... i da pronađem vreme samo da razmislim.

DAN 3: REPORTAŽA O MATILDI

3

“ FOTOGRAFISANJE POROĐAJA JE BILO VRLO EMOTIVNO. KOŽA MI JE BURNO REAGOVALA.Kada sam radila fotoreportažu o Matildi, akušeru, bilo je trenutaka koji su mi bili teški. Pošto sam i sama majka, zaista sam saosećala sa onime kroz šta su neke žene prolazile. Stres od toga dana se video na mom licu koje je postalo sjajno i masno.

“ ZANIMA ME KAKO DRUGI VIDE STVARI.U mom poslu, najbolji način za deljenje iskustva je pokazati ga kroz nečije druge oči. Bolnica vrvi od najrazličitijih emocija. Pronalaženje načina da ih izrazim me fascinira.

“ NE MORAM DA VIDIM JOŠ JEDAN CARSKI REZ.Vreme provedeno sa Matildom i njenim kolegama u porođajnoj sali je bilo inspirativno. Emotivno iscrpljujuće, ali inspirativno.

DAN 4: REPORTAŽA O DŽILIJAN

4

VREMENSKA RAZLIKA, OH! ALI MOJE LICE IZDRŽAVA BOLJE NEGO JA...Posle nesnosnog leta sa 9 sati zakašnjenja, stižem u Šangaj. Radujem se fotoreportaži sa Džilijan, mladom modnom preduzetnicom. Iako sam upravo imala let iz pakla, moja koža izgleda iznenađujuće sveže. Koristila sam Vichy Idéalia serum i pre i posle leta jer me avioni zaista isušuju. Izgleda da je pomogao!

“ UMORNA SAM DO KOSKE.Ovolika vremenska razlika me zaista usporava. Momak me ne bi prepoznao - kaže da sam svaki pridev koji počinje sa 'hiper'. Verujem da nije mislio i na 'hiper-umorna'!

“ SVESNA SAM ZAGAĐENJA U VAZDUHU I NA SVOJOJ KOŽI.Osećam ga i to je još jedan razlog zašto sam srećna da koristim Vichy Idéalia serum. Trebalo bi da sadrži sastojke koji se bore protiv efekata zagađenja.

“ ŠANGAJSKI ZVUK.I danju i noću je živ. Fotografski san!

DAN 5: SLOBODAN DAN U ŠANGAJU

5

“ PONEKADA JE SAN NAJBOLJI LEK.Moj fotoreporterski posao ide dobro, ali mi je očajnički potreban odmor. Vremenska razlika je pravo prokletstvo kada se očekuje da budete kreativni.

“ OVO JE PROMENA U ODNOSU NA MOJ UOBIČAJEN SENDVIČ.U Parizu se trudim da jedem zdravo ali često preskočim ručak. U najboljem slučaju pojedem sendvič. Ali u Šangaju me je tolikI izbor razmazio i zato se tokom slobodnog dana častim.

“ ŠANGAJ JE PRAVI SPEKTAR POGLEDA, ZVUKOVA I MIRISA.Ovo znači pravo putovanje. Da biste upoznali neko mesto, potrebna su vam sva čula.

“ ODUŠEVLJENA SAM KAKO MI KOŽA PODNOSI SVE OVO.Svoje poslednje sate u Šangaju koristim za razmišljanje o svom sledećem zadatku. Ne mogu da verujem kako mi dobro koža izgleda kada uzmem u obzir sve što je pretrpela - stres, vremensku razliku, zagađenje... Vichy Idéalia serum očigledno ispunjava svoje obećanje jer mi je lice super ishidrirano pa čak i mekše.

DAN 6: REPORTAŽA U NJUJORKU

6

KONAČNO, GRAD HIPER KOLIKO SAM I JA!Ovo je ritam koji volim. Iako sam prošla kroz još jednu vremensku razliku, ritam Njujorka me ispunjava energijom. Uzbudljivo je!

“ VOLIM DA ŽIVIM SA KOFEROM U RUCI.Nikada nije predugo, ali je uvek vreme tokom koga se dešavaju nove stvari i tokom koga upoznajem zanimljve ljude.

TOKOM NOĆI BIRAM NAJBOLJE FOTOGRAFIJE. NEMA ODMORA ZA MOJU KOŽU!Kada spustim fotoaparat, dan nije gotov. Srećom, još uvek se držim svoje jutarnje i večernje rutine sa Vichy Idéalia serumom. Definitivno pomaže da mi lice ostane u ravnoteži tokom svog ovog umora.

“ HIDRIRAM SE I IZNUTRA.Unošenje puno vode je dobro za borbu sa vremenskom razlikom i za moju kožu.

DAN 7: DAN ODMORA U NJUJORKU

7

“ PROMENA RITMA, ALI MI JE POSAO JOŠ UVEK U GLAVI.Moj slobodan dan u Njujorku  je još jedna šansa da se malo odmorim, ali i da pogledam mailove i da malo radim na svom scenariju za film. I naravno, još uvek se predomišljam oko odabira fotografija.

“ NIJE MI POTREBNA POSEBNA OPREMA DA SE OPUSTIM. ILI DA VODIM RAČUNA O SVOJOJ KOŽI.Trudim se da jedem kvalitetno i da sam u formi. Ništa prekomplikovano. Brinem za svoju kožu i vodim računa o njoj. Sa Vichy Idéalia serumom, koža mi je prošla kroz neka velika iskušenja ali izgleda sjajno i stvarno je mekša.

“ NIKADA MI NIJE DOSTA NJUJORKA.Gde god da pogledam, uvek ima nešto zanimljivo da se vidi. Iako ga iz filmova i sa tv-a znam dobro, uvek me iznenadi.

TRUDIM SE DA NE IZGLEDAM KAO TURISTA!Ne uspevam baš uvek - posebno sa fotoaparatom oko vrata... Da jedem nešto na mestima gde jedu lokalci mi je omiljena stvar.

DAN 8: POVRATAK

8

UPOMOĆ, JOŠ JEDAN LET... ALI MOJA KOŽA JE PREDIVNA!Posao je gotov, a ja sam probila i svoje uobičajene granice. Zaslužila sam dobar i dug san. Ali, za divno čudo, lice mi izgleda sveže kao da se ovo fotografisanje nikada nije desilo.

“ LEPO JE BITI KOD KUĆE.Povratak u Pariz je uvek jedan od najlepših delova svakog putovanja. Nedostaje mi sin!

“ PONOVO SA SVOJIM ČOVEKOM.Divno je imati nekoga sa kime mogu da podelim svoje priče.

“ ČUDNO JE, ALI NE VIDIM TRAGOVE VREMENSKE RAZLIKE.Moj mali eksperimet sa Vichy Idéalia serumom se isplatio. Dva muškarca u mom životu su to primetila i ja mogu da osetim. Pore su mi sužene, koža mi je meka i ten mi izgleda divno i sveže. Ja bih to nazvala uspehom!