OK

OK Cancel

Thank you

Close

NA KOJI NAČIN ZAGAĐENI VAZDUH UTIČE NA NAŠU KOŽU?

Zagađenje je svuda oko nas, a u velikim gradovima je gotovo neizbežno. Osim što loše utiče na naš organizam, da li ste znali da podjednako loš uticaj ima i na našu kožu?

Ako živite u gradu više ste izloženi česticama zagađenja koje vremenom imaju mogućnost stvaranja slobodnih radikala koji negativno utiču na našu kožu. Prianjanjem na našu kožu oni oslabljuju njenu barijernu funkciju kao i njen fiziološki pH. Time koža postaje osetljivija, izgleda umorno i sivo, gubi svoj zdravi sjaj i punoću.

Minéral 89 booster

Koža predstavlja zaštitnu barijeru koja deluje u dva smera: sprečava prodiranje stranih materija i mikroorganizama iz spoljašnje sredine, dok, s druge strane, onemogava gubitak vode i drugih materija iz organizma, pojašnjava spec. dermatolog Vikalo. Oslabljen zaštitni sloj kože dovodi do smanjenja barijerne funkcije kože. Gube se čvrste veze između ćelija rožnatog (spoljašnjeg) sloja kože, što omogućava lakši prodor bakterija i alergena, a dolazi i do povećanog transepidermalnog gubitka vode. Posledica toga je dehidrirana, suva i oslabljena koža.

ZAPOČNITE BORBU PROTIV UTICAJA ZAGAĐENJA NA KOŽU!

Minéral 89 booster

Da li ste znali da jedinstvena tekstura Minéral 89 boostera sadrži „anti- pollution“ tehnologiju koja deluje kao prva linija obrane kože od zagađenja? Na taj način blokira čestice zagađenja od prianjanja na kožu i čini je otpornijom.

Dr Vikalo objašnjava kako Minéral 89 booster svojim jedinstvenim sastavom predstavlja prvu liniju obrane od spoljašnjih zagađenja tako što jača barijernu funkciju kože. Dalje naglašava kako ovaj ultrahidratantni booster, zahvaljujući visokom udelu Vichy vulkanske vode (89%) i hijaluronskoj kiselini koja ima moć privlačenja 100 puta više vode od svoje težine, jača hidrolipidnu barijeru, a i fizičku barijeru time što jača adheziju ćelija rožnatog sloja kože. Minéral 89 uravnotežava pH kože, štiti kožu od uticaja slobodnih radikala pa je koža posle korišćenja punija i zdravijeg sjaja.

Koža je najveći organ našeg tela, kao i prva i najbolja odbrana od čestica zagađenja koje s vremenom mogu da oslabe njenu funkciju. Korišćenjem Minéral 89 boostera pomogni svojoj koži u odbrani i pruži joj zaštitu od spoljašnjih agresivnih materija.

Objavljeno

go to top