OK

OK Cancel

Thank you

Close

Kako bi trebalo da zaštitite svoju kožu od uticaja?

Mnogi unutrašnji i spoljašnji faktori imaju uticaj na izgled vaše kože. Na sreću, postoje tretmani koji mogu da ojačaju vašu kožu i očuvaju njenu energiju. Sledi naš savet.

Kako bi trebalo da zaštitite svoju kožu od uticaja?

Kako unutrašnji faktori utiču na kožu?

Isti su u vezi sa prirodnim dešavanjima u vašem telu ili vašim stilom života, kao na primer:

-Hormonalni disbalans: obično se javlja u pubertetu, kada dođe do značajnog povećanja u proizvodnji sebuma i pojave akni. Ali, takođe se može pojaviti i tokom trudnoće, kada može da ošteti vlakna kolagena i elastina. Treći ključni trenutak u životu žene je menopauza. Ovaj put, hormoni koji se izlučuju imaju isušujuće dejstvo na kožu i dovode do gubitka njene elastičnosti.

-Manje sna: Ukoliko redovno spavate manje od 6 sati tokom noći, to dovodi do degradiranja zdravlja vaše kože i ubrzava proces njenog starenja. Kao rezultat na koži se javlja više bora, ona propada, a tkivo gubi svoju čvrstoću.

-Duvan: uzrok oksidativnog stresa, doprinosi stvaranju staračkih pega i bora.

A spoljašnji faktori?

Uslovljeni su životnom sredinom koja vas okružuje, kao na primer:

-UV zraci koji stvaraju slobodne radikale: Ovi agresivni molekuli slabe zaštitne mehanizme kože, izazivajući prerano starenje i ometanje sinteze melanina.

-Zagađivanje: menja zaštitnu funkciju površinskog dela kože, menja kiselo-baznu ravnotežu i  koža postaje osetljivija.

-Temperature: previše toplo ili previše hladno može da proširi pore, podstakne crvenilo i duboko dehidrira kožu.

Koji režim održavanja lepote treba da usvojite kako biste ojačali svoju kožu?

Svako jutro i veče, oslobodite pore od akumuliranih nečistoća korišćenjem micelarne vode, mleka za čišćenje lica ili gela za čišćnje lica pogodnog za vaš tip kože. Nakon toga odstranite čestice zagađivača i napade slobodnih radikala, primenom seruma koji je koncentrovan u aktivnim sastojcima.

Nastavite vaš režim primenom hidratantnog sredstva. Izaberite ono koje je bogato kombuhom, kao što je krema Idéalia, koja lagano poboljšava i čini kožu glatkijom, ukoliko je umorna. Ili izaberite proizvod čija je formula bazirana na ramnozi i hijaluronskoj kiselini, a sve u slučaju ako epidermis pokazuje prve znake starenja. U slučaju zrele kože izaberite tretman koji se zasniva na karakteristikama popunjavanja: glicerin i hedion.

Uveče, poboljšajte svoj režim čišćenja tako što ćete poprskati vašu kožu mineralizovanom termalnom vodom Vichy. Ista se sastoji od korisnih minerala, produžava regeneraciju vaše kože tokom noći.

VAŠA RUTINA

Sveži gel za čišćenje osetljive kože lica

Sveži gel za čišćenje osetljive kože lica

( 2 comments )

go to top