getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Preporuke dermatologa kako stariti sporije

Vodeći dermatolozi su nam preporučili kako da rešavamo problematična područja koja nastaju starenjem, kako bismo zadovoljno starili u bilo kom životnom dobu.

Uz vidljive znakove, tu su i ćelijska i molekularna oštećenja na ,,tihom", nevidljivom nivou koja podrazmevaju da koža postaje isušena, tanja i kroz vreme osetljivija. S obzirom na štetne uticaje činilaca iz okoline poput UV zraka i zagađenja, vrlo je važno zaštititi i temeljito čistiti kožu.
Bez obzira na starosno doba, hidratacija kože i dubinsko hranjenje antioksidansima kao i upotreba zaštitne kreme sa barem SPF 25 mogu smanjiti ćelijska oštećenja. Ova neutralizacija tihog starenja kože u samom korenu efikasnija je od korigovanja već prisutnih znakova kod svih starosnih grupa, međutim koža u svakom generacijskom periodu ima svoje tegobe:

U 20-im

Ako još imate bubuljice, potražite proizvode bez ulja i sa salicilnom kiselinom. Vaša buduća koža će Vam zahvaliti na usvajanju dobrih navika tokom ove dekade u kojoj se oblikujete. Pripazite koliko vode pijete, redovno vežbajte i spavajte dovoljno noću - 8 sati.

U 30-im

Počinju da se pojavljuju tanke linije, a boja kože postaje neujednačena. Vreme je da započnete sa upotrebom posebne anti-age nege, posebno na osetljivom području oko očiju, kao i da pripazite na zastupljenost antioksidanasa u svojoj nezi za kožu, ali i u ishrani:  jedite hranu koja je dobra za Vašu kožu poput kelja, kupina i kivija. Za delovanje protiv štetnih uticaja iz okoline, koristite nežno sredstvo za čišćenje sa hidratantnim sastojcima.

U 40-im

Bore i staračke pege su se verojatno pojavile pa je Vaš cilj da ujednačite pigmentaciju i povećate nivo kolagena. Tokom ove dekade koža gubi deo svog sjaja i teksturu. Dugoročna hidratacija je važnija nego ikada, zato koristite serum sa hijaluronskom kiselinom ispod Vaše anti-age nege.

U 50-im

Hormonske promene mogu da uzrokuju isušenost kože. Što je manje estrogena, to je koža više suva, manje elastična, a smeđe fleke su još uvek prisutne. Suprotstavite se tim efektima uz anti-age negu sa hranljivim uljima koja podstiče hidrataciju i tonus kože.

Naši kultni proizvodi

 • Novo

  Dnevna  nega koja deluje na znakove starenja u nastajanju
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top