OK

OK Cancel

Thank you

Close

Inspirativna žena koja može biti motivacija i primer drugima – i u menopauzi

Pročitajte šta nam je otkrila Snežana Čekić – žena koju menopauza nije omela da živi život punim plućima. Inače, Snežana je majka i baka, a njene kćerke Aleksandra Bezmarević Stević i Katarina Bezmarević su diplomirane ekonomistkinje, sa svojim primarnim poslovima, a takođe i influenserke. U ovom razgovoru Snežana nam je otkrila kako je upravo u menopauzi odlučila da pronađe više vremena za sebe.

clanak slika

1. Kako se osećate kao žena u pedestim godinama i koje pozitivne promene su Vam donele zrelije godine u poređenju sa tridesetim ili četrdesetim godinama?

Kao što iz puberteta prelazite u mladost, što je sasvim prirodan proces, tako i iz zrelog doba prelazimo u doba menopauze. Mladost je lepa sama po sebi i ne iziskuje akceptovanje, ona se prosto podrazumeva, za razliku od menopauze, gde se moramo ozbiljnije pozabaviti sobom tj. spoljnom i unutrašnjom negom. Međutim, za razliku od tridesetih ili četrdesetih godina, kada jurite za životom i karijerom, te samim time doživljavate razne vrste stresova, ulaskom u pedesete, prosto otvarate vrata ka miru, boljem razumevanju života, više cenite svoje vreme i više se posvećujete sebi nego ikada ranije, odnos sa okruženjem biva drugačiji (bolji po vas), jednostavno: konačno sebe stavljate u prvi plan na neki način rezimirajuci život.

2. Možete li reći da je menopauza označila prekretnicu u Vašem životu – najavila neke "krajeve" i neke nove početke i bila motivacija za nove životne odluke?

Menopauza je kod mene uplovila naglo, bez nekih posebnih nagoveštaja i tiho odradila sve što je trebalo, za ulazak u miran životni period i to tačno sa 50 godina. Uz moj karakter nikako ne ide pomisao na neki kraj! Naprotiv! Ideje naviru same, a sve vreme ovoga sveta je moje. Čak radim na tri strane, jer želim, mogu i uostalom, setite se starih mudrosti ,,u radu je spas”!

3. Da li ste primetili neke promene na koži ili kosi, koje su promenile Vašu rutinu nege?

Da, naravno, promene na telu i u telu su se desile, što je i prirodno. Tonus lica se gubio, koža postajala opuštenija i mišići su najednom blago gubili formu. Gravitacija i godine čine svoje, i to je ok. I ja sam počela da činim šta mogu, da predupredim situaciju. Što se kose tiče, blago se proredila i izgubila je onaj sjaj koji je imala. Inače se ne farbam, pa nemam sa time dodatno opterećenje.

4. Imate li neki savet ili poruku ohrabrenja za sve žene koje se trenutno suočavaju sa ulaskom u menopauzu?

Drage žene, menopauza je sasvim prirodan proces koji neminovno dolazi. Što pre ga prihvatite kao neminovnost, lakše ćete prebroditi sve promene. Više vremena i mira darujte sebi, kao što nikada niste tokom perioda stvaranja porodice, brige o njoj, ili stvaranja poslovne karijere. Obavezno se posavetujte sa stručnjakom, oko analize hormona, odlazite na preglede, bez pogovora, jednom godišnje. Takođe, povedite računa o nezi tela, ruku i posebno lica. Lice je naša lična karta. Trenirajte! Više se krećite! Zatrpajte sebe lagodnim obavezama.

I još jedna napomena: zapamtite – izlasci sunca su posebni, ali ipak zalasci imaju najlepše boje!

Inspirativnu objavu Snežana je podelila i na svojim društvenim mrežama uz poruku:
,,Nema pauze u menopauzi” je slogan Vichyjeve Neovadiol linije, koji me je naprosto oduševio. Potpuno ide uz moje viđenje života i moju energiju. Zapravo, zašto bi i postojala pauza u bilo čemu, ako sve ide svojim prirodnim tokom?
Ja radim više nego ikada. Naravno, pokušavam da budem od pomoći i ćerkama u svakoj prilici, kako privatnoj, tako i poslovnoj. Stignem i da šetam. Obavezno nađem vremena za druženje sa prijateljicama. Ponekad želim i da se osamim, jer tako akumuliram sopstvenu energiju.
Po meni, menopauza je jedna vrsta odmora za ženu. Tada nastupa period mira, tolerancije, mudrosti i posebne ljubavi prema sebi.
Cenite to - ja cenim, svim srcem!

A ovde možete da pogledate video koji je snimila sa ćerkom Aleksandrom gde su otvoreno razgovarale o menopauzi i potrudile se da razbiju tabue o ovoj temi. Za svaku pohvalu!

VAŠA RUTINA

neovadiol-phytosculpt-balzam-za-masazu; preoblikovanje-kontura; donji-deo-lica; zatezanje-vrata; vichy; anti-age; protiv-bora; menopauza; krema-za-lice; nega-lica; bore-smejalice; bore-na-licu

PHYTOSCULPT Nega za vrat i konture lica

Učvršćuje vrat. Preoblikuje konture lica.

( 2 comments )

go to top