OK

OK Cancel

Thank you

Close

VICHY SLAVI 89 GODINA UZ UMETNOST I UMETNICE

Meta Wraber je priznata slovenačka dizajnerka i ilustratorka, prepoznatljiva po kulinarskim akvarelima, eteričnom ženskom dizajnu i apstraktnim, poetičnim pejzažima. Pored književne ilustracije i ilustrovane hrane, posvećuje se i modnom crtežu.

Meta Wraber portret
Meta Wraber portret

1. Koliko Vam znači umetnost i koliko se dinamika vašeg rada promenila u poslednjih nekoliko meseci?

Odrastala sam okružena muzikom, književnošću i umetnošću i zato sam se njome napajala od samog početka. Verujem da se to odražava kroz moje viđenje i doživljaj sveta, kao i sve što radim. Kako u umetničkom stvaranju, tako i u načinu života. Sigurno su sve vrste umetnosti veliki deo života u mojoj porodici. Teško bih mogla da kažem da se moj rad odvija nesmetano dalje, jer je trenutna situacija neizbežna i sveobuhvatna. Ipak mi stvaranje nudi bekstvo da bih mogla da se osećam barem malo bezbednije. Rad i projekti mi odlično skreću misli.

2. Kako biste opisali estetiku svog rada i šta Vas inspiriše da stvarate?

Traženje lepote i ravnoteže kroz vazdušne akvarele koji spontane slikarske poteze spajaju u raznobojnu celinu. Ponekad su to ženski portreti, a drugi put kulinarske ilustracije ili snovi, apstraktni pejzaži.

3. Kako je tema ženske snage oblikovala Vaš umetnički rad?

Inspiraciju uvek tražim u sebi i u doživljavanju sveta oko sebe. Moj rad je zapravo prevođenje ovih osećanja i sopstvenog ličnog razvoja u svoja umetnička dela. Žene su izrazito sposobne za transformaciju i prilagođavanje datim situacijama, uvek ponovo se podižemo kao ptica feniks iz vatre. Zbog toga mislim da je izvod iz koga crpem, na neki način je beskrajan i neuništiv.

Meta Wraber slika
Meta Wraber slika

4. Kako biste Vi sami interpretirali umetnički rad koji je deo Vichy virtualne izložbe?

Ženska lepota počinje prihvatanjem svih delova sebe. Ne samo svog izgleda, već i svoje ličnosti i svoje istorije. To je proces koji traje čitav život. U traženju svih tih komponenti, žena izgara što živi.

#VICHY89 #MINERAL89

go to top