OK

OK Cancel

Thank you

Close

Intervju: Milica Gacin „Menopauza nije kraj, već početak novog kvaliteta života!“

Milica DSC_9227 - v3.jpg

1. Navedite jednu stvar koju ste naučili o sebi u menopauzi.

Shvatila sam da menopauza nije kraj, već početak novog kvaliteta života i da mogu da razvijam svoje potencijale onako kako želim. Da budem slobodna u svemu što radim bez ikakve zadrške.

2. Da li se vaš način razmišljanja promenio na bilo koji način u odnosu na period pre ulaska u menopauzu?

Uverila sam se da mogu da ostvarim ono što zamislim i da ne postoji ništa što može da me ograniči.

3. Šta vas je najviše iznenadilo u menopauzi?

Nisam očekivala ovoliki nalet energije!

4. Da li ste se plašili ulaska u menopauzu? Zašto?

Menopauzu doživljavam kao je još jedan razvojni period. Naučila sam šta da očekujem od vrhunskih stručnjaka sa kojima sarađujem i koliko mogu da uživam.

5. Šta biste poručili drugim ženama na pragu ovog perioda života?

Ovo je kulminativna tačka tvog života!

6. Da li ste promenili način na koji brinete o sebi, svojoj koži ili zdravlju tela?

Više se bavim negovanjem zato što najzad uživam u sebi! Volim svoju kožu i trudim se da svakoga dana pružim sebi najbolje. Koristim proizvode bogate sastojcima za hidrataciju, ali i ishranjenost i zadovoljna sam što vidim da je i dalje jedra i blistava. Zavolela sam fizičku aktivnost, redovno vežbam i prepuštam se zdravijoj ishrani.

7. Razmišljamo o menopauzi u pozitivnom svetlu, razmišljamo kako to nije bila pauza, već zapravo, tek početak. Imajući to u vidu, možete li nam reći kakve ste početke vi imali u vašoj menopauzi ili u pedesetim godinama (npr. počela sam da osećam više samopouzdanja, počela sam novi posao)?

Autorka sam projekta “Menopauza – Moje najbolje godine” koji pruža podršku ženama u srednjem životnom dobu. Održala sam 30 besplatnih radionica za žene u gradovima Srbije i dve velike konferencije “Moje najbolje godine” čiji je slogan – menopauza nije kraj, već početak novog kvaliteta života! Svim ženama poručujem  - sada je vreme da živite svoj pun potencijal, brinete o sebi na pravi način, započnete novi posao. Možete i znate kako.

8. Možete li nam dati tri razloga zašto se možete osećati bolje u pedesetim nego u dvadesetim godinama?

Sada imam veliko samopouzdanje, osećam se slobodno i sposobna sam za svako rešenje. Ispunjena sam i zadovoljna.

9. U kojoj meri ste bili spremni za menopauzu? Da li vas je nešto iznenadilo, a šta biste voleli da ste znali pre nego što ste doživeli?

Uverila sam se da nijedan stereotip nema opravdanja i raspoloženo sam dočekala ovaj period života.

10. Ili, da li sada imate neka pitanja o menopauzi koja vas zanimaju?

Žena je na najženstvenija u ovom periodu jer konačno može da se posveti sebi u potpunosti. Zbog toga mi je nejasno zašto se ovaj period posmatra kao kraj.

11. Možete li se setiti nekog pitanja u vezi sa menopauzom koje bi, po vašem mišljenju, trebalo postavljati češće?

Svaka žena će doći u ovaj period života, baš kao što je prošla kroz pubertet. Važno je da se žene povezuju i medjusobno podržavaju bez obzira koliko godina imaju jer je žensko zdravlje dugoročno pitanje. Žena ne prestaje da bude žena sa ulaskom u menopauzu, zašto se plašiti ove životne faze?

12. Da li je menopauza uticala na vaš profesionalni život?

Radim kao nikada do sada, imam mnogo projekata koje ću realizovati ove i još više planova za naredne godine. Otvaraju mi se neverovatni svetovi, upoznajem sjajne ljude i stalno se događaju promene koje baš volim. Moj profesionalni život je izuzetno bogat od kada sam u ovom periodu.

13. Odgovorite na pet brzih pitanja birajući samo jednu reč/odgovor: Knjiga ili TV serija? Bioskop ili pozorište? Kafa ili čaj? Dijeta ili vežbanje? Pauza ili nema pauze u menopauzi?

Tv emisija / pozorište / kafa / vežbanje / bez pauze u menopauzi

go to top