getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

Zašto je čaj najbolji saveznik zdravog života

Vrline crnog, zelenog i crvenog čaja: od šolje do Vašeg tela. Čaj je Vaš saveznik za zdrav život.

INSIDE IMG-Tea why its your ally for healthy lifestyle-500651360Ako ste tip osobe svesne svog zdravlja, verovatno znate da je čaj jedna od najboljih namirnica za Vaše telo. Kad ste pod stresom i premoreni, Vaš organizam trpi, gubite zdravi sjaj i poprimate sivkast ten. Bio leden ili vruć, zelen, crn ili crven, čaj Vam može vratit snagu i energiju.

Zeleni čaj: antioksidativne supermoći

Zeleni čaj, kao moćni antioksidans, je obavezan u azijskim rutinama lepote, gde se ovaj čaj konzumira svakodnevno. Slobodni radikali su substance koje oštećuju nežna tkiva što dovodi do preranog starenja. Antioksidansi u zelenom čaju ih u trenutku zaustavljaju (1) što pomaže unapređenju zdravog tela spolja i iznutra i u borbi protiv starenja organizma u celini. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2684512/

Crveni čaj: dodatni doprinos zdravlju

Ova vrsta, poznata i kao roibos ili čaj crvenog grma, je bogata antioksidansima i ne sadrži kofein, što ga čini idealnim pićem za veče (1). Savršen je i za probavu, što i  nije čudno pošto ga u Južnoj Africi, domovini ovog čaja, roditelji daju deci za smirivanje grčeva. Prirodno sadrži cink i alfahidroksi kiselinu (2), sastojke koji jačaju imunološki sistem. 
[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19419525
[2] http://www.dovemed.com/7-health-benefits-of-rooibos/

Crni čaj: zaštita i delovanje protiv stresa

Manje je poznat od svog zelenog rođaka, iako je najčešće konzumirani čaj u svetu. Ali, crni čaj, koji se dobija iz fermentisanog  zelenog čaja pa je tako i jačih blagotvornih kvaliteta, takođe ima snažna antioksidativna svojstva. Ispitivanja sprovedena u Velikoj Britaniji (4) pokazala su da konzumacija 3 šolje crnog čaja dnevno smanjuje opasnost od srčanog udara za 11%. To i nije iznenađenje ako znamo da ovaj čaj smanjuje i nivo hormona stresa u telu. 
4. Oxford Journal

Od šolje do kreme: Kombuhina moć posvetljivanja

Još jedan način da nagradimo svoju kožu blagotvornim svojstvima čaja? Neka Vichyjeva Idéalia postane deo Vaše dnevne rutine. Dnevna krema za glatku i blistavu kožu obogaćena je kombuhom, aktivnim sastojkom dobijenim iz dvostruko fermentisanog crnog čaja. Klinički dokazano kožu čini glatkom, pročišćenom i blistavijom i daje joj zdravi sjaj kojem svi težimo. Ako imate sjajnu, masnu do mešovitu kožu, formula nove gel-kreme je upravo za Vas. Njena tekstura je kremasta, a opet lagana i sveža. Za zdravi, a ne masni sjaj Vaše kože.

Najčitanije

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Stil

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

Pročitaj članak

go to top