getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Kako najbolje hidrirati osetljivu isušenu kožu?

Kako najbolje hidrirati osetljivu isušenu kožu?

Isušenoj koži nedostaje vode, što uzrokuje ten bez sjaja sa vidljivim tankim linijama. Koža je često osetljivija uz prisustvo osećaja neprijatnosti. Najbolji način nege isušene kože je hidratacija. Evo i kako.

Kada Vas koža zateže, često je razlog nedostatak hidratacije u epidermisu – gornjem sloju kože. Isušenoj koži nedostaje vode i to je privremeno stanje, a ne tip kože. Suva i isušena koža često su pogrešno svrstavane u istu grupu zbog česte pogrešne pretpostavke da ako je koža suva, mora biti i isušena, pa tako i tretirana. Ali neispravnom negom Vašeg tipa ili stanja kože možete i produžiti to stanje (u slučaju isušene kože) ili ga pogoršati (u slučaju suve kože).

Osoba može imati i kombinaciju osetljive i isušene kože.

Šta uzrokuje isušenu kožu?


Spoljni faktori poput vremena, zagađenja i oštećenja izazvanih UV zracima mogu da doprinesu oštećenju funkcije barijere epidermisa što rezultira isušenom kožom. Delovanje ostalih faktora poput genetike ili starenja – koje uzrokuje propadanje funkcije barijere kože ili prirodne zalihe hijaluronske kiseline – dodatno pogoršavaju kozmetika i lekovi.

Ovi faktori mogu da utiču na gubitak vlage sa površine kože, što isušuje kožu i čini je podložnoj oštećenjima (1). To može dovesti do osećaja zatezanja kože i ljuspanja takve hrapave kože bez sjaja, usled gubitka elastičnosti zbog isušenosti. Kad koža postaje isušena, barijera između ljudskog tela i spoljnog sveta je oslabljena i to kožu može da učini osetljivijom i reaktivnijom.

Simptomi isušene kože

Isušena koža se manifestuje na brojne načine uključujući:

● Osećaj zatezanja ili neprijatnosti
● Bockanje
● Vidljive tanke linije

Glavne karakteristike isušene i osetljive kože


Osoba može imati i kombinaciju osetljive i isušene kože. Tada je u pitanju vrlo osetljiva koža kojoj je potrebna primerena hidratacija kako bi se popravili efekti dehidratacije. Ostali uobičajeni uzroci osetljivosti kože uključuju neki poremećaj kože, alergije ili stres. Međutim, pošto je osetljiva koža simptom različitih faktora i posledična reakcija, ona može biti u kombinaciji sa isušenom kožom.

Kako negovati isušenu kožu?


Dnevna krema ili hidratantna nega sa sastojcima koji su derivati vode može biti idealno rešenje za obnavljanje nivoa vlage u koži. To koži omogućava održavanje primerenog dnevnog nivoa hidratacije, pa istovremeno zaštitu od spoljnih faktora. Ako imate masnu, isušenu kožu, hidratantni serum može biti idealan za jačanje hidratacije bez podsticanja lučenja sebuma (što dovodi do masnije kože).

Koji je najbolji način nege isušene i osetljive kože?


Aqualia Thermal i Minéral 89 osmišljeni su za dubinsku hidrataciju kože. Precizni odnos mineralizovane vode, biljnog šećera i hijaluronske kiseline prirodnog porekla koži donosi 48-časovnu hidrataciju za vlažnu i puniju kožu.

Posebna kombinacija aktivnih sastojaka razvijena je u našim laboratorijima i donosi rešenje za hidrataciju koje ćelijama kože daje optimalno okruženje za održavanje kože zdravom. Kao deo Aqualia Thermal linije, ovi aktivni sastojci pomažu obnavljanju nivoa vlage narušene faktorima okoline koji deluju na kožu. Ovi proizvodi mogu da poboljšaju funkciju barijere kože i spreče pojavu (ili povratak) isušenosti.


IZVORI:

 1. Derrick, C. W. i dr., "Hidratacija za tipove kože različitih rasnih" u The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 7.6 (2014.) str. 25.-32. [Dostupno na: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086530/]

Naši kultni proizvodi

 • Novo

  Serum za hidrataciju kože

  AQUALIA THERMAL

  Serum za hidrataciju kože

  Serum za lice

  Hidrira kožu tokom 48h. 97% formule prirodnog porekla sa hijaluronskom kiselinom.

 • Novo

  Gel-krema za hidrataciju kože

  AQUALIA THERMAL

  Gel-krema za hidrataciju kože

  Dnevna nega

  Hidrira kožu tokom 48h. 97% formule prirodnog porekla sa hijaluronskom kiselinom.

 • Novo

  Bogata krema za hidrataciju kože

  AQUALIA THERMAL

  Bogata krema za hidrataciju kože

  Dnevna nega

  Hidrira kožu tokom 48h. 97% formule prirodnog porekla sa hijaluronskom kiselinom.

 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Sastojci

  Antioksdativno delovanje ,,zlatnog korenja"

  Bajkalska kapica je biljka iz kineske pokrajine Šanksi koja je izložena izuzetno hladnom vremenu i intenzivnom UV zračenju. Izložena ovako grubim uslovima, bajkalska kapica je morala da postane vrlo otporna kako bi preživela. Tako je i njeno korenje postalo neverovatno snažno i dobilo je naziv ,,zlatno korenje".

  Pročitaj članak

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Nega Lica

  One su rekle DA koži sa manje bora!

  Vichy je pravi saveznik za borbu protiv bora, jer pruža podršku svakoj fazi života i tipu kože. To potvrđuju i poznate dame Branislava Antović, Anastasija Đurić, Ana Stanić i Mirjana Bobić Mojsilović koje su među Vichy linijama za anti-age negu pronašle favorite.

  Pročitaj članak

  go to top