OK

OK Cancel

Thank you

Close

Krema za područje oko očiju: zašto Vaša uobičajena hidratatna nega neće biti dovoljna

Naravno, svi to radimo kad imamo tek nekoliko sekundi na raspolaganju – ali kad je reč o nezi područja oko očiju, brzinsko nanošenje uobičajene hidratantne nege neće biti dovoljno.

Krema za područje oko očiju: zašto Vaša uobičajena hidratatna nega neće biti dovoljna
Vichy Slow Age eye care 3

Pročitajte zašto je toliko važno odabrati proizvod posebno formulisan za ovo osetljivo područje.

Zašto je području oko očiju potrebna posebna krema?

Možda nije veliko, ali područje oko očiju je zapravo jedno od najmarljivijih područja na licu. Jeste li znali da naše područje oko očiju napravi oko 10.000 treptaja dnevno? Uz ovaj svakodnevni napor nežna koža područja oko očiju posebno je osetljiva na sunčevu svetlost i oštećenja uzrokovana UV zracima jer je toliko tanka. To ga čini jednim od prvih područja na kojima se javljaju znakovi starenja.

Osim što je 3 do 5 puta tanja od kože na ostatku lica, koža područja oko očiju nema masnih ćelija odgovornih za punoću i mladolikost. Za razliku od ostatka tela hipodermis (najdublji sloj kože gde se skladišti masnoća koja čini punijim ostatak našeg lica i tela) nema zapravo nijednu sopstvenu masnu ćeliju što znači da brže gubi volumen od ostalih delova lica.

Ukratko, koža područja oko očiju je osetljivija, krhkija i podložnija oštećenjima uzrokovanim spoljašnjim faktorima – sklonija je opuštenosti i upalosti ako se ne neguje kako treba. Pošto područje oko očiju ima drugačije potrebe od ostatka lica, Vaša ubičajena hidratantna nega neće zadovoljiti sve potrebe kad je reč o zaštiti ovog osetljivog područja.

Zašto je krema za područje oko očiju nesumnjivo važnija od hidratantne nege?

Zašto je, dakle, krema za područje oko očiju toliko važna? Pogledajmo najpre šta ne smemo raditi pri uvođenju nege područja oko očiju u režim nege kože.

Slow Age

Kako onda izbeći opasnost od previše, odnosno nedovoljno hidratacije? Kad tražimo kremu za područje oko očiju koja ciljano deluje na neke od najčešćih problema ovog područja poput vrećica ispod očiju, podočnjaka ili tankih linija, važno je pametno odabrati sastojke – posebno pošto su ti problemi jedinstveni za ovo područje. Birajte ređe teksture gela ili kreme koje klize po koži i ne nanosite ih preobilno, već pomalo i često. I na kraju, kombinacija efikasne kreme oko očiju – idealno one obogaćene aktivnim sastojcima – i redovne masaže lica odličan je način kako sprečiti nastanak tankih linija i bora, kao i kako tretirati povremenu nadutost i/ili oticanje.

Dok većina bira proizvode za negu kože lica primerene posebnoj problematici, bićete iznenađeni koliko nas misli da je naša uobičajena dnevna ili noćna krema dorasla nezi područja oko očiju. Kako ne biste oprali lice gelom za tuširanje (nadamo se), tako i nanošenje uobičajene dnevne kreme na područje oko očiju neće biti efikasno kao ciljana krema za to područje. Proizvodi za negu kože koji podstiču zadržavanje vlage u koži idealni su za kožu sklonu perutanju tokom zime, ali kod onih kojima su oči nadute ujutru ove formule će zadržavati vodu u koži.

go to top