OK

OK Cancel

Thank you

Close

VI PITATE, VICHY ODGOVARA. Pitanja i odgovori dermatologa Marte Terzić na temu nege kože

Vichy je posvećen zdravlju Vaše kože u svakom trenutku. Prenosimo odgovore na pitanja koja ste postavili.

Bojana Živkovic

Kako da odaberem pravu negu za svoj tip kože? Ako moram da izaberem samo jednu negu za lice, koju da odaberem? Verujemo da vam često prođu ova i još brojna pitanja kroz glavu. Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo dr Martu Terzić, specijalistu dermatovenerologije, koja će odgovoriti na sva Vaša pitanja o nezi kože lica koja ste nam postavili putem društvenih mreža.

1. Za koji mesec napuniću 50 god. Koža mi je suva. Koje bi mi kreme preporučili, mislim na noćnu i dnevnu? U predelu čela, tačnije na sredini, koža mi se često peruta. Šta da radim?
Unapred hvala.

Poštovana, potrebna Vam je dobra hidratacija kože, koju možete postići upotrebnom Mineral 89 serumom. Perutanje koje pominjete se može javiti zbog seboroičnog dermatitisa, pa bih Vam savetovala da se javite dermatologu, jer u tom slučaju samo hidratacija neće biti dovoljna.

2. Imam 38 g, koža mi je mešovita. Koju noćnu i dnevnu negu preporučujete?

Neophodna Vam je hidratacija, koju možete postići sa Mineral 89 serumom, koji odgovara svim tipovima kože. Za dnevnu negu možete  serum sa vitaminom C

3. Imam 44 godina, koristim Vichy kreme, ali hoću da imam lice bez bore i bez tamme fleke.

Birajte preparate sa visokom koncentracijiom hijalurona i vitamina C. Takođe bi bilo dobro da koristite neki od seruma za pigmentacije, kao i kvalitetnu antisolarnu zaštitu. Pigmentacije se pri svakom izlaganju sunčevim zracima pojačavaju i ponovo aktiviraju, tako da se u zimskom periodu savetuju hemijski ili laserski pilinzi, kao i korišćenje agresivnijih preparata za izbeljivanje, što ujedno može biti i dobra borba protiv bora.

4. Poštovana, imam problem sa licem, strašno mi je suva koža i ni jedna krema mi ne pomaže, na obrazima se i vidi kako se koža peruta i zateže. Imam 42 godine.

Poštovana, pokušajte sa Vichy Nutrologie kremom i serumom sa hijaluronskom kiselinom.  Takođe bi Vam prijali tretmani biorevitalizacije za dubinsku hidrataciju, kojima se adekvatni kokteli hijaluronske kiseline i aminokiselina aplikuju u kožu da bi se dodatno stimulisala sinteza kolagenih vlakana, koja je bitna za kvalitet kože.

5. Imam 48 god. Treba mi krema koja zateže kožu u predelu oko usana i podbradka.
Hvala.

Preporučam Neovadiol liniju koja ima preparate koji zatežu kožu.

6. Imam 33 i borim se sa rozaceom ( pogotovu se pojačava u proleće),inace mi je koza suva. Koju dnevnu kremu preporucujete? Sve sto sam mazala nije mi odgovaralo ( da ne govorim marke proizvoda), jedino mi ne smeta cisto kokosovo ulje, ali treba i hidratacija..
Hvala unapred

Pokušajte da ubacite serume za hidrataciju, npr sa hijaluronskom kiselinom

7. Imam 35 godina, koža mi je mešovita sklona bubuljicama, a tu su i prve bore, šta preporučujete?
Hvala.

Normaderm kolekcija odgovara Vašem tipu kože.

8. Pozdrav. Imam problem sa flekama na licu od sunca, zimi malo izblede i onda bukvalno par min na suncu one su tu. Koristila sam par krema sa jakim faktorom i ništa. Šire se. Postoji li uopšte rešenje za njih?
Hvala.

Hiperpigmentacije su takve. Preko zime se umanje i treba ih tada aktivno uklanjati, npr adekvatnim hemijskim ili laserskim pilinzima uz korišćenje seruma za izbeljivanje pigmentacija, a preko leta koristiti kvalitetnu antisolarnu zaštitu SPF 50+. Tretiranjem u zimskom periodu se ne dozvoljava da fleka svakog leta postaje sve dublja i veća, a zaštitom od sunčevih zraka se umanjuje njena ponovna aktivacija.

9. Imam 40.god. Koža mi je masna posebno T zona, imam i rozaceu, pa me zanima vaša preporuka za negu kože?

Masna koža traži „agresivnije“ preparate, a koža sa rozaceom je prilično osetljiva, tako da je za ovu kombinaciju najbolje uraditi dermatološki pregled da bi se preparati dobro izbalansirali.    

10. Kojim redosledom koristimo proizvode (serumi, vitamin C), sve to pomalo zbunjuje i od kada treba uvesti retinol?

Poštovana, ja uvek savetujem da se na kožu prvo nanosi serum, pa kad upije ako je potrebno krema. Retinol se može koristiti od 30., ali treba voditi računa da se koristi u zimskim mesecima, da se koristi antisolarna zaštita i za početak ga ne stavljati svako veče dok se koža ne navikne, što zavisi i od koncentracije retinola.

11. Da li su štetne i u kojoj meri kreme za zaštitu od sunca?

Zaštite za sunce od renomiranih farmaceutskih kuća su bezbedne. Smatram da je antisolarna zaštita vrlo bitna.

12. Interesuje me šta predlažete za mješiviti tip kože? Interesuje me krema? Serum? Imam 27 god. Imam kombinovani tip kože. Isto tako, dosta je osetljiva.

Preporučujem za hidrataciju – Aqualia thermal i npr serum sa hijaluronskom kiselinom.

13. Trebao bi mi savet od vas. Imam 42 god. i do sad nisam koristila nikakvu posebnu kremu namenjenu za ove godine. Odlučila sam se za vaše proizvode pa molim vas za savet, sa kojim kremama da počnem, kao i ostalim za čišćenje lica? Takođe su mi počeli podočnjaci malo da se vide…da li ima nešto posebno za njih? Osetim da mi treba neka svežina za lice, što do sad nije bio slučaj…jer mi je lice uvek bilo super. Inače imam normalnu do umereno suvu kožu.

Možete probati Liftactiv liniju u okviru koje postoji i antirid i kombinujte sa serumima sa vitaminom C i hijaluronskom kiselinom.


Nadamo se da ste među odgovorima pronašli odgovore i na svoja pitanja! Ukoliko niste, Vichy tim Vam stoji na raspolaganju za sva pitanja i savete, a možete nam se obratiti preko naših društvenih mreža ili na e-mail adresu [email protected]. #ostanimopovezani

go to top