OK

OK Cancel

Thank you

Close

Koje hidratantne nege najbolje deluju na osetljivu kožu?

Ako primetite da Vaša koža reaguje na promenu vremena ili posle nanošenja kozmetičkih proizvoda, moguće je da imate osetljivu kožu. Važno je da odaberete hidratantno sredstvo primereno ovom stanju kože i formulisano da smanji njenu reaktivnost.

Šta je osetljiva koža?


Osetljiva koža nije tip kože, što znači da se može pojaviti kod bilo kog tipa kože i može biti prouzrokovana od strane više različitih nadražaja. Često je uzrokuju uobičajeni sastojci proizvoda za negu kože koji mogu da sadrže iritanse, što rezultira reakcijom kože. Klimatski uslovi poput vrućine, hladnoće i suvoće, takođe, mogu da izazovu najčešće simptome osetljive kože poput osećaja peckanja, žarenja, bockanja, svrba (1). Iritansi mogu da naruše barijeru kože i oštete njenu sposobnost da zagađivače i bakterije drži dalje od kože. To zatim uzrokuje reakciju kože koju onda prepoznajemo kao osetljivu.

Iritansi mogu da naruše barijeru kože i oštete njenu sposobnost da zagađivače i bakterije drži dalje od kože.

Najbolji i najgori sastojci u hidratantnim negama za osetljivu kožu


Postoji mnoštvo sastojaka u hidratantnoj nezi za zaštitu kože i podmlađivanje. Ovo važi i za hipoalergenu hidratantnu negu za osetljivu kožu koja sadrži humektant (sastojak koji privlači vlagu u kožu) poput hijalurosnke kiseline, NMF-a (prirodnih faktora zadržavanja vlage) i glicerina. 

Za one sa osetljivom kožom dobro je da izbegavaju agresivne proizvode koji mogu da nadraže kožu, poput sulfata i retinola. Retinoidi mogu da deluju poput iritanasa jer kožu čine osetlivijom na sunce leti i skloniju suvoći zimi i tako se nastavlja ciklus osetljive kože.

AQUALIA THERMAL proizvodi
testirani su na ženama sa 100%OSETLJIVOM KOŽOM

Koje hidratantne nege najboje deluju na osetljivu kožu?


Proizvodi prilagođeni hipoalergenoj i osetljivoj koži ograničavaju opasnost od reakcije. Aqualia Thermal posebno je zamišljena da deluje na simptome osetljive kože i protiv narušavanja funkcije barijere u zavisnosti od Vašeg tipa kože i njenih potreba. Stvorena su 4 različita tipa hidratantnih sastojaka u liniji Aqualia Thermal da tretiraju najčešće tipove kože i deluju na reakciju preosetljivosti.

Ova linija proizvoda je ispitana na ženama sa 100% osetljivom kožom kako bi se dokazala njena tolerancija. Fokus ove linije je na hidrataciji, toleranciji i smanjenom broju sastojaka.

Različite teksture za različite tipove kože


Ako imate normalnu/mešovitu kožu ili pak vrlo masnu sklonu reakcijama preosetljivosti, isprobajte:

● Hidratantnu gel-kremu laganijeg sastava
Aqualia Thermal gel-krema za hidrataciju kože primerena je za normalnu do mešovitu kožu. Održava svež, hidratantan i popunjen izgled kože, uz čistije pore. Hidratantna nega Aqualia Thermal gel-krema za hidrataciju kože hidrira i popunjava tanke bore za samo 48 časova i pomaže da se voda zadrži u koži. Koža je hidrirana, a nega je dovoljno lagana da je primerena za Vaš tip kože.

Ako imate vrlo suvu kožu sklonu reakcijama preosetjivosti, isprobajte:

● Bogatu hidratantnu kremu
Aqualia Thermal bogata krema intenzivno hidrira kožu i vraća vlagu barijeri kože. Koža postaje vlažna i glatka, a ova nega se posebno preporučuje za suvu/vrlo suvu kožu kojoj će odgovarati bogata tekstura kreme. Ispitanici su potvrdili da neposredno posle nanošenja bogate kreme: 90% njih osetilo da im je koža dobro hidrirana, a 92% ih je potvrdilo veći osećaj prijatnosti na koži. Nakon mesec dana rezultati su pokazali 29% povećanja glatkoće, a 94% ih smatra da je koža revitalizovana.

Ako želite još više hidratacije u Vašoj rutini nege kože, isprobajte

● Serum za hidrataciju kože
Aqualia Thermal serum za hidrataciju idealan je za sve tipove kože. Može da se nanosi pre druge hidratantne nege za intenzivnu i dugotrajnu hidrataciju koja popunjava tanke bore i kožu čini glatkijom. Rezultati ispitivanja pokazuju da 95% žena oseća da je koža dobro hidrirana i nahranjena, a 91% se slaže da je koža umirena. Nakon mesec dana upotrebe seruma 95% ih kaže da im je koža elastična, kao i da je ubrzano obnavljanje epidermisa.

IZVORI:

  1. Lev-Tov, H. i dr., "Sindrom osetljve kože“ u Indian Journal of Dermatology 57.6 (2012.) str. 419.-423. [Dostupno na https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3519246/]

Objavljeno

go to top