OK

OK Cancel

Thank you

Close

Saveti: kako efikasno tretirati opadanje kose

Ne dozvolite da opadanje kose uništi Vaše samopouzdanje: pratite naše jednostavne predloge kako da se nosite sa gubitkom kose i sigurno ćete osetiti kako Vam se samopuzdanje vraća.

Saveti: kako efikasno tretirati opadanje kose

Iako su rast i stanje kose tipičan odraz fizičkog i psihičkog zdravlja, genetika takođe igra važnu ulogu – naročito kod muškaraca.Naučnicu su počeli bolje da razumeju glavne mehanizme u procesu opadanja kose, koji dovode do ćelavosti na određenim područjima. Najizrazitija je ćelavost na čelu i na vrhu glave.Iako je ovaj prirodni tip gubitka kose često neizbežan, moguće je usporiti dalje opadanje kose.

Ovo su 6 predloga koje treba razmotriti:

1. Masirajte glavu:

Probajte potpunu indijsku masažu glave ili sami uradite tretman ispod tuša: nanesite preparat za tretman, Dercos linija od Vichyja Vam nudi širok izbor proizvoda. Izaberite jedan koji Vam najviše odgovara. Lagano masirajte ceo skalp kako biste pospešili bolji protok krvi u tom području, čime ćete stvoriti bolje okruženje za rast kose i pomoćićete boljoj penetraciji preparata.

2. Budite što nežniji sa svojom kosom:

Koristite samo blage šampone i balzame, dajte prednost hipoalergijskim formulama, poput onih u Dercos liniji proizvoda. Izbegavajte zatezanje kose ili pregrevanje kože glave.

3. Instalirajte filter za vodu u tuš kabini:

Tvrda voda može da isuši kožu, a pogotovu kožu glave. Stalno češanje skalpa koji svrbi može trajno da ošteti folikulu dlake. Ovi filteri za vodu nisu toliko skupi a daju sjajne rezultate: Vaša koža glave će izgledati zdravije, a vrhovi Vaše kose će biti sa više sjaja.

4. Razgovarajte sa svojim frizerom:

Zajedno možete da utvrdite koja frizura je najbolja za Vas i koja će učiniti da Vaša kosa izgleda bujnije.

5. Povećajte unos voća i povrća:

1. Ove namirnice sadrže vitamine, flavonoide i antioksidanse koji mogu da pomognu u ishrani celog Vašeg tela, pa tako i folikule dlake. Potrudite se da Vaš tanjir za svaki obrok učinite što živopisnijim kako biste osigurali ravnomeran unos svih ovih sastojaka.

6. Ciljani tretmani:

96% osoba koje pate od gubitka kose smatra da im je stanje kože glave poboljšalo nakon upotrebe Aminexil Clinical 5, kao i da im se smanjilo opadanje kose.

VAŠA RUTINA

 • 1-dercos-aminexil-clinical-5-zene-tretman-protiv-ispadanja-kose-ampule-za-kosu-ampule-protiv-ispadanja-kose
 • 1-dercos-aminexil-clinical-5-muskarci-tretman-protiv-ispadanje-kose-ampule-za-kosu-ampule-protiv-ispadanja-kose
 • 1-vichy-dercos-energetski-sampon-protiv-ispadanja-kose-jako-ispadanje-kose-celavljenje-sampon-protiv-celavosti-sampon-za-celavost-ispadanje-kose-retka-kosa
 • Najčitanije

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Nega Kose

  Da li je moguće zaustaviti opadanje kose?

  Opadanje kose može biti uzrokovano raznim faktorima, od problema sa zdravljem do nedostataka vitamina u telu pa i do nekih ozbiljnijih stvari. Glavni uzroci za koje potrošači smatraju da neposredno utiču na opadanje kose, osim genetike, su i stres, zagađenje, umor, pušenje, nepovoljni tretmani kose, hormonske promene, neadekvatna ishrana i problemi na koži glave.

  Pročitaj članak

  Šta je masa kose?

  Nega Kose

  Šta je masa kose?

  Primećujete da Vam je u poslednje vreme rep tanji? Kao deo naše serije publikacija o opadanju i istanjivanju kose Vichy objašnjava sve o masi kose te o načinu na koji Dercos Densi Solutions deluje na njeno jačanje.

  Pročitaj članak

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Nega Kose

  NAJČEŠĆA PITANJA O GUBITKU KOSE KOD ŽENA

  Postoji verovanje da je gubitak kose problem koji najčešće pogađa muškarce, međutim postoje periodi i životne faze u kojima i žene gube kosu. O pitanjima koje žene imaju o gubitku kose pričamo sa Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju VICHY.

  Pročitaj članak

  go to top