OK

OK Cancel

Thank you

Close

Dermatolozi potvrđuju: Minéral 89 booster ima jedinstvenu formulu

Verovatno znate da je hidrirana koža glavni faktor zdravog, blistavog izgleda. Minéral 89, prvi Vichy dnevni booster, jača funkciju barijere kože protiv spoljašnjih i unutrašnjih štetnih uticaja i koristi se kao 1. korak svakodnevnog rituala nege kože u gradskoj sredini. Četiri glavna razloga zašto ga preporučuje, u nastavku objašnjava mr.sci. dr. Miloš Trojanović - specijalista dermatovenerologije.

Miloš Trojanović1. MINÉRAL 89 ŠTITI OD UTICAJA SPOLJAŠNJIH FAKTORA
Koža je svakodnevno izložena spoljašnjim faktorima kao sto su zagađenje, zatim periodično prekomerno izlaganje suncu ili pak hladnoći što dovodi do suvoće, crvenila, nepravilnosti i starenja. Tome se mogu pridodati i unutrašnji faktori kao što su umor, stres, loša i neujednačena ishrana, koji još dodatno mogu pogoršati stanje kože. Osim promene loših navika potreban je i izbor adekvatnih dermatološki i klinički ispitanih preparata koji će poboljšati stanje naše kože.

2. MINÉRAL 89 IMA JEDINSTVENU FORMULU
Vichy Minéral 89 booster predstavlja jedinstvenu kombinaciju 11 minerala tj. 89% termalne vode i hijaluronske kiseline (molekul koji može da zadrži vodu u količini i 1000 puta većoj od svoje težine i tako hidrirajući, kožu čini glatkom i zdravijom). Termin booster znaci pojačivač, naime pojačava se efekat kasnije nanetih proizvoda i poboljšava se njihova apsorpcija.

3. MINÉRAL 89 JE POGODAN ZA SVE TIPOVE KOŽE
Gelasta struktura preparata čini ga pogodnim za sve tipove kože - suva, normalna, osetljiva, masna koža sklona aknama, hiperpigmentacijama, kuperoza, rozacea.

Minéral 89

Minéral 89 biće najbolji prijatelj suve kože, zbog sastava koji će kožu držati na optimalnom nivou hidratacije, bez suvih područja koja se perutaju. Zahvaljujući umirujućoj formuli, Minéral 89 će odmah umiriti preterano osetljivu kožu. U slučaju da Vam je koža osetljiva i sklona crvenilu i alergijama, ovaj preparat nadoknađuje vlagu i donosi olakšanje. Zbog njegove nemasne formulacije u Minéralu 89 moći će da uživaju i osobe sa masnim tipom kože. On će hidrirati kožu, a neće začepiti pore. Čak i normalna koža može imati suvih ili dehidriranih delova, pa se upotrebom preparata postiže blistav ten tokom cele godine.

4. MINÉRAL 89 DELOTVORAN JE I POSLE ESTETSKIH INTERVENCIJA
Ovaj preparat se pokazao delotvornim i posle estetskih intervencija, kao što su tretmani laserom, dermoabrazija, hemijski piling. Ubrzo nakon primene smanjuju se osećaji žarenja, peckanja, svraba, koji su često prisutni posle ovih tretmana.

Nakon upotrebe 86% više vode se zadržava u stratum corneumu, čime se stimuliše proces regeneracije kože, a posle 8h od upotrebe gela povećava se hidriranost kože za 21.3%.

Preparat se nanosi na očišćenu kožu, 2 kapi gela ujutru i uveče pre nege, seruma i kreme, a može se koristiti i kao blagi serum sa hijaluronskom kiselinom. Gel se upija za nekoliko sekundi, ostavljajući kožu suvom i glatkom, bez traga lepljivosti ili masnoće. Može da se inkorporira kod svih životnih dobi i svih tipova kože, a samostalno ga mogu koristiti i mlađe devojke masne i mešovite kože, koje ne vole da nanose ništa masno na kožu i žele da im šminka duže traje.

Mr.sci. dr. Miloš Trojanović
spec. dermatovenerologije

Objavljeno

go to top