OK

OK Cancel

Thank you

Close

Saveti za uštedu vremena: 5 trikova koji će ubrzati Vašu dnevnu rutinu

Ako se, kao i većina nas, uhvatite kako uvek jurite sa sastanka na sastanakm bez imalo praznog hoda, vreme je da zastanete i preispitate svoje dnevne navike.

Saveti za uštedu vremena: 5 trikova koji će ubrzati Vašu dnevnu rutinu

Nakon što pročitate ove savete, više nikad nećete posmatrati svoju jutarnju rutinu na isti način: brže, ali uz manje žurbe = Vaša nova mantra.

Povežite se

Prosečno 4,7 (1) sati dnevno provodimo na pametnim telefonima i ostalim uređajima, zašto nam onda oni ne bi i pomogli? Jedna od korisnih aplikacija za poboljšavanje produktivnosti je Pocket koji je idealan za označavanje popularnih priča, videa ili članaka koje ćete pročitati kasnije, umesto da vreme u kancelariji provodite na društvenim mrežama Ako volite da sastavljate spiskove, Evernote je odličan za organizovanje Vaših ideja, lista zadataka i post-it porukica kroz sve Vaše aplikacije i platforme za slanje poruka, pa ne morate da idete od jedne do druge platforme društvenih medija pokušavajući da pronađete ključnu adresu.

(1)  http://www.digitaltrends.com/mobile/informate-report-social-media-smartphone-use/

Prilagodite rutinu svom načinu života

...a ne način života rutini. Već smo govorili o važnosti dobro prospavane noći, ali kako biste maksimalno iskoristili svoj noćni odmor, potrebno je da dnevnu rutinu prilagodite svojim navikama. Ako ste jutarnji tip, razmislite o tome da vežbanje/pripremu hrane završite pre odlaska na posao ili obrnuto, ako ste energičniji uveče. Rezultat? Više vremena za odmor nakon dugog dana na poslu ili više vremena u krevetu ujutro, u zavisnosti šta Vam je draže.

Reorganizujte svoj režim lepote

Budite iskreni, koliko Vas ima pola sata za kupatilo svakog jutra?  Ako želite da ubrzate svoju dnevnu rutinu, razmislite da uložite u par ključnih proizvoda za višestruku upotrebu. Govorimo o BB kremama koje su ujedno i nega za kožu, bronzeru koji se koristi i kao senka, i šminka za usne/obraze koja će Vaš unutrašnji sjaj izvući na površinu. Vrede svaku paru, a imaćemo više mesta u kozmetičkoj torbici - nama se sviđa.

Doručak za 30 sekundi ili manje

Ukoliko još uvek nemate blender, preporučujemo da ga kupite ako želite da uštedite nekoliko minuta u svojoj jutarnjoj rutini. Jednostavno kupite namirnice koje "čuvaju kožu" - borovnice, kupine i banane su odličan izbor - i u sekundi izmiksajte najbrži (i najukusniji) doručak na svetu. Povrh svega, dovoljno je tek nekoliko sekundi za čišćenje - jednostavno napunite blender vodom i sredstvom za pranje, izmiksajte još jednom i gotovo. Nema više izgovora za preskakanje doručka jer kasnite na taj jutarnji sastanak.

Isključite sve uređaje noću, a i ujutro

Svi smo upali u tu (vrlo modernu) klopku gubitka vremena: "samo brzi pogled" na novosti na Instagramu dok smo još u krevetu i pre nego primetimo, kasnimo na posao, a još se nismo ni istuširali. Gubljenje vremena na uređajima odmah izjutro je ubedljivo najgori način za započinjanje dana, zato obećajte sebi da ćete društvene mreže da pogledate tek kad izađete iz kuće - naravno, sudar sa drvetom dok čitate najnovije vesti na portalima verovatno će boleti, ali ni upola kao kašnjenje na posao treći dan zaredom. Ne osuđujemo.

go to top