OK

OK Cancel

Thank you

Close

ODABERITE SVOJ ENERGETSKI DORUČAK

Uz pomoć dr. Lebar razvili smo 2 ekskluzivna saveta za doručak, uzimajući u obzir vrstu umora koji Vas češće pogađa.

ODABERITE SVOJ ENERGETSKI DORUČAK

Fizički umor

 • 1 šolja kafe sa mlekom... ili tople čokolade!
 • 3 parčeta hleba od integralnog brašna sa malo putera i džema
 • 1 porcija voća bogatog antioksidansima, svežeg ili sušenog (citrusi, borovnice, kupine, crvene ribizle, papaja...)

Intelektualni umor

 • 1 šolja crnog čaja ili kombuha čaja
 • 1 šolja grčkog jogurta sa žitaricama
 • 1 porcija voća bogatog antioksidansima, svežeg ili sušenog (citrusi, borovnice, kupine, crvene ribizle, papaja...)

Savet našeg stručnjaka

dr. Véronique Lebar, nutricionistka in kozmetologinja“Umor može biti fizički ili intelektualni. Kod doručka je najvažnija hidratacija kako biste vratili energiju posle spavanja. Kod fizičkog umora integralne žitarice pedstavljaju pravi izvor energije, kakao podiže nivo energije i magnezijuma, dok mlečni proizvodi pomažu svojim osnažujućim sadržajem proteina. Fermentisani proizvodi posebno su korisni kod intelektualnog umora jer štite naš „drugi mozak“-  creva, koja su usko povezana sa nervnim sistemom. Nikad ne zaboravite dozu antioksidanasa za uravnotežavanje uticaja brzog načina života na Vaše telo i kožu.

dr. Véronique Lebar, nutricionista i kozmetolog

I poslednji savet dr. Lebar: najčešći uzrok umora među ženama je... nedostatak gvožđa, koje se prirodno gubi tokom menstruacije i ne unosi se dovoljno kroz ishranu (posebno kada crveno meso nije Vaše najomiljenije jelo...). Pripazite na nivo gvožđa i uz pomoć lekara procenite da li je potrebno da ga unosite preko dodataka ishrani.  

Zahvaljujući ovim uputstvima, svakog jutra povećaćete nivo energije svoga tela, a time i svoje kože, kojoj svakodnevno možete da ponudite posebne energetske dodatke: otkrijte celokupnu IDÉALIA liniju.

VAŠA RUTINA

 • 1-vichy-idealia-nega-za-glatku-i-blistavu-koz-ispunjenu-energijom-nega-za-normalnu-do-mesovitu-kozu-blistavost-suzene-pore; idealia-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; idealia-dnevna-nega-krema-vichy-protiv-bora
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Nega Lica

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

  Pročitaj članak

  go to top