OK

OK Cancel

Thank you

Close

Menopauza: Kako mogu da hidriram kožu sa 50 godina?

Hidratacija je ključna za blagostanje Vaše kože, bez obzira na godine. Tokom menopauze suvoća je jedan od najčešćih problema i prisutna je bez obzira na godišnje doba.

Menopauza: Kako mogu da hidriram kožu sa 50 godina?

Videćete da glavna razlika u nezi potrebnoj Vašoj koži leži u tipu proizvoda i učestalosti upotrebe.

Nega kože tokom menopauze je ključna

U ovom slučaju sebum je dobra stvar, samo neka ga ima!

Hormonska neravnoteža tokom menopauze može da pogorša hidrataciju kože. I lučenje sebuma se smanjuje kako starimo. Ako ste primetili da je ten bez sjaja, a koža hrapava i osetljivija, to znači da morate da promenite rutinu nege kože.


Nekoliko koraka za svakodnevnu hidrataciju:

1. Koristite nežna sredstva za čišćenje, koja će štititi Vašu barijernu funkciju kože, dva puta dnevno i pokušajte da izbegavate toplu vodu.

2. Hidrirajte lice i telo najmanje dvaput dnevno.

3. Birajte proizvode sa sastojcima koji privlače vodu poput hijaluronske kiseline i glicerina.

4. Hrapavoj koži koja se peruta potreban je redovan piling, jer možda neće upiti hidratantne materije koje nanosite. Važno je da uklonite mrtve ćelije sa gornjeg sloja kože. To možete učiniti kod kuće ili možete pokušati sa stručnom negom u salonima: hemijski piling ili mikrodermoabrazije. Uvek koristite zaštitu od sunca širokog spektra posle pilinga. Posavetujte se sa dermatologom oko tretmana koji je za Vas najbolji.

5. Razmislite o zdravijem životu! Pušenje, alkohol, prekomerno sunčanje bez zaštite pogoršavaju stanje Vaše kože i uzrokuju suvoću.

6. Počnite da koristite hidratantnu vodicu ili termalnu vodu u spreju tokom dana i izbegavajte mesta sa suvim vazduhom. Ove vodice mogu puno da pomognu koži, održavajući njenu hidrataciju.

7. I molimo Vas, ne zaboravite zdravu ishranu. Pijte dovoljno vode kako biste hidrirali svoje telo. Pokušajte da u svakodnevnu ishranu uključite proizvode bogate vodom i omega-3 masnim kiselinama.

Ključne činjenice koje treba upamtiti

Hidratacija je neophodna. Ovo su instrukcije o onom što je najvažnije. Za manje suvoće ključno je:
· da nema mirisa,
· da nema tople vode,
· da je hidratacija barem dva puta dnevno,
· da se zdravo živi.

go to top