OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kako odabrati odgovarajuću negu za područje oko očiju u danima kada su nam oči u centru pažnje?

Naša pažnja je ovih dana često na očima i sada jasno vidimo tu prvu ili petu boru, podočnjake, otekle kapke od kojih sada pažnju ne može da odvuče jarka boja karmina koja se skriva ispod maske.

clanak slika

Vrlo je zanimljivo kako nas ponekada okolnosti nateraju da pažnju usmerimo na detalje koje pod redovnim uslovima ne primećujemo ili o kojima ne brinemo previše. U danima kada često gledamo u lica ljudi na kojima možemo da vidimo samo oči, upravo one postaju predmet našeg fokusa i počinjemo da primećujemo koliko ova regija lica zaista ima neku posebnu energiju. Isto primećujemo i na sebi. Naša pažnja je ovih dana često na očima i sada jasno vidimo tu prvu ili petu boru, podočnjake možda tamnije no što bi trebalo da budu, otekle kapke posle premalo ili previše spavanja od kojih sada pažnju ne može da odvuče jarka boja karmina koja se skriva ispod maske.

Ukoliko smo i imali nedoumice oko toga da li nam je uopšte potrebna posebna nega za područje oko očiju, njih više nema i potpuno je jasno da ovo osetljivo područje treba da dobije svu potrebnu pažnju. Sada stojimo pred odlukom o tome koji preparat je baš taj koji našim očima treba. Kako bismo se lakše snašli u Vichyjevoj ponudi preparata za negu područja oko očiju napravićemo kratak pregled njihovih osobina i pomoći da brže i jednostavnije donesete ovu važnu odluku.

AQUALIA THERMAL BALZAM ZA PODRUČJE OKO OČIJU je lagan osvežavajući gel koji pre svega obezbeđuje dugotrajan efekat hidratacije zahvaljujući hijaluronskoj kiselini prirodnog porekla i patentiranom sastojku Aquabioryl™. Njegova formula obogaćena kofeinom ciljano deluje na podočnjake i kesice ispod očiju. Ovaj proizvod će područje oko očiju obogatiti vodom, stvoriti zaštitni film i a rezultat će biti dobro hidrirana koža, ublažene linije isušenosti i znakovi umora.

clanak slikaMINÉRAL 89 NEGA ZA JAČANJE I OBNAVLJANJE KOŽE OKO OČIJU je možda najmoćnija Vichy nega ako govorimo o podočnjacima i ojačanju kože. Sa 89% Vichy vulkanske vode u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom prirodnog porekla, čistim kofeinom, karite buterom, glicerolom i ekstraktom zelene mikroalge, Minéral 89 Eyes je prava doza snage za svežiji pogled. Ovaj proizvod jača barijernu funkciju kože na području oko očiju, uglačava tanke bore uz obezbeđenje 24 sata hidratacije i smanjuje tamne podočnjake za odmorniji izgled.

SLOW ÂGE NEGA ZA PODRUČJE OKO OČIJU je najmoćnija Vichy probiotska nega prilagođena svim tipovima kože. Ova krema je spoj prirodom inspirisanih aktivnih sastojaka koji uključuju moćni antioksidans bajkalin, probiotski derivat Bifidus, Vichy vulkansku vodu, ekstrakt ginkga bilobe i kofein. Ova formula klinički dokazane efikasnosti se preporučuje svim ženama koje su izložene štetnim uticajima iz okoline i koje žele da koriguju prve znakove starenja kože i da uspore njihovu pojavu.

clanak slikaLIFACTIV YEUX KREMA ZA PODRUČJE OKO OČIJU je korektivna nega sa efektom liftinga prilagođena čak i osetljivim očima. Njeni efekti su omogućeni kombinacijom 3 snažna aktivna sastojka: ramnoze, kofeina i escina (ekstrakt divljeg kestena). Ramnoza na kožu deluje umirujuće, povećava čvrstinu kože i deluje protiv bora dok su kofein i escin odgovorni za dejsvo protiv podočnjaka i smanjenje natečenosti kapaka. Rezultat upotrebe su ublažene bore, podignuti kapci i smanjeni tamni podočnjaci i kesice ispod očiju.

