OK

OK Cancel

Thank you

Close

KAKO NAJBOLJE HIDRIRATI DEHIDRIRANU KOŽU?

Da li ste znali da odrasla osoba svakog dana, u normalnim uslovima, ostane bez 500ml vode, dok uz fizičku aktivnost i za vreme treninga izgubi i do 2 litara vode? Osim vode, telo gubi minerale i šećere, koje su takođe neophodni za hidriranu kožu zdravog izgleda. Najbolji način na koji možete da tretirate dehidriranu kožu jeste da je ponovno hidrirate. A evo i kako.

clanak slika

Osećaj zategnutosti kože je često rezultat nedovoljne hidratacije u epidermisu, gornjem sloju kože. Dehidrirana koža je nedovoljno hidrirana, što bi trebalo da se smatra privremenim stanjem, a ne još jednim tipom kože. Suva i dehidrirana koža se često pogrešno svrstavaju u istu grupu zbog uobičajene zablude da je suva koža sigurno dehidrirana. Netačan pristup nesumnjivo vodi do pogrešnog tretiranja vašeg tipa kože ili stanja, što može da produži lečenje u slučaju dehidrirane kože, odnosno da pogorša trenutno stanje suve kože.

ŠTA UZROKUJE DEHIDRATACIJU KOŽE?

Svakodnevno smo izloženi ekspozomu, koji čine unutrašnji i spoljašnji faktori poput vremenskih uslova, zagađenja i stresa, i on može da doprinese oštećenju funkcije barijere epidermisa, što dovodi do dehidratacije kože. Drugi faktori, poput genetike ili procesa starenja, uzrokuju propadanje funkcije barijere kože ili prirodne hijaluronske kiseline. Uticaji ovih faktora obično se ublažavaju proizvodima za negu kože i lekovima. Ovi uticaji mogu da igraju ulogu u gubitku hidratacije površinskog sloja kože, zbog čega koža dehidrira i postaje ranjiva. To može da dovede do osećaja zategnutosti i ljuskavog i grubog izgleda kože bez sjaja, uzrokovanog nedostatkom elastičnosti, koji se javlja kao posledica dehidratacije kože. Štaviše, kada je koža dehidrirana, to oslabljuje barijeru između vašeg organizma i spoljašnjeg sveta. Zbog toga koža može postati osetljivija i sklonija reakcijama.

KOJI SU ZNAKOVI DEHIDRIRANE KOŽE?

Dehidrirana koža može da se manifestuje na nekoliko načina. To uključuje:
·  osećaj zategnutosti ili neprijatnosti na koži
·  peckanje
·  vidljivost tankih linija

GLAVNA OBELEŽJA DEHIDRIRANE I OSETLJIVE KOŽE

Osoba može da ima kombinaciju dehidrirane i osetljive kože. To može da dovede do izuzetno ranjive kože kojoj je potrebna pravilna hidratacija kako bi se ispravili efekti dehidratacije kože. Drugi česti uzroci osetljive kože uključuju kožni poremećaj, alergiju i stres. Međutim, s obzirom na to da je osetljiva koža simptom raznih faktora i reakcija na te faktore, a ne tip kože, može se pojaviti zajedno sa dehidriranom kožom.

clanak slika

Potražite ovu idealnu rutinu za hidrataciju u periodu od 3. 8. do 9. 8. u Lilly apotekama.

KAKO NEGOVATI DEHIDRIRANU KOŽU?

Aqualia Thermal gel, dnevne kreme Aqualia Thermal Light ili Aqualia Thermal Rich u kombinaciji sa Minéral 89 boosterom sa sastojcima na bazi Vichy vulkanske vode su idealno rešenje za ponovnu hidrataciju vaše kože. Oni koži omogućuju da održi odgovarajuće nivoe dnevne hidratacije, istovremeno je štiteći od spoljašnjih faktora. Ako imate masnu i dehidriranu kožu, hidratantni serum Aqualia Thermal može da bude idealan za poboljšanje hidratacije kože bez doprinosa proizvodnji sebuma (što inače dovodi do masnije kože).

KOJI JE NAJBOLJI NAČIN ZA TRETIRANJE DEHIDRIRANE OSETLJIVE KOŽE?

Kao prvi korak u hidratacijskoj rutini preporučujemo nanošenje Minéral 89 boostera koji je baza za dnevnu negu. Zahvaljujući Vichy vulkanskoj vodi, Minéral 89 booster osnažuje kožnu barijeru i čini je otpornijom na unutrašnje i spoljašnje faktore. Dalji koraci za duboku rehidrataciju kože su nanošenje Aqualia Thermal gela, potom dnevnih krema Agualia Thermal Light ili Aqualia Thermal Rich čija kombinacija sastojaka biljnog šećera manoze i hijaluronske kiseline iz prirodnih izvora omogućuje koži 48 sati ponovne hidratacije, zbog čega koža izgleda blistavo i puno. Naše laboratorije su razvile specifičnu aktivnu kombinaciju, kreirajući rešenje za ponovnu hidrataciju koje ćelijama kože pruža optimalno okruženje kako bi ostale zdravog izgleda. Dodata u liniju za negu kože Aqualia Thermal, ova aktivna kombinacija pomaže da se obnovi nivo hidratacije, koju su faktori životne sredine narušili svojim uticajem na kožu. Ovi proizvodi za negu kože mogu da poboljšaju funkciju barijere kože, čime se sprečava (ponovna) dehidratacija kože.

Objavljeno

VAŠA RUTINA

Snažnija i punija koža oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

Snažnija i punija koža oko očiju sa hijaluronskom kiselinom

Dnevna doza za svežiji pogled

( 51 comments )

go to top