getGeoIPCountryCode = SiteAppCode = RS Test : 'RS/'

OK

OKCancel

Thank you

Close

Hrana: 4 korisne navike za lepotu

Hrana: 4 korisne navike za lepotu

Ishrana igra ključnu ulogu u lepoti vaše kože. Kao biste imali odličan ten i kako biste se borili protiv starenja kože, sledi nekoliko zdravih saveta koje je lako usvojiti.

Jedite plodove mora redovno

Bogati omega 3 , DHA (dokozaheksaenska kiselina), EPA (eikozapentaenska kiselina), cinkom i selenom, plodovi mora zaista jesu hrana lepote. Omega 3, DHA i EPA otpuštaju slobodne radikale i štite ćelije od agresora i starenja. Što se tiče cinka, isti pomaže u borbi protiv problema sa kožom, a selen ima antioksidativno dejstvo. Kao bonus, plodovi mora imaju malo kalorija!

Crveno voće u borbi protiv starenja kože

Borovnice, jagode i maline su koncentrisane u antioksidantima poznatim po svojim moćima u borbi protiv starenja. Samo napred, latite se velike porcije salate od crvenog voća!

Vitamin B za prelepu kosu

Od suštinske važnosti za vašu kosu, vitamini B su poznati u jačanju korena i povećanju proizvodnje keratina. Mogu se pronaći u raznoj hrani, kao što je smeđi pirinač, crveni pasulj i svinjetina. Ubacite u Vaša kolica tunjevinu, lososa i bareni spanać, takođe. Kao što rade u Aziji, stavite u vašu salatu kikiriki, bogat vitaminom B.

Programirajte detoksikaciju kože

Kako biste eliminisali akumulirane toksine, najbolje je da obavite detosikaciju svoje kože, jednom mesečno. Tokom Zen vikenda, pratite našu preporuku za laganu detoksikaciju:

• Izaberite hranu za koju važi da ima dejstvo u čišćenju jetre: gorko povrće, egzotično i citrusno voće.
• Ne zaboravite da uključite artičoke, glavni sastojak kritske dijete, s obzirom da pomaže u eliminisanju toksina i ima drenažna dejstva.
• Možete, takođe, ujutru nakon buđenja da pijete sok od limuna razblažen vodom.

Najčitanije

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Stil

Fermentisana hrana: verujte nam, koža će Vam biti zahvalna

Naravno, naziv možda ne zvuči posebno primamljivo, ali verujte nam kad Vam kažemo da bi svakako trebalo da obratite  pažnju na fermentisanu hranu, ako želite da poboljšate sveukupno zdravlje. Objasnićemo odakle ta buka o zdravoj hrani u poslednje vreme i rećićemo Vam koja je najbolja fermentisana hrana koju treba da uvrstite u ishranu. 

Pročitaj članak

go to top