LIFTACTIV SERUM 10 ZA PODRUČJE OKO OČIJU I TREPAVICE je jedini Vichy anti-ageing serum sa ojačavajućim efektom na trepavice. Ciljano deluje na znakove starenja područja oko očiju zahvaljujući visokoj koncentraciji ramnoze (10%) i hijaluronskoj kiselini, a ceramidi obezbeđuju osećaj jačih trepavica. Svilenkasta tekstura ovog seruma kožu će osvežiti i učiniti glatkom, a reflektujuće čestice korišćene u formulaciji trenutno će obezbediti vizuelno posvetljujući efekat na ovo područje.

clanak slikaNEOVADIOL NEGA ZA PODRUČJE OKO OČIJU I USNE namenjena je ženama koje žele da se bore sa efektima menopauze na ovom području, odnosno gubitkom gustine i pojavom opuštene kože. Jedinstven spoj aktivnih sastojaka: Proteic Gf-a, koji podstiče faktore rasta i Pro-Xylana, koji jača potporna tkiva gde se nalaze faktori rasta, odgovoran je za efekte rekonstrukcije tkiva. Delovanje ovih sastojaka dopunjeno je eperulinom koji deluje na sprečavanje pigmentacije i vazodilataciju u koži što ublažava izgled podočnjaka i kesica ispod očiju, a bogata tekstura sa karite buterom, pčelinjim voskom i glicerolom snažno hidrira i ishranjuje kožu. Moćan aplikator hladećeg efekta značajno olakšava nanošenje ove nege i na područje oko očiju i na usne.

Da budemo još praktičniji, možemo reći i ovako: ako želite da se rešite podočnjaka i oteklih kapaka birajte između Minéral 89 nege za područje oko očiju i Aqualia Thermal balzama, a ako primećujete i prve borice uz podočnjake, rešenje potražite u Slow Âge nezi. Ako želite da delujete na već jasno vidljive bore, Liftactiv nega za područje oko očiju bi mogla da bude odlično rešenje, a ako uz korekciju bora želite i korekciju podočnjaka, ojačavajuće delovanje na trepavice i generalno „osvetljujući“ efekat na ovo područje odlučite se za Liftactiv serum 10. Ako ste u menopauzi ili postmenopauzalnom životnom dobu, Neovadiol Contours će osetljivom području oko očiju pružiti svu neophodnu podršku i hladeći efekat tokom prijatne masaže posebno osmišljenim aplikatorom.

Tekstura proizvoda je takođe nešto što treba uzeti u obzir. Vichy nege za područje oko očiju dolaze u formi seruma ili krema i svaka od ovih tekstura ima određene prednosti. Kreme su generalno gušće i bogatije, dok su gelaste teksture seruma lagane, osvežavajuće i ostavljaju intenzivan osećaj glatkoće na koži. I jedna i druga vrsta teksture, u zavisnosti od aktivnih sastojaka, može da smanji podočnjake, oteklost, da deluje protiv finih linija, bora ili gubitka čvrstine a treba da se odlučimo za onu koju više volimo.  Mnogima više prija da ujutru koriste lagane serume i uživaju u osvežavajućem efektu glatkoće, dok za noć ostavljaju bogat zaštitni efekat krema. Pa treba i o ovom pristupu razmisliti.

Finalno, jedan praktičan savet. Dok čekate da vidite pun efekat svoje odabrane nege za područje oko očiju razmotrite upotrebu korektivne šminke, posebno ukoliko Vas muče podočnjaci. Odličnu korekciju boje i izgleda podočnjaka možete postići pomoću DERMABLEND FLUID tečnog pudera. Malu količinu Dermablend fluida fino utapkajte na područje oko očiju na koje ste prethodno naneli svoju negu. Efekat će biti trenutan.

Koža područja oko očiju zaista zahteva posebnu pažnju a stučnjaci kažu da je najbolje vreme da započnemo da je negujemo pre nego što uopšte pomislimo da nam ova nega treba. Dakle, što pre to bolje. Na ovo ne treba da zaboravimo i kada skinemo maske, a i taj dan će sigurno doći!


Saznajte više o specijalnoj ponudi na negu za oči i Dermablend Fluid koju je za Vas pripremio Vichy!

clanak slika

VAŠA RUTINA

Snažnija i punija koža oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

Snažnija i punija koža oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

Dnevna doza za svežiji pogled

( 51 comments )

slow-age-eyes-ciljana-nega; podrucje-oko-ociju; krema-vichy; bore-smejalice; suvoca; borice-natecene-oci; osetljiva-koza; hidratacija; podocnjaci; kesice

Dnevna ciljana nega za područje oko očiju koja deluje na znakove starenja u nastajanju

( 1 comments )

dermablend-korektivni-tecni-puder-spf-35; nijansa-15; vichy; mat-efekat; neravnomeran-ten; podocnjaci; crvenilo; oziljci; osecaj-gole-koze; umereno-prekrivanje

CORRECTOR Tečni korektivni puder SPF35

( 50 comments )

go to top