OK

OK Cancel

Thank you

Close

Uticaj zagađenosti na kožu

Da li vaša koža reaguje na zagađenost i klimatske promene i gubi svoju vitalnost? Otkrićemo vam kako da čistite i negujete kožu pri svakodnevnoj borbi protiv zagađenja.

Uticaj zagađenosti na kožu

Sivi oblaci, prašina, bezbojni gasovi, ozonski omotač... Atmosfersko zagađenje pojavljuje se u različitim oblicima. Međutim, šta znamo o tome kako sve te pojave utiču na našu kožu? Vichy vam objašnjava uzroke i posledice zagađenja i otkriva 3 načina nege u borbi protiv uticaja zagađenja.

Šta je zagađenje?

Saznajte više o zagađenju i razumećete bolje kako ono utiče na vašu kožu. Kad je reč o atmosferskom zagađenju, razlikujemo tri velike grupe: 

- Primarni zagađivači, koji potiču direktno iz "nepokretnih" izvora (industrija, grejanje) i "pokretnih" izvora (automobili, avioni).
- Sekundarni zagađivači, kao što je ozon, nastali promenom primarnih zagađivača pod uticajem sunčevih zraka i toplote. 

Osim toga, zagađenje zavisi od oba dana (zagađenje je veće danju, nego noću), godišnjeg doba (u Francuskoj, zagađenje ozonom  veće je leti), čak i geografskog položaja... Rezultat: zagađenje nije svuda isto!

Posledice zagađenja na vašoj koži 

Studija, realizovana u Meksiku na dve populacione grupe, jednoj koja živi na zagađenijem i drugoj, koja živi na manje zagađenom području, jasno je pokazala kako zagađivači utiču na našu kožu.

Direktne posledice zagađenja na kožu jesu:

- površinska oksidacija zbog slobodnih radikala,
- lagana dehidracija,
- suvoća i perutanje kože,
- bezbojan ten.

Ali, ne paničite, sve se može popraviti... Pod uslovom da se dobro zaštitite.

VAŠA RUTINA

  • Sveži gel za čišćenje osetljive kože lica
  • purete-thermale-3-u-1-integralno-sredstvo-skidanje-sminke
  • Najčitanije

    go to top