OK

OK Cancel

Thank you

Close

Osnove blistave kože: kako do zaštićene kože spremne za makeup

Otkrijte zašto nanošenje baze poput boostera štiti Vašu kožu, ali joj i daje taj zdravi sjaj koji ste oduvek želeli.

Da li Vaš tečni puder često postaje zrnast i suv tokom dana? Ili je Vaša koža bez zdravog sjaja i masna? Oprez: zagađenje može nepovoljno da deluje na sveukupan izgled. Ono ne deluje samo na ten, već narušava i Vaš besprekorni svakodnevni makeup. Na sreću, Minéral 89 nam pomaže da postignemo lepši izgled bez puno truda, pomoću zaštite kože koja je spremna za makeup. Samo pratite ovih 5 jednostavnih saveta i prepustite se!

5 načina zaštite i jačanja kože spremne za makeup

1. Započnite sa borbom protiv zagađenja


Najpre najvažnije. Ni ne pomišljajte da se makeup povezuje sa stanjima poput akni. Ovaj mit je nauka sa pravom pobila. Ali potrebno je pametno odabrati makeup. Ustvari, studije su dokazale upravo suprotno: makeup zapravo može da smanji izbijanje bubuljica (1). S druge strane, zagađenje je povezano i sa aknama (3) i sa osetljivom kožom (4), ali i borama i tamnim flekama (2).

Za Vašu makeup rutinu to podrazumeva nanošenje teških slojeva šminke za prekrivanje tankih linija, nepravilnosti i crvenila bez tretiranja stvarnog problema. Ali sada je sve te probleme moguće izbeći uz Minéral 89! Ovaj booster na površini kože stvara film štiteći funkciju barijere kože i smanjujući prianjanje zagađenja. Rezultat? Zdrava koža za postizanje prirodnog efektar prekrivanja.


MINÉRAL 89
sadrži89%Vichy mineralizovane termalne vode

2. Hidratacija, hidratacija i samo hidratacija


Priznajmo, suva koža zaista može da deluje na Vaš izgled. Kad se ne neguje, površina kože postaje hrapava i nadražena i uzrokuje neprirodan izgled šminke.

I Vaša koža mora biti meka i glatka poput slikarskog platna kako bi makeup izgledao savršeno. Zato je toliko važno hidrirati ten bez obzira na tip kože. Minéral 89 sadrži 89% Vichy mineralizovane termane vode i hijaluronsku kiselinu prirodnog porekla (poznatu po svojim hidrirajućim svojstvima) i umirujuće je teksture gela što ga čini idealnim izborom za prirodan efekat blistave kože. Klinički rezultati dokazuju da je posle 28 dana upotrebe proizvoda Minéral 89 koža 26% blistavija, 21% punija i 20% homogenija.* Trenutna hidratacija? Proverite.

* Ispitano na 52 žene sa osetljivom kožom, između 26. i 62. godine starosti.

3. Koristite Minéral 89 kao korak pre baze


Uz to što štiti Vašu kožu od svakodnevnih agresija, Minéral 89 deluje i kao postupak pre baze i priprema kožu za Vaše omiljene makeup proizvode. Pošto je lagan, tečan i brzo se upija, savršen je kao prvi korak u makeup rutini jer se može nanositi pre pudera i korektora bez masnog ili lepljivog efekta. Pripremite se da iskusite odličan osećaj svežine uz još ujednačenije prekrivanje!

4. Birajte nekomedogeni makeup


Šta to zapravo znači? Da pojednostavimo – nekomedogeno se odnosi na proizvode bez sastojaka koji uzrokuju nastanak komedona ili ne začepljuju pore. Minéral 89 sadrži samo 11 sastojaka kako bi formula ostala što sigurnija i jednostavnija. Ustvari, jedan od njegovih konzervansa (fenoksietanol) jedini je dozvoljen kod proizvoda za bebe!

5. Ne zaboravite da skinete makeup pre spavanja


I poslednje, ali nikako manje važno – ne zaboravite da očistite kožu i pustiti je da diše tokom noći. To nije važno samo zbog uklanjanja nečistoća koje deluju na kožu tokom dana, već i zbog izbegavanja pojava mogućih nepravilnosti. A da nanesete Minéral 89 još jednom, neposredno posle nežnog pranja lica? Vaša koža će izgledati i osećaće se bolje hidrirano, zaštićeno i spremno za makeup sledećeg dana.

IZVORI:

  1. 1. Hayashi, N. i dr, 'Makeup poboljšava kvalitet života pacijenata sa aknama bez pogoršavanja izbijanja akni tokom tretmana' u European Journal of Dermatology (2005.) str. 15(4): 284..[Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]
  2. 2. Krutmann, J. i dr.,  'Ekspozom starenja kože' u Journal of Dermatological Science (2006.) str. 85(3):152.-161. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27720464]
  3. 3. Krutmann, J. i dr., 'Zagađenje i akne: postoji li veza? ' u Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology (2017.) str. 10:199.–204. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5446966/]
  4. 4. Krutmann, J. i dr., 'Zagađenje i koža: od epidemioloških i mehanističkih studija do kliničkih implikacija' u Journal of Dermatological Science (2014.) str. 76(3):163.-8. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25278222]

VAŠA RUTINA

dermablend-korektivni-tecni-puder-spf-35; nijansa-15; vichy; mat-efekat; neravnomeran-ten; podocnjaci; crvenilo; oziljci; osecaj-gole-koze; umereno-prekrivanje

CORRECTOR Tečni korektivni puder SPF35

( 50 comments )

go to top