OK

OK Cancel

Thank you

Close

NA KOJI NAČIN STRES UTIČE NA IZGLED TVOJE KOŽE?

Balansiraš između posla i porodice i to u često haotičnoj gradskoj sredini? S obzirom da živimo u modernom svetu u kojem je svaka osoba na neki način izložena stresu, bilo poslovnom ili privatnom, on svakako ostavlja traga i na tvojoj koži. Skoro da niko još uvek ne planira da uspori svoj tempo života, ali male promene u rutini nege lica mogu ti pomoći da poboljšaš snagu i otpornost svoje kože od neizbežnog negativnog uticaja koji imaju umor i stres na nju. Koža je najveći organ ljudskog tela povezan sa mnogo nervnih završetaka, pa se delovanje stresa koji utiče na naše emocije manifestuje i na koži. Telo pod stresom proizvodi protivupalne hemikalije što dovodi do narušavanja zaštitne uloge kožne barijere i to uzrokuje dehidrataciju kože, kao i pogoršanje čestih upalnih bolesti.

mag baner

Današnjim užurbanim i stresnim načinom života kožu ne izlažemo samo stresogenima iz životne sredine, nego i psihološkom stresu, za koji se zna da doprinosi disfunkciji kožne barijere i posledičnim kožnim oboljenjima, objašnjava dr  spec. dermatolog Balić. I sami svedočimo mnogobrojnim posledicama stresnog gradskog života na brojne sisiteme organa, pa tako i kožu, koja u takvim uslovima postaje beživotna, umorna, siva, promenjenog kvaliteta i tonusa, ali i sklonija ranim infekcijama i oboljenjima.

KAKO PODNETI UŽURBANI NAČIN ŽIVOTA, A DA NAM KOŽA NE TRPI POSLEDICE?

Minéral 89 je prvi Vichy booster za kožu i tajno oružje koje donosi snagu i zdravi sjaj tvojoj koži. Booster sadrži 89% vulkanske vode, koja je obogaćena sa 15 minerala u dozi od 5,2 grama po litru, koji  podstiču obnavljanje kožne barijere. Obnovljena kožna barijera smanjuje transepidermalni gubitak vode, što pomaže da se ojača kožna barijera. Drugi glavni sastojak koji je ključan za vraćanje sjaja izmorenoj koži je hijaluronska kiselina koja je prirodni sastojak kože i daje joj elastičnost, tonus i volumen. Ponaša se poput sunđera koji ima moć privlačenja 100 puta više vode od svoje težine, a pritom osigurava savršenu toleranciju, čak i na osetljivoj koži. Na površini kože formira ravnomeran sloj, štiteći ga od uticaja unutrašnjih agresora kao što su stres i umor. Laganu teksturu Minéral 89 boostera koja se brzo upija ceniće i oni koji ujutru ne pronalaze puno slobodnog vremena, pa će brzo posle njegovog nanošenja moći da uživaju u osećaju mekane i hidrirane kože.

clanak slika

Dr spec. dermatologije Balić potvrđuje da ovaj booster štiti kožu od štetnih spoljašnjih i unutrašnjih uticaja jačajući njenu barijeru i pripadajuću zaštitnu ulogu. Zahvaljujući svojim aktivnim sastojcima koji pomažu da zadrži vodu, kožu čini još snažnijom, punijom, mekšom, sjajnijom i samim time i zdravijeg izgleda.

Kako dodatno da osiguramo da nam užurbani ritam života, koji neretko dolazi sa stresom, ne narušava zdravi izgled kože? Redovna fizička aktivnost može biti odličan način opuštanja posle zahtevnog dana.

Znamo da se spoljašnjih faktori, poput zagađenja vazduha i dima cigareta, mogu činiti očiglednim krivcima kada je reč o pogoršavanju kvaliteta naše kože, ali važno je da se ne podceni uticaj koji stres može da ima na njen zdrav izgled. Korišćenjem Minéral 89 boostera pomogni svojoj koži u odbrani i pruži joj potrebnu zaštitu u borbi protiv posledica stresa na kožu.

go to top