OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kako pravilno nanošenje pudera na kožu sklonu aknama može vratiti samopouzdanje Vašoj ćerki?

U današnje vreme, kada je YouTube postao velika enciklopedija informacija, teško je u moru saveta izvući onaj pravi. Ako i Vaša tinejdžerka provodi sate i sate ispred ekrana gledajući razne YouTube make-up tutorijale, a zatim ispred ogledala ulepšavajući se i razmišljajući kako da prekrije nepravilnosti na svojoj koži, onda je ovo pravi članak za Vas.
Uz par saveta naših stručnjaka, postanite moderna mama koja će znati sve nove trikove zbog kojih ćete postati njena omiljena savetnica, a neka Vaša ćerka postane prava mala umetnica šminkanja.

kceri-samopouzdanjeIstraživanje pokazuje da se čak 85% ljudi bori sa aknama između 12. i 24. godine. Štaviše, i do četvrtina njih ostaje sa nekim oblikom ožiljka.[1] Ispitivanja tek treba da dokažu da šminka uzrokuje akne [2], a dotad je važno da pripazite na formulu pudera, kako biste izbegli crvenilo i nadraženu kožu.

Priprema kože sklone aknama
Najpre ono najvažnije: neophodno je da temeljno očistite kožu pre nanošenja pudera i to je ono što morate da usadite svojoj ćerki kao naviku. Neka počne sa pranjem lica proizvodom za čišćenje, koji deluje protiv akni, po mogućstvu obogaćenim isušujućim sastojcima (adstringentima) poput salicilne kiseline. Nakon čišćenja sledi matirajući primer koji će smanjiti pojavu proširenih pora i pripremiti kožu za puder. Važno je da se nežno utapkata u kožu čistim rukama, sa posebnom pažnjom na T-zoni.

Četke, sunđerčići, prsti: tehnike za nanošenje pudera
Kod nanošenja pudera na kožu sklonu nepravilnostima pokušajte da ustanovite šta je najveća briga. Odabir pudera bogate, kremaste teksture prekriće sve izbočine ili neujednačenosti i ostaće postojan tokom celog dana. Ako je, pak, potrebniji efekat ujednačenog tena – npr. prekrivanje ožiljaka od akni ili crvenila – trik je nanošenje četkicom, koja će omogućiti jednoliko nanošenje po licu. Važno je da se puder dobro razmaže ili kako bi to Vaša tinejdžerka rekla „izblenda“ oko vilice i slepoočnica.

Koža sklona aknama može imati problema i sa prekomernom proizvodnjom sebuma što uzrokuje vidljivo sjajan ili mastan izgled kože. Nanošenje pudera sunđerčićem pomaže da se proizvod upije u kožu, za ujednačen i mat izgled kože.  Ako joj je drže, može da koristi i vlastite prste za razmazivanje pudera na teško dostupnim područjima, ali čistim, opranim rukama, kako bi izbegla širenje bakterija ili iritaciju već postojećih nepravilnosti.

Odabir proizvoda sa kvalitetnim sastojcima
Kako bi masna i koža sklona aknama ostala negovana i ujednačena u svim prilikama, vrlo je važno odabrati kvalitetne proizvode, dermatološki ispitane sa aktivnim sastojcima koji će negovati kožu.
Jedan takav je upravo Vichy Dermablend 3D Correction puder koji istovremeno koriguje nepravilnosti površine kože i značajno smanjuje njihov izgled iz dana u dan.
Sastojci ovog pudera, kao što je salicilna kiselina, koja deluje na akne i bubuljice, zatim eperulin, koji ima umirujuće delovanje na upaljena područja, idealna su kombinacija za kožu Vaše tinejdžerke koja ima problem sa aknama. 16-satna postojanost, mat izgled i zaštitni faktor SPF 25, daće njenoj koži prekrivanje, postojanost i zaštitu bez efekta maske.
Uz ovaj puder više joj nećete braniti da nanosi make-up, jer ćete znati da je njeno osetljivo lice napokon sigurno.

[1]https://www.aad.org/media/stats-numbers, https://www.nuskin.com/en_US/corporate/company/science/personal_care_science/acne.html

[2]Hayashi N, Imori M, Yanagisawa M, Seto Y, Nagata O, Kawashima M., Šminka popravlja kvalitet života kod pacijenata sa aknama bez pogoršanja izbijanja akni tokom tretmana’, u Eur J Dermatol. 2005. Junj-avgust; 15(4), str. 284.-7. [https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16048760]

VAŠA RUTINA

dermablend-3d-korektivni-puder-spf25; masna-koza; nijansa-15

3D CORRECTION SPF25 Korektivni puder za masnu kožu sklonu aknama

S visokim stepenom prekrivanja

( 50 comments )

go to top