OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kako da odaberete savršenu masku: uskladite masku sa svojim načinom života

Ok, znate da je Vašoj koži potrebna dodatna energija – ali kako? Pomoći ćemo Vam da odaberete masku za lice primerenu Vašem načinu života kako biste mogli da sebi priuštite tretman savršeno prilagođen potrebama Vaše kože!

Kako da odaberete savršenu masku: uskladite masku sa svojim načinom života
Mineral masks

Radoholičarka


Svi ponekad zaboravljamo da prestanemo da radimo, međutim davanje svog maksimuma na poslu nije stresno samo za Vas, već i za Vašu kožu. Oksidativni stres odgovoran je za nastanak slobodnih
radikala ispod površine kože koji uzrokuju bore i povezan je sa svime – od zagađenja do prekomernog izlaganja UV zracima – što susrećemo tokom dana. Ako provodite previše vremena u kancelariji, a premalo na svežem vazduhu, maska za blistav izgled kože je odličan način vraćanja zdravog sjaja koži. Odaberite proizvod koji radi nežni piling i uklanja mrtve ćelije pa tako obezbeđuje sjaj koji dolazi iznutra. Vichy maska za blistav izgled kože daje svežinu i popravlja izgled tena kod 91% korisnika.*

Partijanerka


Zbog nedostatka sna Vaša koža izgleda (i oseća se) umorno i bez sjaja, a ovi kasni noćni zalogaji mogu pogubno delovati na tvorbu sebuma. Ishrana i spavanje bi trebalo da predstavljaju prioritet ako želite glatku i blistavu kožu, međutim ako je Vaš ten nedavno postao sklon bubuljicama i/ili višku sebuma, maska sa glinom za detoksifikaciju ovo stanje kože može kratkoročno da popravi. Vichy maska sa glinom za pročišćavanje pora obogaćena je ekstraktom alantoina koji omekšava kožu kao i sa dve vrste gline koje izvlače nečistoće i minimizuju pore. Rezultat? 98% ispitanica kaže da je koža čista i lepa posle mesec dana redovne upotrebe, a 91% primećuje vidljivo smanjenje nepravilnosti.** Samo ne dozvolite da se maska potpuno osuši – 5 do 10 minuta je više nego dovoljno.

Zavisnica od teretane


Svi znamo koliko je redovna vežba dobra za našu kožu, međutim, možda ne znate koliko vode epidermis gubi posle intenzivnog vežbanja u teretani. Prosečan gubitak tečnosti tokom jednog sata vežbanja iznosi od 0,5 do 2l*** i zato ako ste osoba koja voli da provodi vreme van kuće, razmislite o hidratantnoj maski koja će nadoknaditi nivo vlage u Vašoj koži posle vežbanja. Formule na bazi gela su lakše od kreme i ređe uzrokuju nepravilnosti od masnoća pa su idealne jer se višak može nežno umasirati u kožu. Vichy hidratantna maska obogaćena je Vichy termalnom vodom bogatom mineralima i idealna je za primenu nakon napora.

*
Samoocenjivanje na uzorku od 86 belkinja, 19-65 godina, sve s osetljivom kožom.
** Samoocenjivanje na uzorku od 54 belkinje, 19-65 godina, osetljiv ten i/ili ten bez sjaja. ***https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17277604/

Najčitanije

Vitamin C - tajna blistave kože?

Sastojci

Vitamin C - tajna blistave kože?

Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


Pročitaj članak

Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

Nega Lica

Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

Pročitaj članak

go to top