OK

OK Cancel

Thank you

Close

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

Vrline crnog, zelenog i crvenog čaja: od šolje do Vašeg tela. Čaj je Vaš saveznik za zdrav život.

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

INSIDE IMG-Tea why its your ally for healthy lifestyle-500651360Ako ste tip osobe svesne svog zdravlja, verovatno znate da je čaj jedna od najboljih namirnica za Vaše telo. Kad ste pod stresom i premoreni, Vaš organizam trpi, gubite zdravi sjaj i poprimate sivkast ten. Bio leden ili vruć, zelen, crn ili crven, čaj Vam može vratit snagu i energiju.

Zeleni čaj: antioksidativne supermoći

Zeleni čaj, kao moćni antioksidans, je obavezan u azijskim rutinama lepote, gde se ovaj čaj konzumira svakodnevno. Slobodni radikali su substance koje oštećuju nežna tkiva što dovodi do preranog starenja. Antioksidansi u zelenom čaju ih u trenutku zaustavljaju (1) što pomaže unapređenju zdravog tela spolja i iznutra i u borbi protiv starenja organizma u celini. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684512/

Crveni čaj: dodatni doprinos zdravlju

Ova vrsta, poznata i kao roibos ili čaj crvenog grma, je bogata antioksidansima i ne sadrži kofein, što ga čini idealnim pićem za veče (1). Savršen je i za probavu, što i  nije čudno pošto ga u Južnoj Africi, domovini ovog čaja, roditelji daju deci za smirivanje grčeva. Prirodno sadrži cink i alfahidroksi kiselinu (2), sastojke koji jačaju imunološki sistem. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19419525
[2] http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-rooibos/

Crni čaj: zaštita i delovanje protiv stresa

Manje je poznat od svog zelenog rođaka, iako je najčešće konzumirani čaj u svetu. Ali, crni čaj, koji se dobija iz fermentisanog  zelenog čaja pa je tako i jačih blagotvornih kvaliteta, takođe ima snažna antioksidativna svojstva. Ispitivanja sprovedena u Velikoj Britaniji (4) pokazala su da konzumacija 3 šolje crnog čaja dnevno smanjuje opasnost od srčanog udara za 11%. To i nije iznenađenje ako znamo da ovaj čaj smanjuje i nivo hormona stresa u telu. 
4. Oxford Journal

Od šolje do kreme: Kombuhina moć posvetljivanja

Još jedan način da nagradimo svoju kožu blagotvornim svojstvima čaja? Neka Vichyjeva Idéalia postane deo Vaše dnevne rutine. Dnevna krema za glatku i blistavu kožu obogaćena je kombuhom, aktivnim sastojkom dobijenim iz dvostruko fermentisanog crnog čaja. Klinički dokazano kožu čini glatkom, pročišćenom i blistavijom i daje joj zdravi sjaj kojem svi težimo. Ako imate sjajnu, masnu do mešovitu kožu, formula nove gel-kreme je upravo za Vas. Njena tekstura je kremasta, a opet lagana i sveža. Za zdravi, a ne masni sjaj Vaše kože.

go to top