NOVO  Ključne informacije o kolačićima na našim stranicama. Pročitajte više   OVDE SADA.

Ako ne preduzmete ništa, to će se tretirati kao prihvatanje kolačića.

Zatvori

getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

SPF: najvažniji aktivni sastojak koji Vam je potreban u borbi protiv znakova starenja

 • favoris

Bore, tamne fleke, tanke linije... proučićemo zašto je SPF ključan u borbi protiv znakova starenja.

Zašto je nanošenje SPF-a toliko važno?


Već smo to rekli i reći ćemo opet: svakodnevno nanošenje zaštitnog faktora protiv UVA zraka jedna je od najboljih stvari koje možete da učinite za svoju kožu, sa ciljem prevencije preranog starenja. Uz zagađenje, stres i neprimerenu ishranu, oštećenja uzrokovana UV zracima vodeći su uzrok starenja kože i odgovorna su za bore, tanke linije, tamne fleke i hiperpigmentaciju.  

Upijanje dovoljne količine sunčeve svetlosti neophodno je za zdrave kosti i rast mišića, ali važno je ne izlagati kožu nepotrebnoj opasnosti. Tek dve do tri „doze“ izlaganja suncu nedeljno dovoljne su za optimalnu rezervu vitamina D u telu, što znači da je za većinu nas zaštita kože primerenim SPF-om ključna kada govorimo o dugotrajnom očuvanju zdravlja naše kože.

Odabir primerenog SPF-a


SPF15 obično je dovoljan za zaštitu tokom godine, ali je leti važno uzeti u obzir okruženje pri odabiru faktora. Da li ima puno sunca tamo gde živite? Možete li se lako skloniti u hlad i zaštititi kožu?

Za izuzetno bledu ili svetlu kožu lica i tela potreban je SPF 50+, dok je srednje tamnim i maslinastim tonovima kože obično dovoljan SPF 30. Čak bi i osobe sa najtamnijom kožom tokom leta trebalo svakodnevno da nanose SPF 10-15, zato proverite sadrži li Vaša dnevna krema SPF. U zavisnosti od nivoa  izlaganja suncu, trebalo bi da redovno tokom dana nanosite zaštitno sredstvo.

Ako nanosite zaštitno sredstvo odvojeno od nege za kožu i šminke, obratite pažnju na osetljivije delove tela poput mosta nosa, slepoočnica i područja ispod očiju, jer ta područja sunce prvo hvata. I na kraju, proverite da li Vaše zaštitno sredstvo spada u kategoriju „širokog spektra“ – efikasne zaštite od UVA i UVB zraka. Možda je čudno, ali ne štite sve zaštitne kreme od UVA zraka (koji su prvenstveno odgovorni za fotostarenje). Nastavite da čitate o svemu što niste znali o oštećenjima uzrokovanim UV zracima i uverite se da li Vaš SPF štiti kožu od oba tipa sunčevih zraka!

Naši kultni proizvodi

 • 22922Dnevna nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju SPF 3058NewSLOW ÂGENega protiv znakova starenja

  Novo

  Dnevna nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju SPF 30
 • 20903Dnevna nega koja deluje na znakove starenja
  u nastajanju
  4.9299NewSLOW ÂGENega protiv znakova starenja

  Novo

  Dnevna  nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju
 • 22921Dnevna ciljana nega za područje oko očiju koja deluje na znakove starenja u nastajanju52NewSLOW ÂGEFACE CAREKrema za područje oko očijuNega protiv znakova starenja

  Novo

  Dnevna ciljana nega za područje oko očiju koja deluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Vichy-grupna

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top