OK

OK Cancel

Thank you

Close

Saveti: kako efikasno tretirati opadanje kose

Ne dozvolite da opadanje kose uništi Vaše samopouzdanje: pratite naše jednostavne predloge kako da se nosite sa gubitkom kose i sigurno ćete osetiti kako Vam se samopuzdanje vraća.

Saveti: kako efikasno tretirati opadanje kose

Iako su rast i stanje kose tipičan odraz fizičkog i psihičkog zdravlja, genetika takođe igra važnu ulogu – naročito kod muškaraca.Naučnicu su počeli bolje da razumeju glavne mehanizme u procesu opadanja kose, koji dovode do ćelavosti na određenim područjima. Najizrazitija je ćelavost na čelu i na vrhu glave.Iako je ovaj prirodni tip gubitka kose često neizbežan, moguće je usporiti dalje opadanje kose.

Ovo su 6 predloga koje treba razmotriti:

1. Masirajte glavu:

Probajte potpunu indijsku masažu glave ili sami uradite tretman ispod tuša: nanesite preparat za tretman, Dercos linija od Vichyja Vam nudi širok izbor proizvoda. Izaberite jedan koji Vam najviše odgovara. Lagano masirajte ceo skalp kako biste pospešili bolji protok krvi u tom području, čime ćete stvoriti bolje okruženje za rast kose i pomoćićete boljoj penetraciji preparata.

2. Budite što nežniji sa svojom kosom:

Koristite samo blage šampone i balzame, dajte prednost hipoalergijskim formulama, poput onih u Dercos liniji proizvoda. Izbegavajte zatezanje kose ili pregrevanje kože glave.

3. Instalirajte filter za vodu u tuš kabini:

Tvrda voda može da isuši kožu, a pogotovu kožu glave. Stalno češanje skalpa koji svrbi može trajno da ošteti folikulu dlake. Ovi filteri za vodu nisu toliko skupi a daju sjajne rezultate: Vaša koža glave će izgledati zdravije, a vrhovi Vaše kose će biti sa više sjaja.

4. Razgovarajte sa svojim frizerom:

Zajedno možete da utvrdite koja frizura je najbolja za Vas i koja će učiniti da Vaša kosa izgleda bujnije.

5. Povećajte unos voća i povrća:

1. Ove namirnice sadrže vitamine, flavonoide i antioksidanse koji mogu da pomognu u ishrani celog Vašeg tela, pa tako i folikule dlake. Potrudite se da Vaš tanjir za svaki obrok učinite što živopisnijim kako biste osigurali ravnomeran unos svih ovih sastojaka.

6. Ciljani tretmani:

96% osoba koje pate od gubitka kose smatra da im je stanje kože glave poboljšalo nakon upotrebe Aminexil Clinical 5, kao i da im se smanjilo opadanje kose.

go to top