OK

OK Cancel

Thank you

Close

Savršena 5-minutna jutarnja joga

Želite li da započnete svoj dan s malo više energije? I mi! Kako bismo pobedili jutarnji nedostatak entuzijazma, zatražili smo savete od joga stručnjaka iz Pariza, Anna Khuade, kako da jogu uvrstimo u svoju dnevnu rutinu.

Savršena 5-minutna jutarnja joga
Yoga routine

Prednosti jutranje joge


Ako Vam često nedostaje energije ujutru, malo fizičke aktivnosti Vam može pomoći da se pokrenete (ne brinite, ne pričamo o kardio vežbama u 6 sati ujutru). Kratka, lagana joga je odličan način da svome telu pomognete da pređe iz pasivnog u aktivno stanje, tokom samo par minuta – što je idealno ako baš niste tip koji voli teretanu rano izjutra. Šta više, njen uticaj na vaše mentalno blagostanje može biti zapanjujuć. Joga stručnjak i osnivač Affordable Yoga & Fitness kluba, Anna Khaude, poručuje: „Mi svoju energiju dobijamo iz okruženja – prirode, boravka na svežem vazduhu – a aktivnosti kojima se bavimo mogu ili da nam povećaju ili iscrpe nivo te energije. Joga funkcioniše tako što nam daje dodatnu dozu energije, pomažući nam da se nosimo sa stresnim situacijama. Kada se praktikuje odmah izjutra, manja je verovatnoća da ćemo biti u stresu pri pomisli na suočavanje sa još jednim danom.”

Annina 5-minutna jutarnja rutina

The perfect 5-minute morning yoga routine - sun salutation

Ako ste početnik u jogi, Anna preporučuje da dan započnete s vežbom Pozdrav Suncu, poznatijom kao Surya Namaskara. Započnite u stojećem položaju, podignite ruke iznad glave formirajući luk prema nazad, sve vreme udišući. Savijte se napred i izdahnite, naginjući se i istežući noge tokom izdaha. Nastavite kao što je prikazano na skici niže, gde svaki pokret prati jedan udah, sa pauzom kod pokreta 5 i 8, gde je potrebno udanuti 5 puta.

Svoje vežbanje možete nastaviti sa kratkom vođenom meditacijom. Anna preporučuje da završite sa ovim korakom, kako biste um u potpunosti probudili dok telu omogućujete da se odmori, dodajući: „Probudivši fizički telo, joga pre meditacije pročišćava i priprema um.”

go to top