getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Odvikavanje od kafe: Započnite dan sa zdravim tonikom

 • favoris

Ne možete bez svoje jutarnje kafe dok se ujutru spremate? Razumemo Vas, ali ako želite da oterate zimski blues i brinete o koži, isprobajte ovaj supertonik – možda primetite razliku!

Odvikavanje od kafe: Započnite dan sa zdravim tonikom
Odvikavanje od kafe

OK, uverite me: Zašto tonici?


Znamo koliko je hidratacija važna za postojano zdravlje kože, ali šta je sa našim telom u celini? Dobra hidratacija je povezana sa uspostavljanjem zdravog ciklusa spavanja, dobrog varenja, stabilnog nivoa enegrije i bolje mentalne bistrine –  to su samo neke od koristi, ali većina nas i dalje ne pije dovoljno vode.

Vraćanje vode na odgovarajući nivo u našim telima još je važnije ujutru nakon buđenja, kada smo dehidrirani posle 8-časovnog sna. Ali, umesto da posegnete za jutarnjom dozom kofeina – uz mleko i/ili šećer – kako biste se razbudili, od pomoći bi Vam mogao biti tonik. Tonici su savršeni ako niste ljubitelj jake kafe ili čajeva, a odlični su za pokretanje probavnog sistema pre užurbanog dana. Donosimo Vam naša 3 omiljena tonika.

Klasični: limunova voda


Limunova voda je savršena za buđenje želuca ujutru – posebno ako niste ljubitelj doručka. Nutricioinista Raphaël Gruman preporučuje da dan započnete ovim tonikom za detoksikaciju kako bi Vaši digestivni sokovi proradili – nema više odlaska na posao praznog stomaka.

Pokretač probave: limun i kurkuma


Ako često patite od bolova u stomaku usled slabe probave, kurkuma je Vaš novi najbolji prijatelj. Par kašika ovog začina egzotičnog mirisa i malo limunove vode, dva puta na dan, može da poboljša crevnu funkciju i smanji nadutost, a pojača imuni sistem. Upozorenje: kurkuma vremenom može da promeni boju zuba, zato je pijte na cevčicu, a zatim isperite usta.

Borac protiv prehlade: med i đumbir


Osećate prve znake prehlade? Posegnite za ovim smirujućim (i prvenstveno ukusnim) tonikom! Med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima i odličan je za bolno grlo, uostalom, postoji razlog zašto je to jedina namirnica koja se ne kvari! Za đumbir je, pak, poznato da pomaže u slučaju mučnine i bolova u želucu, kao i kod simptoma astme i/ili upornog kašlja.

Naši kultni proizvodi

 • Novo

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  MINÉRAL 89

  Dnevni booster za snažniju i puniju kožu

  Dnevna nega

  INOVACIJA: Vaša dnevna doza za snažniju kožu

 • Najčitanije

  Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

  Stil

  Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

  Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

  Pročitaj članak

  go to top