OK

OK Cancel

Thank you

Close

Menopauza: zašto je moja koža suvlja sa 50 nego sa 30 godina?

Suvoća i svrab česte su reakcije kože u menopauzi povezane sa promenama u ćelijama epidermisa kože i njenim rožnatim izraslinama.

Menopauza: zašto je moja koža suvlja sa 50 nego sa 30 godina?

Promene koje se javljaju u ćelijama kože tokom menopauze mogu da uzrokuju osećaj neprijatnosti poput suvoće na različitim delovima kože. Razlog je što lojne žlezde nemaju više 30 godina, baš nako ni Vi!

Kako pH kože i hormoni utiču na promene na koži?

Suvoća i svrab su uobičajene reakcije kože na menopauzu povezane sa promenama u ćelijama  epidermisa, kao i svime u vezi sa kožom (kosa, lojne žlezde, nokti). Funkcija lojnih žlezda, koje proizvode zaštitni sloj sebuma i održavaju pH kože, se smanjuje. 

Ako pH Vašeg tela nije uravnotežen, ne možete efikasno da apsorbujete minerale.

Glavni uzroci su hormonske prirode – pad nivoa estrogena, i drugih hormona poput androgena, što dovodi do neravnoteže i na kraju do suve, opuštene kože u menopauzi. 

Ključne činjenice koje treba upamtiti

Tokom menopauze nivo estrogena pada što dovodi do suve, opuštene kože.

Saveti za rutinu nege kože

• Obratite više pažnje na negu koja jača barijeru kože i koja će uravnotežiti pH nivo kože
• Budite sigurni da imate potpunu rutinu nege kože

Najčitanije

Menopauza: Sve o Vašoj koži i hormonskim promenama

KOŽA I LEPOTA

Menopauza: Sve o Vašoj koži i hormonskim promenama

Misija našeg odeljenja naučnih komunikacija Laboratorija Vichy je da nastavimo istraživanje o menopauzi kako bismo uobličili svu našu istorijsku podlogu i unapredili znanja. Na taj način garantujemo da ćemo svakodnevno pratiti žene i omogućiti najbolje od nauke za njihovu budućnost.”

Pročitaj članak

Kako menopauza utiče na Vašu kožu? Gubitak čvrstine, suva koža

KOŽA I LEPOTA

Kako menopauza utiče na Vašu kožu? Gubitak čvrstine, suva koža

Kako menopauza menja Vašu kožu? Menopauza utiče na Vaše telo kada jajnici prestaju da proizvode hormone estrogen i progesteron. U predmenopauzi, tokom menopauze i u postmenopauzi žene primećuju promene u strukturi lica i sveukupnoj čvrstini kože. Za kratko vreme gornji sloj kože se stanjuje i postaje vidljivo više izboran.  Koža može da postane suvlja, osetljiva, sa povremenim svrabom, a mogu se pojaviti i menopauzalne akne. Predstavljamo Vam razloge zbog kojih se ubrzava starenje kože u menopauzi i načine kako da se uspori taj proces.

Pročitaj članak

go to top