OK

OK Cancel

Thank you

Close

NAJČEŠĆA PITANJA O VICHY PUDERIMA

Dermablend i Mineralblend

Tokom edukacije sa farmaceutima, dobili smo brojna pitanja na temu naših pudera. Verujemo da i vas zanimaju odgovori na ova pitanja, zato vam u nastavku donosimo odgovore g. Evgena Geca, vizažiste, kozmetičkog savetnika i trenera, i Tanje Vučković, Vichy stručnjaka.

Svoju bogatu karijeru vizažiste g. Gec je započeo još 1996. godine u Bologni, u školi Make Up For Ever, a kasnije je svoje znanje primenjivao u Sloveniji, radeći za brojne poznate kozmetičke robne marke, a učestvovao je i u brojnim takmičenjima lepote i izborima za Mis. Redovni je savetnik u brojnim revijama i časopisima, radijskim i TV emisijama, a profesor je šminkanja na privatnoj kozmetičkoj školi Cene Štupar u Ljubljani, na Učilištu u Opatiji i kao predavač svoje znanje prenosi brojnim generacijama profesionalnih vizažista i kozmetičara.

1. Ukoliko bi osoba htela u svoju rutinu da uvede i prajmer, u kom koraku treba da ga nanese?

E. Gec: Svakako se najpre nanosi dnevna hidratantna krema, posle toga sledi prajmer, a zatim puder.

2. Kada nanesem samo kremu i Dermablend sve je ok, ali, ako ispod kreme nanesem Minéral 89 booster, onda se posle nanošenja pudera koža kao peruta. Gde grešim?

Vichy stručnjak: Vichy uglavnom preporučuje da se većina nega, naročito anti-age (posebno smo to naglasili kod Liftactiv Collagen Specialist kreme), nanosi na kožu koja je još uvek vlažna od prethodno nanetog Minéral 89 boostera. To savetujemo jer se kod nekih kombinacija rutina događa upravo to – da se na koži ponekad pojave mrvice od dve nekompatibilne teksture zajedno. Napominjemo da to nije slučaj kod svakoga, nekima više odgovara prvo da sačekaju da se Minéral 89 booster upije, tako da je sve individualno, zavisi od tipa kože.

3. Da li se Vichy puderi preporučuju za jako osetljivu kožu?

Vichy stručnjak: Svi Vichy puderi su hipoalergenih formulacija, nekomedogeni i prilagođeni osetljivoj koži.

4. Koji bi puder bio bolji u slučaju mešovitog tipa kože? Korišćenje Dermablend [3D CORRECTION] pudera, Dermablend fluida ili Minéralblend pudera?

E. Gec: Kada su veći predeli lica masni, onda savetujem Dermablend [3D CORRECTION] puder. U ostalim slučajevima možete koristiti Dermablend fluid ili Minéralblend puder.

5. Može li Dermablend [3D CORRECTION] puder da se koristi svaki dan kod masne kože sklone aknama?

E. Gec: Svi Vichy puderi mogu da se koriste svakodnevno. Svi oni obavljaju svoje funkcije vlaženja, prekrivanja i zaštite, tako da kožu ne ometaju u njenom normalnom funkcionisanju.  

Vichy stručnjak : Može, dokle god je u pitanju masna i/ili aknama sklona koža. Studije su pokazale da Dermablend [3D CORRECTION] puder deluje efikasno i kao tretman, jer smanjuje nepravilnosti na koži. Naravno, kod korektivnih pudera uvek savetujemo potpuno uklanjanje šminke, redovni piling i preparate za čišćenje koji temeljno, ali blago i bez sapuna, čiste kožu i pročišćavaju pore.

6. Treba li posle Dermablend i Minéralblend pudera da se koriste fiksatori, ili traju 16h sami po sebi?

E. Gec: Kod ovih pudera dodatna upotreba fiksatora nije potrebna, jer su sami po sebi postojani. Ukoliko Dermablend puder ostavlja sjaj na koži, može se matirati puderom u kamenu ili u prahu.

7. Treba li da se koristi krema ispod Liftactiv Flexilift Teint pudera?

E. Gec: Kremu je svakako preporučljivo koristiti, ali ona mora biti hidratantna i lagana. Dodatne masnoće koje se obično nalaze u bogatijim kremama (noćne kreme i sl.) puder može da razgradi.

Vichy stručnjak: Vichy svakako uvek ističe važnost pripreme kože i nege pre pudera. Liftactiv Flexilift Teint puder ima anti-ageing efekat koji dodatno ne ističe bore na licu, ali to ne zamenjuje negu. Isto tako, Minéralblend puder ne može da zameni negu, jer to nije BB krema koja ima efekat nege pa tek zatim toniranja. On je prvenstveno lagani puder koji dodatno, uz hijaluronsku kiselinu, neguje i vlaži kožu.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

dermablend-korektivni-tecni-puder-spf-35; nijansa-15; vichy; mat-efekat; neravnomeran-ten; podocnjaci; crvenilo; oziljci; osecaj-gole-koze; umereno-prekrivanje

CORRECTOR Tečni korektivni puder SPF35

( 50 comments )

dermablend-3d-korektivni-puder-spf25; masna-koza; nijansa-15

3D CORRECTION SPF25 Korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama

S visokim stepenom prekrivanja

( 50 comments )

go to top