OK

OK Cancel

Thank you

Close

VICHY SLAVI 89 GODINA UZ UMETNOST I UMETNICE

Meta Wraber je priznata slovenačka dizajnerka i ilustratorka, prepoznatljiva po kulinarskim akvarelima, eteričnom ženskom dizajnu i apstraktnim, poetičnim pejzažima. Pored književne ilustracije i ilustrovane hrane, posvećuje se i modnom crtežu.

Meta Wraber portret

1. Koliko Vam znači umetnost i koliko se dinamika vašeg rada promenila u poslednjih nekoliko meseci?

Odrastala sam okružena muzikom, književnošću i umetnošću i zato sam se njome napajala od samog početka. Verujem da se to odražava kroz moje viđenje i doživljaj sveta, kao i sve što radim. Kako u umetničkom stvaranju, tako i u načinu života. Sigurno su sve vrste umetnosti veliki deo života u mojoj porodici. Teško bih mogla da kažem da se moj rad odvija nesmetano dalje, jer je trenutna situacija neizbežna i sveobuhvatna. Ipak mi stvaranje nudi bekstvo da bih mogla da se osećam barem malo bezbednije. Rad i projekti mi odlično skreću misli.

2. Kako biste opisali estetiku svog rada i šta Vas inspiriše da stvarate?

Traženje lepote i ravnoteže kroz vazdušne akvarele koji spontane slikarske poteze spajaju u raznobojnu celinu. Ponekad su to ženski portreti, a drugi put kulinarske ilustracije ili snovi, apstraktni pejzaži.

3. Kako je tema ženske snage oblikovala Vaš umetnički rad?

Inspiraciju uvek tražim u sebi i u doživljavanju sveta oko sebe. Moj rad je zapravo prevođenje ovih osećanja i sopstvenog ličnog razvoja u svoja umetnička dela. Žene su izrazito sposobne za transformaciju i prilagođavanje datim situacijama, uvek ponovo se podižemo kao ptica feniks iz vatre. Zbog toga mislim da je izvod iz koga crpem, na neki način je beskrajan i neuništiv.

Meta Wraber slika

4. Kako biste Vi sami interpretirali umetnički rad koji je deo Vichy virtualne izložbe?

Ženska lepota počinje prihvatanjem svih delova sebe. Ne samo svog izgleda, već i svoje ličnosti i svoje istorije. To je proces koji traje čitav život. U traženju svih tih komponenti, žena izgara što živi.

#VICHY89 #MINERAL89

go to top