getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Spisak za kupovinu tokom menopauze: ujednačena ishrana iz celog sveta

Spisak za kupovinu tokom menopauze: ujednačena ishrana iz celog sveta

Tokom menopauze određena hrana može da pomogne u ublažavanju simptoma poput valunga, dok ih ostala pogoršava; a postoji i hrana koja obnavlja kožu i štiti je od starenja. Ovaj spisak za kupovinu tokom menopauze uključuje ukusnu i zdravu hranu iz celog sveta koja će Vam pomoći da izgledate i osećate se odlično. 

Dramatične hormonske promene koje se javljaju tokom menopauze mogu Vaše telo da izbace iz ravnoteže: naleti vrućine i noćno znojenje, suva koža pa čak i uznemirenost mogu da postanu pravi problemi. Na sreću, određena hrana može telo i um da vrati u ravnotežu, olakša simptome i pomogne Vam da izgledate i osećate se blistavo i smireno. Ova hrana dolazi iz celog sveta: dodajte je na spisak za kupovinu kao deo zdrave ishrane. Ne zaboravite, Vi ste ono što jedete. 

Iz Kine: tofu i proizvodi od soje za ublažavanje naleta vrućine

Možda se čini bezukusnim, ali kad se pravilno spremi, može da bude ukusan: tofu i ostali proizvodi koji sadrže izoflavone soje pomažu pri ublažavanju simptoma menopauze, uljučujući i valunge. Tofu donosi i vrlo važno dodatno gvožđe i kalcijum u Vašu ishranu. Žitarice sa mlekom za doručak, ukusan prženi tofu za večeru ili zrna soje sa malo soli na vrhu - zabavna zamena za nezdrave grickalice poput čipsa!

Iz Brazila: uživajte u brazilskom orahu koji sadrži proteine i uravnotežuje šećer u krvi

Ovi ukusni, jednostavni orasi punog ukusa iz Južne Amerike obiluju proteinima i uravnotežuju šećer u krvi.  Umerena konzumacija brazilskog oraha reguliše i metabolizam i pomaže pri održavanju zdrave telesne težine.  Ako ne možete da pronađete brazilski orah, i orasi, pistaći i bademi mogu biti zdravi zalogaj i imaju jednake blagotvorne efekte.

Japan: zeleni ili beli čaj za antioksidanse koji deluju protiv starenja

Neovadiol Concentrate with white teaZeleni i beli čaj obiluju snažnim antioksidansima koji deluju protiv slobodnih radikala odgovornih za starenje i oštećenja kože i tradicionalna su pića u Japanu gde je prosečan životni vek neobično dug. Svakodnevno uživajte u zelenom i belom čaju, toplom ili hladnom, i zadržite sjaj i svežinu kože i ublažite znakove starenja. Dodaci ishrani na bazi zelenog čaja dostupni su i u apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Indija: ajurvedski preparati protiv razdražljivosti i valunga

Tradicionalna ajurvedska medicina u Indiji nudi pomoć kod simptoma menopauze, poput naleta vrućine i razdražljivosti. Načela ove drevne tradicije mogu  da Vam pomognu u dopunjavanju Vašeg spiska za kupovinu. Izbegavajte začine, feferone i ostalu hranu koja povećava Vašu telesnu temperaturu i napunite korpu osvežavajućim jogurtima, svežom nanom i mangom i napravite tradicionalni i ukusni indijski smoothie poznat kao lassi. Kalcijum u jogurtu je neophodan za zdravlje kostiju tokom menopauze, a ajurvedska medicina preporučuje i integralni pirinač i kremastu, alkalnu hranu.

Naši kultni proizvodi

 • 1-vichy-neovadiol-magistral-napredna-obnavljajuca-nega-za-zrelu-kozu-i-kozu-u-menopauzi-suva-koza-mesovita-koza
 • NEOVADIOL NIGHT KOMPENZACIONI KOMPLEKS* Napredna obnavljajuća noćna nega                                                                                                                             * Kompenzacioni kozmetički kompleks.
 • NEOVADIOL KOMPENZACIONI  KOMPLEKS* Napredni obnavljajući koncentrat za zrelu kožu i  kožu u menopauzi Svi tipovi osetljive kože * Kompenzacioni kozmetički kompleks           
 • Najčitanije

  Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

  Stil

  Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

  Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

  Pročitaj članak

  go to top