OK

OK Cancel

Thank you

Close

PEPTIDI: UPOZNAJTE REVOLUCIONARNI SASTOJAK PROTIV STARENJA

Uz retinol, antioksidanse, AHA kiseline i vitamin C, koji su sve prisutniji u sastavima proizvoda za negu kože, možda vam se čini da se svakog meseca pojavljuje novi najbolji aktivni sastojak.

peptidePeptidi su najnovije otkriće u svetu lepote, kratki lanci aminokiselina, od kojih su neki poznati po sposobnosti ponovnog pokretanja proizvodnje kolagena, a time i usporavanja starenja. Evo zašto su oni aktivan sastojak protiv starenja za koji morate da znate.

S vremenom se, baš kao i u ostatku tela, metabolizam kože usporava, odnosno koža se manje efikasno obnavlja i sporije proizvodi kolagen, glavno vlakno u dermisu, što dovodi do gubitka čvrstine i elastičnosti. Ako tome dodamo previše vremena na suncu i prekomerno izlaganje ultraljubičastim zracima, ovaj proces se drastično ubrzava. Pored toga, upale koje uzrokuju slobodni radikali u štetnim faktorima, poput zagađenja i dima cigareta, mogu da ubrzaju proces starenja. Kako starimo, kožu je potrebno stimulisati kako bi se ona obnovila.

Kako starimo, kožu je potrebno stimulisati kako bi se ona obnovila.

Snaga peptida

Jedan od načina da se ovo postigne jeste odabir aktivnih sastojaka koji ciljano deluju na ključna vlakna u koži, kolagen i elastin. Peptidi su snažna grupa sastojaka protiv starenja čija je efikasnost dokazana in vitro. Oni se već prirodno nalaze u telu, u hormonima koji podstiču pozitivne osećaje, kao što su endorfini i oksitocin, i deluju tako što se vezuju za receptorske ćelije i aktiviraju metabolizam, podstičući ćelije kože da stvaraju više kolagena ili da apsorbuju i upotrebe masti. Neki od najefikasnijih peptida, koji se i upotrebljavaju u proizvodima za negu kože, jesu peptidi iz graška i tripeptidi.

Peptid iz graška je prirodnog porekla. Ojačava kolagen i elastin, podstiče njihovo dalje stvaranje u koži i stabilizuje vezu između dermisa i epidermisa, kako bi koža postala čvršća.

Tripeptidi su snažan sastojak koji povećava sintezu kolagena i lumikana, koji održava stabilnost vezivnog tkiva, kako bi se ojačala struktura i čvrstina kože. Kožu čine debljom i pružaju joj svežiji izgled.

Kako ih uključiti u rutinu lepote

Biranje proizvoda za negu kože sa peptidima, kao što je Liftactiv Collagen Specialist, je ulaganje u mladolikost i lepotu kože. U kombinaciji sa drugim sastojcima oni mogu biti čak i snažniji.

Liftactiv Collagen Specialist posebno je osmišljen za korekciju vidljivih znakova gubitka kolagena na koži i zato ne iznenađuje da je pun peptida.
Sadrži 38% aktivnih sastojaka, što je najveći udeo aktivnih sastojaka među svim proizvodima brenda Vichy, a oni se nalaze u sklopu hipoalergene formule koja nežno deluje na osetljivu kožu. U kombinaciji sa vitaminom C protiv pigmentacija, eperulinom za umirivanje kože i HEPES-om za uglačavanje površine kože, peptidi koje sadrži Liftactiv Collagen Specialist zaokružuju snažnu formulu protiv starenja. Ispitivanjima je dokazano poboljšanje čvrstine kože, smanjenje sitnih linija i bora oko očiju, na čelu i u nazolabijalnim naborima, kao i sveobuhvatno poboljšanje obnavljanja epidermisa, čime se postiže mladoliki i odmorniji izgled.

Može biti teško snaći se u svetu proizvoda za negu kože protiv starenja. Potražite peptide i pustite da oni obave posao za vas, kako biste bili sigurni da svojoj koži pomažete najbolje što možete. Ipak su oni najbolji način za ciljano delovanje na 100% znakova starenja kože.

Objavljeno

go to top