NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Saveti: kako efikasno tretirati opadanje kose

 • favoris

Ne dozvolite da opadanje kose uništi Vaše samopouzdanje: pratite naše jednostavne predloge kako da se nosite sa gubitkom kose i sigurno ćete osetiti kako Vam se samopuzdanje vraća.

Iako su rast i stanje kose tipičan odraz fizičkog i psihičkog zdravlja, genetika takođe igra važnu ulogu – naročito kod muškaraca.Naučnicu su počeli bolje da razumeju glavne mehanizme u procesu opadanja kose, koji dovode do ćelavosti na određenim područjima. Najizrazitija je ćelavost na čelu i na vrhu glave.Iako je ovaj prirodni tip gubitka kose često neizbežan, moguće je usporiti dalje opadanje kose.

Ovo su 6 predloga koje treba razmotriti:

1. Masirajte glavu:

Probajte potpunu indijsku masažu glave ili sami uradite tretman ispod tuša: nanesite preparat za tretman, Dercos linija od Vichyja Vam nudi širok izbor proizvoda. Izaberite jedan koji Vam najviše odgovara. Lagano masirajte ceo skalp kako biste pospešili bolji protok krvi u tom području, čime ćete stvoriti bolje okruženje za rast kose i pomoćićete boljoj penetraciji preparata.

2. Budite što nežniji sa svojom kosom:

Koristite samo blage šampone i balzame, dajte prednost hipoalergijskim formulama, poput onih u Dercos liniji proizvoda. Izbegavajte zatezanje kose ili pregrevanje kože glave.

3. Instalirajte filter za vodu u tuš kabini:

Tvrda voda može da isuši kožu, a pogotovu kožu glave. Stalno češanje skalpa koji svrbi može trajno da ošteti folikulu dlake. Ovi filteri za vodu nisu toliko skupi a daju sjajne rezultate: Vaša koža glave će izgledati zdravije, a vrhovi Vaše kose će biti sa više sjaja.

4. Razgovarajte sa svojim frizerom:

Zajedno možete da utvrdite koja frizura je najbolja za Vas i koja će učiniti da Vaša kosa izgleda bujnije.

5. Povećajte unos voća i povrća:

1. Ove namirnice sadrže vitamine, flavonoide i antioksidanse koji mogu da pomognu u ishrani celog Vašeg tela, pa tako i folikule dlake. Potrudite se da Vaš tanjir za svaki obrok učinite što živopisnijim kako biste osigurali ravnomeran unos svih ovih sastojaka.

6. Ciljani tretmani:

96% osoba koje pate od gubitka kose smatra da im je stanje kože glave poboljšalo nakon upotrebe Aminexil Clinical 5, kao i da im se smanjilo opadanje kose.

Naši kultni proizvodi

 • 20816AMINEXIL CLINICAL 5 - Žene51NewDERCOSHAIR CARETretmani za kosuNega protiv opadanja kose

  Novo

  AMINEXIL CLINICAL 5 - Žene
 • 20817AMINEXIL CLINICAL 5 - Muškarci00NewDERCOSHAIR CARETretmani za kosuNega protiv opadanja kose

  Novo

  AMINEXIL CLINICAL 5 - Muškarci
 • 7760Energetski šampon protiv opadanja kose
  53DERCOSHAIR CAREŠamponiranjeNega protiv opadanja kose
  Energetski šampon protiv opadanja kose
 • Najčitanije

  41 DERCOS_Aminexil Clinical 5

  Nega Kose

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Opadanje kose može biti uzrokovano raznim faktorima, od problema sa zdravljem do nedostataka vitamina u telu pa i do nekih ozbiljnijih stvari. Glavni uzroci za koje potrošači smatraju da neposredno utiču na opadanje kose, osim genetike, su i stres, zagađenje, umor, pušenje, nepovoljni tretmani kose, hormonske promene, neadekvatna ishrana i problemi na koži glave.

  Pročitaj članak

  Nega Kose

  Šta je masa kose?

  Primećujete da Vam je u poslednje vreme rep tanji? Kao deo naše serije publikacija o opadanju i istanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions deluje na njeno jačanje.

  Pročitaj članak

  Vichy expert

  Nega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Postoji verovanje da je gubitak kose problem koji najčešće pogađa muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o gubitku kose pričamo sa Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  go to top