OK

OK Cancel

Thank you

Close

Usporite starenje svoje kože

Ne razmišljati negativno o svojoj koži i zaštititi je od štetnih faktora koji ubrzavaju pojavu vidljivih i tihih znakova starenja, putokazi su ka njenoj mladolikosti.

Usporite starenje svoje kože

Zašto je važno da se pomirite sa promenama na svojoj koži?


Neočekivane promene poput primetnih tankih linija oko očiju mogu učiniti da postanete svesni starenja. Međutim, vi želite da se spokojni suočite sa budućnošću i da se koncentrišete na one bitne stvari – ponajviše zdravlje, koje je postalo prioritet u vašem životu.  Isto važi i za vašu kožu. Svakim danom gradi se budućnost, i valjano stariti je takođe stvar pozitivnog, proaktivnog stava prema nezi kože i prema životu uopšte. Zašto je Vichy odlučio da osnaži žene sa rešenjima kako da stare valjano: polako, zdravo i graciozno.

Starite valjano: holistički pristup


Čišćenje: predjelo za kožu. Ujutru i uveče, temeljno čišćenje lica je izuzetno bitno da se vaša koža oslobodi viška sebuma, mrtvih ćelija i toksina iz vazduha kako biste joj omogućili da prirodno blista. Uz to, ako u potpunosti ne uklonite šminku pre spavanja, ona začepljuje pore, sprečavajući prirodnu regeneraciju kože tokom noći. 

Istinska briga o svojoj koži. Dubinska hidratacija, obnavljanje i zaštita kože od suštinskog su značaja i pojačavaju njenu prirodnu odbranu protiv ekspozoma (svih faktora životne sredine koji štete koži). Slow Âge nega čini da je koža jača i zdravija, zahvaljujući njenim revolucionarnim sastojcima: osnažujućim derivatima probiotika, jedinstvenoj mešavini bajkalina antioksidativnog delovanja i mineralizovanoj vodi za borbu protiv oštećenja kože.

Usporite, osećajte se mlađe, starite lepše. Emocije i navike u ishrani, takođe, mogu da utiču na proces starenja vašeg tela. Dovoljno sna – 8 sati dnevno – je podjednako bitno kao i izbalansirana ishrana – dopunite je supernamirnicama poput masne ribe (sporo skuvane radi očuvanja hranljivosti), tamnozelenog lisnatog povrća i tamnog bobičastog voća – bogatog antioksidansima! Čisti proteini poput belanaca i kikirikija podstiču proizvodnju kolagena.

Nađite vremena da se oslobodite stresa i da cenite život. Zašto ne biste išli u redovne šetnje u prirodi sa svojim voljenima?

Vodite računa o svom izgledu. Dobro nahranjena koža koja blista od zdravlja savršeno je platno za šminku. Vaše opšte raspoloženje dramatično se poboljšava kada sebi možete da se osmehnete u ogledalu. Sjaj jarko crvenog karmina je savršen način da dodate malo energije svom izgledu i raspoloženju!

Samopouzdanje: vrhunska nega protiv bora. Julien Kaibeck, autor knjige Slow Cosmetics, savetuje da se osmehujemo sebi u ogledalu, dodajući „da je smejanje zaista izvor sreće.” Manje se fokusirajte na crte svog lica, a više na osećaj vlastitog blagostanja.

Objavljeno

go to top