OK

OK Cancel

Thank you

Close

Prilagodite svoju rutinu lepote tokom menopauze, za čvršću, gušću kožu

Teško je nositi se sa promenama koje donosi menopauza, posebno sa onima koje su jasno vidljive na Vašem licu.

Prilagodite svoju rutinu lepote tokom menopauze, za čvršću, gušću kožu

Tanja koža i ten bez sjaja povezani su sa starenjem i teško je nositi se sa njima, ali prilagođavanjem rutine lepote koža može da postane čvršća, zategnutija i mladolika.

Zašto treba prilagoditi rutinu lepote menopauzi?


Dermatolog dr. Shannon Humphrey kaže da bi žene trebalo da prilagode rutinu nege kože menopauzi „kako bi obnovile funkciju barijere kože koja osigurava dobru hidrataciju kože.“ Dodaje da „je zaštita od oštećenja uzrokovanih UV zracima podjednako neophodna.“

Šta čini rutinu lepote kože prilagođenu menopauzi?


Brzi pregled rituala lepote koji su ključ promene - otkrivamo Vam 4 zlatna pravila za Vašu novu rutinu.

Temeljno skidanje šminke

Uveče uvek uklonite šminku, bez izuzetaka! Čak i ako ne stavljate šminku, potrebno je da temeljno očistite kožu i uklonite sebum, prašinu, mrtve ćelije i zagađenje – apsolutno je neophodno omogućiti koži da se noću obnavlja. To je samo po sebi već teže u ovoj etapi života, zato je važno da se dodatno ne pogoršava problem začepljivanjem kože toksinima. Idealna kombinacija za uklanjanje nečistoća: mleko za čišćenje + tonik.

Uvek koristite SPF

Ako sija sunce, uvek nanosite SPF kad izlazite, jer UV zraci – a pogotovu UVA zraci – ubrzavaju starenje kože i razvoj pigmentacijskih fleka.  

Redovno radite piling kože

Piling kože praktikujte jednom do dva puta nedeljno, upotrebom enzimskih pilinga bez granula, kako biste izbegli nadraživanje kože.

Hidratacija, hidratacija i samo hidratacija!

Nanosite hidratantnu i hranljivu masku za lice kad god Vas koža zateže. Idealno vreme bi bilo neposredno nakon pilinga. Isprobajte Vichy Neovadiol kompenzacioni kompleks: serum i dnevnu kremu, posebno formulisane za ovaj period Vašeg života.

Idealan režim za čvrstinu i lifting kože u menopauzi


Naravno da je krema dobra, ali krema i masaža su još bolje!

Krenite sa masažom

Laboratorije Vichy su razvile specijalne masažne metode za nanošenje posebnih proizvoda. Pristup: Unošenje stručnih metoda Vichy instituta za lepotu u tehnike samomasaže koje je lako svakodnevno primenjivati kod kuće. Cilj: optimizacija efikasnosti proizvoda, odnosno jačanje sjaja i svežine kože, kao i delovanja sastojaka na preoblikovanje kože putem definisanja crta i strukture lica. 

Masaža dnevnom kremom

4 najbolja saveta za preoblikovanje lica u borbi protiv opuštenosti:
1. Nanesite 5-6 kapljica kreme na lice i vrat.
2. Razmažite uzlaznim pokretima uglačavanja, od sredine lica prema rubovima.
3. Čvrsto pritisnite i masirajte od nazolabijalnih bora (bore između nosa i uglova usana) uzlazno prema čelu. Završite zatezanjem slepoočnica jagodicama palčeva. Ovi pokreti su vrlo opuštajući i uklanjanju napetost jer deluju na slepoočnice i područje napetosti između obrva.
4. Probudite dubinsko tkivo čvrstim pritiskom i kliznim pokretima ispod vrata i jagodičnih kostiju.

Objavljeno

go to top