OK

OK Cancel

Thank you

Close

Zaštita od sunca tokom cele godine

Proizvodi za zaštitu od sunca nemoraju da se nose samo u torbi za plažu! Vašoj koži je stalno potrebna zaštita. Sledi 5 razloga zašto je potrebno nanositi faktor zaštite od sunca tokom svih godišnjih doba, bez obzira na vreme....

Zaštita od sunca tokom cele godine

Radosti proleća

Kada dođe proleće, svima nam je dosta vlažnih, zimskih dana, te imamo naviku da sve više vremena provodimo  na otvorenom čim sunce izađe. Duži dani i lepše vreme podrazumevaju duži boravak van zatvorenog prostora, ali relativno umerene temperature mogu da dovedu u zabludu: UV zraci su i dalje potencijalno rizični za kožu. Do proleća, UV zračenje je već skoro 10 puta intenzivnije nego tokom zime. Oblačnost mahom umanjuje infracrvenu i vidljivu svetlost, što dovodi do smanjenja toplote i svetlosnog intenziteta, ali ne i jačine UV zračenja: do 80% UV zračenja može da probije kroz oblake.

Delotvoran način da se spreči slučajna oštećenost i povećani rizik preranog starenja vaše kože je korišćenje faktora za zaštitu od sunca tokom vaše rutinske brige o koži. BB krema za lice u tamnijoj nijansi sa zaštitnim faktorom 50 daje čak i prirodni izgled dok u isto vreme i štiti vašu kožu. Za tenove sklone sjaju, krema za lice sa mat efektom i dodatim faktorom za zaštitu od sunca održava kožu nemasnom, sprečavajući izdajnički sjaj oko problematičnih područja, kao što su T zona i čelo.

Letnja zabava

Za većinu nas leto znači vreme odmora! To je ujedno i najvažnije godišnje doba za nanošenje moćnih proizvoda za zaštitu od sunca, imajući u vidu da je UV zračenje jače usled blizine sunca, te i da ćemo najverovatnije više vremena provoditi na otvorenom izloženi suncu.

Ukoliko uživate u skaknju po talasima ili običnom gnjuranju  u bazenu, postarajte se da koristite kremu za zaštitu od sunca sa formulom koja je na bazi Wet tehnologije, a kako bi imali dodatnu vodootpornost. Ne zaboravite da stalno iznova nanosite zaštitu za sunce i to svaka dva sata, kao i da se sklonite sa direktne sunčeve svetlosti tokom najtoplijih delova dana ( od 11.00h do 16.00h). Štiteći svoju kožu tokom letnjih meseci, izbeći ćete posledice suve, oštećene kože,  kada dođe jesen.

Jesen

Leto je gotovo i vreme je da se vratimo našoj svakodnevici. Idete li na odmor van sezone  ili aktivnosti na otvorenom? Možda je opao intenzitet UV zračenja, ali dugotalasni UVA zraci su i dalje prisutni i predstavljaju rizik za zdravlje vaše kože. Ukoliko je jesen vreme kada  idete na odmor (manje gužve, niže cene), vašoj koži je potrebna ista nega kao i tokom letnjih meseci, zato ne zaboravite zaštitu od sunca!

Sportski tipovi mogu da izbegnu osećaj masnoće izazvan raznim kremama za zaštitu od sunca kada su u kombinaciji sa znojem i kretanjem tako što će probati Vichy Invisible Hydrating Mist. Delikatno prijanja na kožu pri čemu ćete osetiti prefinjen cvetni miris i imati osećaj svežine bez belih tragova ili klizanja po koži.

Zima

Idete li na odmor na skijanje ove zime? Intenzitet UV zračenja se povećava sa nadmorskom visinom - oko 10% na svaki kilometar - zato se osigurajte da slučajno ne oštetite vašu kožu ukoliko ne nanesete faktor 50+ i nemate u džepu stik za zaštitu od sunca. Redovno nanosite iznova na područja koja su najviše izložena suncu, kao što su nos, čelo, uši i obrazi.

Zašto su planine posebno opasne za kožu? Vetar i hladnoća mogu zavarati da i ne primetite vašu izloženost suncu. Takođe, sneg ima najveću refleksiju od svih površina, reflektujući između 60-80% UVA i UVB zraka.

Zaštita od sunca u svako doba

Čak i na otvorenom, vašoj koži je potrebna zaštita, jer i prozori  mogu da budu obmanjujući. Iako ne možete da dobijete ten iza stakla, UVA zraci, ne UVB zraci odgovorni za opekotine, probijaju vidljivom svetlošću. Posledice produžene izloženosti bez zaštite mogu dovesti do dubokih oštećenja ćelija, čak i DNK i foto-starenja - kada izgledate mnogo starije nego što  imate godina.

Imajući u vidu da su dugotalasni UVA zraci prisutni tokom cele godine, bolje je sprečiti nego lečiti kada je u pitanju briga o vašoj koži. Neka vam nanošenje  zaštite od sunca bude deo dnevne rutine u održavanju lepote, bez obzira na godišnje doba.

Objavljeno

go to top