OK

OK Cancel

Thank you

Close

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Vodeći dermatolozi su nam preporučili kako da rešavamo problematična područja koja nastaju starenjem, kako bismo zadovoljno starili u bilo kom životnom dobu.

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Uz vidljive znakove, tu su i ćelijska i molekularna oštećenja na ,,tihom", nevidljivom nivou koja podrazmevaju da koža postaje isušena, tanja i kroz vreme osetljivija. S obzirom na štetne uticaje činilaca iz okoline poput UV zraka i zagađenja, vrlo je važno zaštititi i temeljito čistiti kožu.
Bez obzira na starosno doba, hidratacija kože i dubinsko hranjenje antioksidansima kao i upotreba zaštitne kreme sa barem SPF 25 mogu smanjiti ćelijska oštećenja. Ova neutralizacija tihog starenja kože u samom korenu efikasnija je od korigovanja već prisutnih znakova kod svih starosnih grupa, međutim koža u svakom generacijskom periodu ima svoje tegobe:

U 20-im

Ako još imate bubuljice, potražite proizvode bez ulja i sa salicilnom kiselinom. Vaša buduća koža će Vam zahvaliti na usvajanju dobrih navika tokom ove dekade u kojoj se oblikujete. Pripazite koliko vode pijete, redovno vežbajte i spavajte dovoljno noću - 8 sati.

U 30-im

Počinju da se pojavljuju tanke linije, a boja kože postaje neujednačena. Vreme je da započnete sa upotrebom posebne anti-age nege, posebno na osetljivom području oko očiju, kao i da pripazite na zastupljenost antioksidanasa u svojoj nezi za kožu, ali i u ishrani:  jedite hranu koja je dobra za Vašu kožu poput kelja, kupina i kivija. Za delovanje protiv štetnih uticaja iz okoline, koristite nežno sredstvo za čišćenje sa hidratantnim sastojcima.

U 40-im

Bore i staračke pege su se verojatno pojavile pa je Vaš cilj da ujednačite pigmentaciju i povećate nivo kolagena. Tokom ove dekade koža gubi deo svog sjaja i teksturu. Dugoročna hidratacija je važnija nego ikada, zato koristite serum sa hijaluronskom kiselinom ispod Vaše anti-age nege.

U 50-im

Hormonske promene mogu da uzrokuju isušenost kože. Što je manje estrogena, to je koža više suva, manje elastična, a smeđe fleke su još uvek prisutne. Suprotstavite se tim efektima uz anti-age negu sa hranljivim uljima koja podstiče hidrataciju i tonus kože.

VAŠA RUTINA

 • slow-age-fluid-dnevna-nega; vichy; nega-za-lice; osetljiva-koza; protiv-bora; preventivno-delovanje; osetljiva-koza; dnevna-krema; mesovita-koza; prevencija-bora; lagane-teksture
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Nega Lica

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

  Pročitaj članak

  go to top