OK

OK Cancel

Thank you

Close

SAZNAJTE KAKO TRETIRATI AKNE U TRIDESETIMA

Način života i izloženost zagađenjima iz životne sredine, ekološki i klimatski faktori, način ishrane, stres uz genetsku predispoziciju, svakako utiču na izgled i zdravlje kože, uključujući i pojavu akni. Akne u odraslom dobu su čest kožni problem i procenjuje se da 54% žena na Zapadu ima akne posle 25. godine života. U nastavku vam donosimo savete kako da tretirate akne koje se javljaju u odraslom dobu.

Normaderm.png

AKNE I MASNA KOŽA U ODRASLOM DOBU

Najčešći uzrok pojave akni u odraslom dobu je hormonski disbalans i kumulativni efekat stresa. Naime, u odraslom dobu se promene pretežno javljaju u mandibularnoj regiji, odnosno u području brade, sa tendencijom širenja na gornji deo vrata. Donja vilica je deo lica koji je izuzetno osetljiv na takve hormonske promene, usled izrazite reaktivnosti lojnih žlezda na hormonske stimuluse koji izazivaju prekomerno lučenje sebuma. Obično je teže lečiti nesavršenosti na području donje vilice.

Holistički pristup je nov način razumevanja ne samo zdravlja, već i kože. Koža, kao zaštitni organ, je veza između spoljašnjeg i unutrašnjeg i tako je pod direktnim uticajem spoljnih faktora (štetnih uticaja iz okoline poput UV zraka i zagađenosti), ali i unutrašnjeg stresa (umora, anksioznosti ili neujednačene ishrane). Pod uticajem ekspozoma koža svakodnevno trpi velika biološka oštećenja - uglavnom oksidaciju i upale - koja se nakupljaju, iz godine u godinu, i malo pomalo utiču na njenu mladolikost. Dugo su ta oštećenja nevidljiva, a potom jednog dana postaju vidljiva. Sve počinje sa isušenom i suvom kožom, umornim i neujednačenim tenom bez zdravoga sjaja, a potom se javljaju bubuljice, koža gubi čvrstinu i nastaju bore.

Normaderm-BM.jpg

KAKO TRETIRATI AKNE U TRIDESETIM GODINAMA

Strpljenje i pridržavanje uputstava su izuzetno važni za uspešno lečenje akni. Često je potrebno više nedelja pre nego što rezultati postanu vidljivi. Koži sklonoj aknama su potrebni proizvodi za negu kože koji su nekomedogeni poput linije Normaderm Phytosolution. Proizvodi u obliku laganog gela, kao što je gel za dubinsko čišćenje Normaderm Phytosolution, ili tečnosti obično sprečavaju zatvaranje pora i vrlo su prijatni za upotrebu.

Nega Vichy NORMADERM PHYTOSOLUTION ima dvostruko delovanje. Ciljano deluje na kožu tako što pročišćava kožu i koriguje bubuljice, mitesere i pigmentacijske fleke, a istovremeno je obnavlja kroz 24-časovnu hidrataciju, regulaciju sebuma i smanjenje vidljivosti pora. Na taj način jača funkciju barijere kože protiv spoljašnjih štetnih uticaja. Linija Normaderm Phytosolution ima snažne dermokozmetičke sastojke prirodnog porekla, Normaderm Phytosolution gel se sastoji od salicilne kiseline prirodnog porekla koja pročišćava kožu i deluje antibakterijski, potom probiotički derivat bifidus koji osnažuje kožnu barijeru, zatim cink koji deluje antibakterijski i protivupalno, i bakar koji ima seboregulacijski efekat.

Dnevna nega se sastoji od salicilne kiseline prirodnog porekla 2%, fikosaharida 2%, vitamina Cg 0,2%, zatim hijaluronske kiseline prirodnog porekla 0,2%, probiotičkog derivata bifidusa 0,2%, i, naravno, Vichy mineralizovane termalne vode 60%.

3826093_3211883232159698_5492804164134109184_o.jpg

Ako i vas muče problemi sa nepravilnostima, potražite ovu idealnu rutinu protiv akni u Lilly apotekama u periodu od 10. 8 do 16. 8. 2020.

Kako bi poboljšali efekat tretiranja akni, preporučujemo nanošenje Minéral 89 boostera, kao korak pre dnevne nege Normaderm Phytosolution. Minéral 89 booster, zahvaljujući svom jedinstvenom, pročišćenom sastavu hijaluronske kiseline i Vichy vulkanske vode deluje umirujuće i ne masti kožu, pa je odlična osnovna nega za zahtevne, osetljive tipove kože i stanja poput rozacee i akni, naročito akni u odraslom dobu. Minéral 89 jača funkciju barijere kože protiv spoljašnjih i unutrašnjih štetnih uticaja, čini je snažnijom i otpornijom i deluje kao svojevrsni pojačivač sastojaka koje posle nanosimo.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

Snažnija i punija koža oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

Snažnija i punija koža oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

Dnevna doza za svežiji pogled

( 51 comments )

Best-seller

Phytosolution Dnevna nega

Phytosolution Dnevna nega

Hidratantna nega za masnu i kožu sklonu aknama

( 30 comments )

go to top