OK

OK Cancel

Thank you

Close

BORE SMEJALICE: KAKO UBLAŽITI BORE OKO USANA?

Ove bore mogu biti znak Vašeg životnog žara, ali i sinonim kože koja stari. Ali umesto da prestanete da se smejete, naučite kako da ublažite bore oko usana.

Danas su četrdesete nove tridesete. To je vrhunac svih naših želja i naših energija. Izlasci sa prijateljima, novi časovi joge, otkrivanje užitka trčanja, porodice, napredovanja... Ali ponekad se pred ogledalom, krišom, oko Vašeg osmeha javljaju te male bore i čine Vas ozbiljnijima. Iz tog razloga ih dermatolozi nazivaju "borama tuge". Zašto da izgubite kontrolu nad svojim osmehom kada možete da suzbijete znakove starenja dobrom rutinom nege protiv bora - zašto da se Vi zadnji ne smejete?

Osmeh bez straha od bora

Savet urednika: odaberite odličan režim hidratacije, kako biste svakodnevno popunjavali kožu. Kako da odaberete najbolju negu lica u cilju smanjenja izražajnih bora oko usana? Za efikasnu strategiju fokusirajte se na formule obogaćene hijaluronskom kiselinom. To je aktivni sastojak koji dermatolozi preporučuju za popunjavanje i hidrataciju kože. Nije slučajnost da je posle botoksa hijaluronska kiselina novi hit među injekcijama i da je upotreba tih tretmana u porastu. U Vašem serumu ovaj "senzor za vodu" omogućava koži da zadrži svoju fleksibilnost i elastičnost usporavajući pojavu bora smejalica.
Vrhunske anti-age formule nadahnute su i prirodom: odaberite one sa sastojcima poput ramnoze, biljnog monosaharidnog šećera odabranog među 50 drugih molekula zbog svojih jedinstvenih anti-age svojstava za jačanje strukture kože i delovanja na znakove starenja.

Bore smejalice: ograničavanje uticaja faktora koji deluju na kožu

Glavni krivci: sunce leti, hladnoća zimi, zagađenje tokom cele godine, pušenje, stres - postoje brojni faktori koji narušavaju Vaš osmeh. Koža iz dana u dan gubi elastičnost i fleksibilnost i nastaju bore. Kad napunite 40 godina, vreme je da uložite u anti-age negu jer, nažalost, ni 24 sata (i dobro prospavana noć) više nisu dovoljni da se koža obnovi od štetnih uticaja. Prema transkriptomičnom ispitivanju* koži koja stari potrebno je 5 puta duže za obnovu nego mladoj koži. Ova biološka realnost može da se uspori uvođenjem stručnijeg gesta u rutinu nege kože, poput seruma visoke koncentracije aktivnih sastojaka.

Bore smejalice: rešenja za korekciju kad se jednom pojave

Posle 45. godine, kada su bore oko usana sve vidljivije, vreme je za snažnu anti-age rutinu kao npr. serum+dnevna krema ujutru i serum+noćna krema uveče. Ne zaboravite osetljivo područje oko očiju kome će da odgovar ciljani proizvod sa posebnim aplikatorom. Ovi aktivni sastojci koji kožu čine glatkijom, daju punoću, popunjavaju bore i toniraju, Vašoj koži pomažu iznutra. U tu svrhu ne postoji ništa bolje od hijaluronske kiseline (zvezde u borbi protiv starenja) i ramnoze (čija je efikasnost dokazana putem nekoliko kliničkih ispitivanja na 1.500 žena). U serumu Liftactiv 10 Supreme nalazi se visoka koncentracija ova dva sastojaka. Posle 4 nedelje svakodnevne primene 71% žena primećuje da su bore vidljivo smanjene.** Dokaz da smo zajedno jači.   

3-minutna dnevna gimnastika lica za smanjenje bora oko usana

I na kraju, naučite ispravnu rutinu nanošenja Vaših anti-age proizvoda za najbolje rezultate.

INSIDE-IMG--LAUGHTER-LINES• Protiv nazolabijalnih bora

Stisnite sa tri prsta kožu oko bore (u uglovima usana) tako da je palac ispod nje i držite. Krećite se duž bore laganim pokretima poput štipanja. Kada dosegnete nivo nosa, klizite ispruženim prstima čvrsto u smeru prema spoljnom rubu lica, od centra prema ušima.

Ponovite 3 puta sa svake strane.

INSIDE-IMG--LAUGHTER-LINES-2• Protiv vertikalnih linija oko usana

Pomoću kažiprsta i jagodice palca lagano i sitno štipajte kožu oko usana u smeru uspravnom na bore iznad gornje usne.

Ponovite 3 puta uz gornju usnu.


* Studija poznavanja kože, Istraživački centar L'Oréal, 2015.
** Upitnik sa samoocenjivanjem (52 žene) u sklopu kozmetokliničke platforme (40 žena) .

VAŠA RUTINA

 • liftactiv-supreme-dnevna-nega-za-normalnu-mesovitu-kozu; ucinkovita; krema-protiv-bora; lifting-dejstvo; za-lice; vichy; korekcija-bora; ucinak-liftinga; duboke-bore; zatezanje; hranjiva; hipoalergena
 • liftactiv-supreme-night-vichy-nocna-nega; protiv-bora; 40-godina; gubitak-cvrstoce; duboke-bora; bore-smejalice; lifting-dejstvo; zatezanje; hranjiva; za-lice; ramnoza
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Nega Lica

  Otkrijte male tajne izbora vašeg idealnog pudera uz savete Ene Jović

  Ena Jović, jedna od naših najcenjenijih šminkerki, je još kao devojčica pripremajući se za baletske nastupe ušla u čarobni svet šminke. Ta ljubav se dodatno produbila u tinejdžerskim danima, kada je baveći se manekenstvom, imala  prilike da se upozna sa radom naših, ali i inostranih šminkera. Sve ovo dodatno je inspirisalo i motivisalo Enu da za svoj životni poziv odabere zanimanje profesionalnog šminkera.

  Pročitaj članak

  go to top