OK

OK Cancel

Thank you

Close

Odvikavanje od kafe: Započnite dan sa zdravim tonikom

Ne možete bez svoje jutarnje kafe dok se ujutru spremate? Razumemo Vas, ali ako želite da oterate zimski blues i brinete o koži, isprobajte ovaj supertonik – možda primetite razliku!

Odvikavanje od kafe: Započnite dan sa zdravim tonikom
Odvikavanje od kafe

OK, uverite me: Zašto tonici?


Znamo koliko je hidratacija važna za postojano zdravlje kože, ali šta je sa našim telom u celini? Dobra hidratacija je povezana sa uspostavljanjem zdravog ciklusa spavanja, dobrog varenja, stabilnog nivoa enegrije i bolje mentalne bistrine –  to su samo neke od koristi, ali većina nas i dalje ne pije dovoljno vode.

Vraćanje vode na odgovarajući nivo u našim telima još je važnije ujutru nakon buđenja, kada smo dehidrirani posle 8-časovnog sna. Ali, umesto da posegnete za jutarnjom dozom kofeina – uz mleko i/ili šećer – kako biste se razbudili, od pomoći bi Vam mogao biti tonik. Tonici su savršeni ako niste ljubitelj jake kafe ili čajeva, a odlični su za pokretanje probavnog sistema pre užurbanog dana. Donosimo Vam naša 3 omiljena tonika.

Klasični: limunova voda


Limunova voda je savršena za buđenje želuca ujutru – posebno ako niste ljubitelj doručka. Nutricioinista Raphaël Gruman preporučuje da dan započnete ovim tonikom za detoksikaciju kako bi Vaši digestivni sokovi proradili – nema više odlaska na posao praznog stomaka.

Pokretač probave: limun i kurkuma


Ako često patite od bolova u stomaku usled slabe probave, kurkuma je Vaš novi najbolji prijatelj. Par kašika ovog začina egzotičnog mirisa i malo limunove vode, dva puta na dan, može da poboljša crevnu funkciju i smanji nadutost, a pojača imuni sistem. Upozorenje: kurkuma vremenom može da promeni boju zuba, zato je pijte na cevčicu, a zatim isperite usta.

Borac protiv prehlade: med i đumbir


Osećate prve znake prehlade? Posegnite za ovim smirujućim (i prvenstveno ukusnim) tonikom! Med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima i odličan je za bolno grlo, uostalom, postoji razlog zašto je to jedina namirnica koja se ne kvari! Za đumbir je, pak, poznato da pomaže u slučaju mučnine i bolova u želucu, kao i kod simptoma astme i/ili upornog kašlja.

Objavljeno

go to top