OK

OK Cancel

Thank you

Close

Ove 3 inspirativne i snažne žene utelovljuju sreću i eleganciju u pedesetim

Lepota i samopouzdanje ne znaju za godine, a ove 3 inspirativne, snažne žene dokazuju da su pedesete pravo vreme za nove izazove i smiren, srećan i lep pogled u budućnost.

Ove 3 inspirativne i snažne žene utelovljuju sreću i eleganciju u pedesetim

U kulturama koje obožavaju mladost, posebno kod žena, važno je ponovo afirmisati činjenicu da je istinska lepota bezvremenska. Tri inspirativne i žene koje zrače, zvezde iz potpuno različitih područja kao što su genetika, zabavna industrija i humanitarni rad, dokazuju da pedesete mogu da budu doba duboke kreativnosti, snage, samopouzdanja i sreće. To je vreme novih izazova i ispitivanja vlastitih granica kako biste imali upravo onakav život kakav želite.

Robin Wright: utelovljenje elegancije i stila na ekranima

Robin Wright, američka glumica i dobitnica Zlatnog globusa, najpoznatija po trenutnoj ulozi elegantne i moćne Claire Underwood u Netfixovoj seriji Kuća od karata, dominira ekranom sebi svojstvenim i suptilno glamuroznim stilom. Njena karakteristična harizma i sirovi talent, zaslužni su što je jedina glumica koja je dosad osvojila Zlatni globus u kategoriji internet TV serije.

Njen moto: "Radije bih se okušala u nečemu što nisam sigurna da mogu."

Jennifer Doudna: vodeći inovativni istraživač na području genetike

Možda nikad niste čuli za profesorku Jennifer Doudna sa Berkleyja, Univerziteta u Kaliforniji, ali svet genetske medicine svakako jeste. 2012. godine ona i njene kolege otkrili su revolucionaran i efikasniji način obrade DNK što je dovelo do mnogih drugih otkrića na tom području. Osvojila je brojne nagrade u nauci i medicini, uključujući i onu Medicinskog instituta 2010. godine.

Njen moto: “Jedan od problema u svetu biotehnologije jeste nedostatak žena na vodećim pozicijama i volela bih da vidim da se to promeni u bliskoj budućnosti."

Joanne Liu: Spasava živote tokom krize ebole

Kad je smrtonosni ebola virus 2014. godine poprimio razmere epidemije u nekoliko zemalja Zapadne Afrike, predsednica organizacije Lekari bez granica, Joanne Liu, pokazala je neverovatnu snagu i odlučnost u borbi protiv virusa i spasila nebrojene živote. Iako ebola više ne puni novinske stupce svakodnevno, kanadska doktorka nastavlja sa borbom protiv virusa u zahvaćenim zemljama, uključujući Sierra Leone i Gvineju, a za časopis Time je izjavila: "Iako još uvek imamo posla, danas imamo sredstva da okončamo epidemiju”. Ona je istinska ikona smirenosti, borbenosti i milosti uprkos velikim izazovima.

Njen moto:
“Naš sistem humanitarne pomoći je slab i potrebno ga je srediti. Potrebna mu je provera i vraćanje [njegove] humanosti.”

go to top