OK

OK Cancel

Thank you

Close

VICHY SLAVI 89. GODINA UZ UMETNOST I UMETNICE

Upoznajte Taru Rodić mladu slikarka koja se istakla na umetničkom nebu. Osnovne i master studije završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a dobitnica je nagrade „Boško Petrović“ za najuspešniji umetnički rad iz stručno-umetničke discipline – Slikanje na 4. godini studija.  Tara je imala 6 samostalnih izložbi, a bila je učesnica 14 grupnih. Ukazanu podršku brenda Vichy smatra veoma važnom, a ističe da je oduvek inspiriše motiv žene.

Tara Rodić portret

1. Koliko Vam znači umetnost i koliko se dinamika vašeg rada promenila u poslednjih nekoliko meseci?

Umetnost je za mene čin oslobođanja. Emocije i misli, moj stav o nečemu, uz pomoć umetnosti se širi dalje. Znači mi mnogo, jer sa njom mogu da vidim svrhu života, a ne životarenja. Dinamika rada se kod mene nije promenila, ja radim svaki dan, uvek neki proces postoji. Kad nemam neku ideju, pravim neke gluposti, ali ne odustajem.

2. Kako biste opisali estetiku svog rada i što Vas inspiriše na stvaranje?

Moj rad je verovatno kombinacija više stilova u umetnosti. Ne znam kako bih to nazvala, i da li su moderni teoretičari stvorili nazive za hibridne stilove kakvi se danas sreću u umetnosti. Gledam da se oslobađam u predstavljanju ideje na platnu, jer mi se dopada kako moji crteži to prikazuju. Na stvaranje me inspiriše opstanak smisla stvaranja u besmislu drugih zanimanja.

3. Kako je tema ženske snage oblikovala Vaš umetnički rad?

Ne bavim se konkretno temom snage žene kroz umetnost. Ja kao žena u umetnosti, koja svoja razmišljanja, impulse našeg savremenog doba, pretačem u umetnost, kroz rad slavim snagu svih žena. Sama predrasuda da žena treba da se bavi “cvećem I drvećem”, a ne nekim “muškim” temama je kamen spoticanja za mnoge umetnice.

Tara Rodić slika

4. Kako biste Vi sami interpretirali umetnički rad koji je dio Vichy virtualne izložbe?

Slobodan protok energije na licu žene, kao tok vode u reci. Pritisak i grč nestaju, pojavljuje se snaga.

#VICHY89 #MINERAL89

go to top