OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kako mogu pomoći svojoj koži tokom menopauze? Najbolji saveti za dobru rutinu nege kože

Menopauza je individualna stvar, duboko povezana sa Vašim genima i porodičnim nasleđem, ali postoji i čitav niz spoljašnjih faktora koji na nju utiču. Oni se mogu držati pod kontrolom uz pomoć dobre rutine nege kože.

Kako mogu pomoći svojoj koži tokom menopauze? Najbolji saveti za dobru rutinu nege kože

Niste sami u menopauzi, tu smo da Vam pomognemo da razumete šta se dešava u koži tokom menopauze, kako biste mogli da se prilagodite promenama.

Starenje kože je rezultat genetskih i spoljašnjih faktora

U perimenopauzi se dešavaju neke negativne promene poput prekomerne suvoće, stanjivanja kože, poremećaja u mikrocirkulaciji, raspada kolagenih i elastičnih vlakana, glikacije i smanjene proizvodnje sebuma i, priznajmo, nije prijatno!
Dobre vesti su da ove simptome menopauze možete da ublažite adekvatnom rutinom nege kože, koju će Vam preporučiti dermatolog i tu postoje neka opšta pravila: 
1. Lice očistite nežnim micelarnim losionom poput Vichy Pureté Thermale 3 u 1, sredstva za čišćenje bez mirisa, koje je sigurno za Vašu suvu i osetljivu kožu.
2. Na lice i telo bogato nanesite hidratantnu negu koja sadrži hijaluronsku kiselinu, humektante (npr. glicerin) kad god osećate da Vam je koža suva (barem dva puta dnevno). Vichy Neovadiol je pun pogodak. 

Dobar ritam – nežno operite, bogato hidrirajte

Obratite posebnu pažnju na proizvode za negu kože bogate ceramidima ili omega 3 ili 6 masnim kiselinama (npr. karite maslac, ulje pirinčanih mekinja i ulje šafranike) koji pomažu u obnavljanju smanjenog nivoa masnih kiselina u koži odgovornih za fleksibilnost i pravilnu funkciju barijere kože.

Biće Vam potreban i nežni dnevni piling kako biste omogućili bolju hidrataciju kože i podstakli obnavljanje ćelija, oslobađajući pore od nečistoća. U zavisnosti od stanja kože, preporučuje se enzimski piling, nežni piling ili proizvodi na bazi glikolne kiseline. Redovno koristite proizvode za negu lica (kreme, serume) koji sadrže retinol, fitohormone sa faktorima rasta, aminokiseline, vitamine C, E i A, peptide i ostale molekule koji utiču na znakove starenja.
Neophodna je i svakodnevna upotreba sredstva za zaštitu od sunca širokog spektra (koja zaista sadrži UVA zaštitu) pre izlaska napolje i ne zaboravite da ponovo nanosite tokom dana. Ova jednostavna navika štititi Vašu kožu od oštećenja uzrokovanih UV zracima, progresivnog stanjivanja kože i fotostarenja. Dakle, nema čekanja, štitimo se!Ključne činjenice koje treba upamtiti za dobru rutinu nege kože u menopauzi

Adekvatna rutina nege kože može sprečiti promene na koži uzrokovane menopauzom i pomoći Vam oko njih, a ovo su sastojci koje treba da se nalaze u proizvodima koje koristite:
· hidrantne nege: hijaluronska kiselina, glicerin i ostali humektanti
· kreme, serumi i drugi proizvodi za negu kože: omega masne kiseline, retinol, fitohormoni, aminiokiseline, vitamini C, E i A, peptidi.
· eksfolijansi: glikolna kiselina

go to top