OK

OK Cancel

Thank you

Close

MOJE LICE. MOJ PUDER. MOJE SAMOPOUZDANJE.

  • favoris

Sunčana Jozić Lučić je diplomirana modna dizajnerka i vizažista, vlasnica preduzeća Gugabaga i kreativna direktorka brendova Fairytulle i Gugabaga.


Kao glavni vizažista na snimanju novog Dermablend videa, otkrila nam je savete i trikove za blistav ten i lepu kožu, za novu dozu samopouzdanja.

Priprema kože za šminkanje podjednako je važna kao i odabir pudera. Ukoliko se lice pravilno ne očisti i ne stavi odgovarajuća podloga, ni najbolji puder na njoj neće izgledati dobro.

Kožu uvek prvo očistite od ostataka šminke i nečistoća. Odličan preparat za to je micelarni rastvor, jer je nežan za kožu, a istovremeno čisti i osvežava.  

Posle čišćenja nanesite laganu hidratantnu kremu koja se brzo upija, a eventualni višak uklonite suvom maramicom.  

Nakon pripreme odaberite odgovarajući puder i nanesite ga u prstima, četkicom ili sunđerčićem, šta Vam je draže. Poželjno je da puder prvo stavite na nadlanicu, kako bi se ugrejao toplotom kože i kako bi se lakše razmazivao. Ovaj deo procesa je najbitniji, jer morate da pazite da ne preterate sa količinom, a opet da dovoljno prekrijete nedostatke.

Sunčana na snimanju novog Dermablend videa
Sunčana na snimanju novog Dermablend videa

Mali trik je da na problematične delove stavite veću količinu pudera, a manju na područja jagodičnih kostiju, čela i uopšte na delove gde je koža tanja i gde se bora.

Rezultat pravilnog nanošenja pudera je izgled sveže kože bez nedostataka, a samim time i većeg samopouzdanja.

Najčitanije

Preporučuje li se korišćenje pudera na licu sklonom hiperpigmentaciji?

Make up

Preporučuje li se korišćenje pudera na licu sklonom hiperpigmentaciji?

Dr. Jasmina Vikalo kao dermatolog sa velikim iskustvom u oblasti anti-ageinga, često se susreće sa pacijentima sa nepravilnostima na koži u vidu neujednačene boje, usled prisustva brojnih fleka koje narušavaju lep i prirodan izgled kože. Temeljem svojeg znanja i iskustva, doktorka je pripremila korisne savete o tretiranju takve kože puderima.

Pročitaj članak

go to top