OK

OK Cancel

Thank you

Close

Dermatolozi preporučuju Minéral 89 booster koji jača kožu oslabljenu preparatima za čišćenje

Dnevni booster Minéral 89 nanosi se pre ostale nege kako bi hidrirao kožu i pripremio je za dalju negu. Pomaže da se ojača barijerna funkcija kože, umiruje nadraženu kožu i uklanja osećaj peckanja, a kožu ojačava i usled prekomernog korišćenja preparata za čišćenje kože. U nastavku pročitajte zašto Minéral 89 preporučuje dr spec. Jasmina Vikalo

Jasmina Vikalo1. Minéral 89 savetujem zato što jača barijernu funkciju kože.

Koža predstavlja zaštitnu barijeru koja deluje u dva smera: sprečava prodiranje stranih materija i mikroorganizama iz spoljašnje sredine, dok, sa druge strane, onemogućava gubitak vode i drugih materija iz organizma. Zahvaljujući svom površinskom, kiselom, hidrolipidnom sloju, zdrava koža je hidrirana, a oštećen zaštitni sloj dovodi do smanjenja barijerne funkcije kože i povećanja transepidermalnog gubitka vode (TEGV). Nedostatak prirodnog faktora vlaženja (NMF – Natural Moisturizing Factor) koji se nalazi u epidermu kože, prouzrokuje smanjenu sposobnost kože da vezuje vodu ili pak da je u većoj meri otpušta. Posledica toga je dehidrirana, suva koža.

U slučaju oštećenja površinskog sloja, oštećuje se zaštitna barijera kože zbog gubitka čvrstih veza između ćelija rožastog sloja, koji postaje grub, tvrd i sklon pucanju, i omogućava lakši prodor bakterija i alergena.

Minéral 89 svojim jedinstvenim sastavom, predstavlja prvu liniju odbrane od spoljašnjih oštećenja, tako što jača barijernu funkciju kože. Ovaj ultrahidratantni booster, zahvaljujući visokom sastavu Vichy mineralizovane vode (89%), hijaluronskoj kiselini i glicerinu jača hidrolipidnu barijeru, a mehaničku time sto jača adheziju ćelija rožastog sloja.

Minéral 89 uspostavlja optimalnu pH kože, pruža adekvatnu antioksidativnu zaštitu od uticaja slobodnih radikala i dovodi do regeneracije oštećene kože.

2. Minéral 89 savetujem za umirivanje reaktivne kože

Osećaj žarenja na koži može da se javi u sklopu sindroma osetljive – netolerantne kože, ili kod nekih patoloških promena u sklopu rozacee, kao i nakon određenih neablativnih procedura na koži, laserskih, IPL tretmana, hemijskih pilinga… Kod svih opisanih stanja i procedura, osećaj žarenja se javlja usled narušene barijerne funkcije spoljašnjeg sloja epiderma i povećane osetljivosti nervnih završetaka u koži. Netolerantna koža je osetljivija na alergene, a time i posebno osetljiva na sastojke koji se koriste u proizvodima za negu koze. Najčešći alergeni koji oštećuju prirodnu barijeru kože su mirisi, konzervansi, nikl, hrom, pa tako koža gubi svoju zaštitnu ulogu, lako se isušuje, prati je osećaj žarenja, peckanja i zatezanja.

Minéral 89 neće narušiti fiziološku ravnotežu epiderma, jer je blag po svom sastavu, hipoalergen, dermatološki, oftalmološki i alergološki ispitan, bez mirisa, boje, silicijuma, parabena, alkohola i smanjuje osećaj žarenja za 86%. U vidu laganog, prozirnog gela koji je bogat Vichy mineralizovanom vodom, uklanja iritacije i umiruje kožu. Sadrži i humektante, hijaluronsku kiselinu i glicerin, koji zadržavaju vodu unutar kože, dajući joj trenutnu svežinu i hidrataciju.

Minéral 89 sa 89% Vichy mineralizovane vode, povećava otpornost kože na spoljašnje i unutrašnje negativne uticaje, smanjuje njenu reaktivnost i osetljivost. Koža se vraća u svoje prirodno ravnotežno stanje, smanjuje se osećaj žarenja, i obnavlja prijatan osećaj.

3. Minéral 89 savetujem kod oslabljene kože zbog preteranog čišćenja

Čišćenje kože lica neophodno je za zdravlje kože, ali korišćenjem preparata koji nisu odgovarajući ili usled preteranog čišćenja, možemo poremetiti osnovne funkcije kože. Ukoliko su preparati za čišćenje kože suviše agresivni, sa uklanjanjem nečistoća može da se ukloni i sloj hidrolipida koji je štiti. Dolazi do promene u mikrobiološkoj flori, uklanjaju se epidermalni lipidi koji štite kožu, stvarajući disbalans u prirodnim pH vrednostima kože. Reakcija kože je blago kisela, i predstavlja štit prodoru mikroorganizama. Takođe, usled preteranog čišćenja, kao i umivanja vodom koja je previse vruća, može se sa koze skinuti njen zaštitni hidrolipidni sloj i prouzrokovati da koža postane osetljiva i dehidrirana, uz moguću pojavu senzacija u vidu peckanja, zatezanja i svraba.

Upotreba klasičnih sapuna dovodi do formiranja depozita kalcijuma koji remete lipidni balans kože i dovode do pojave grube i suve kože. Takođe stvaraju alkalni efekat koji dodatno iritira kožu, tako da se danas koriste sintetički deterdženti, sindeti i blaga sredstva za čišćenje u vidu micelarnih voda.

U slučaju iritirane kože zbog preteranog čišćenja, upotrebom ultrahidratantnog boostera Minéral 89, dolazi do trenutnog umirivanja i obnavljanja kože.

Minéral 89, balansira pH kože, stimuliše hidratacijsku i antioksidativnu barijeru, uz značajnu redukciju neprijatnosti na koži, poput osećaja žarenja, peckanja i svraba.

Dr spec. Jasmina Vikalo

go to top