OK

OK Cancel

Thank you

Close

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Vodeći dermatolozi su nam preporučili kako da rešavamo problematična područja koja nastaju starenjem, kako bismo zadovoljno starili u bilo kom životnom dobu.

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Uz vidljive znakove, tu su i ćelijska i molekularna oštećenja na ,,tihom", nevidljivom nivou koja podrazmevaju da koža postaje isušena, tanja i kroz vreme osetljivija. S obzirom na štetne uticaje činilaca iz okoline poput UV zraka i zagađenja, vrlo je važno zaštititi i temeljito čistiti kožu.
Bez obzira na starosno doba, hidratacija kože i dubinsko hranjenje antioksidansima kao i upotreba zaštitne kreme sa barem SPF 25 mogu smanjiti ćelijska oštećenja. Ova neutralizacija tihog starenja kože u samom korenu efikasnija je od korigovanja već prisutnih znakova kod svih starosnih grupa, međutim koža u svakom generacijskom periodu ima svoje tegobe:

U 20-im

Ako još imate bubuljice, potražite proizvode bez ulja i sa salicilnom kiselinom. Vaša buduća koža će Vam zahvaliti na usvajanju dobrih navika tokom ove dekade u kojoj se oblikujete. Pripazite koliko vode pijete, redovno vežbajte i spavajte dovoljno noću - 8 sati.

U 30-im

Počinju da se pojavljuju tanke linije, a boja kože postaje neujednačena. Vreme je da započnete sa upotrebom posebne anti-age nege, posebno na osetljivom području oko očiju, kao i da pripazite na zastupljenost antioksidanasa u svojoj nezi za kožu, ali i u ishrani:  jedite hranu koja je dobra za Vašu kožu poput kelja, kupina i kivija. Za delovanje protiv štetnih uticaja iz okoline, koristite nežno sredstvo za čišćenje sa hidratantnim sastojcima.

U 40-im

Bore i staračke pege su se verojatno pojavile pa je Vaš cilj da ujednačite pigmentaciju i povećate nivo kolagena. Tokom ove dekade koža gubi deo svog sjaja i teksturu. Dugoročna hidratacija je važnija nego ikada, zato koristite serum sa hijaluronskom kiselinom ispod Vaše anti-age nege.

U 50-im

Hormonske promene mogu da uzrokuju isušenost kože. Što je manje estrogena, to je koža više suva, manje elastična, a smeđe fleke su još uvek prisutne. Suprotstavite se tim efektima uz anti-age negu sa hranljivim uljima koja podstiče hidrataciju i tonus kože.

go to top