OK

OK Cancel

Thank you

Close

BIFIDUS

Niste još upoznati sa bifidusom? E pa Vaš digestivni sistem sigurno jeste. Bifidus je ,,prijateljska" bakterijska flora koja sprečava rast štetnih bakterija.

BIFIDUS

Što je tačno bifidus?

Bifidus je probiotski derivat: mikroorganizam koji je u stvari kvasac i koji se prirodno nalazi u fermentisanim mlečnim proizvodima, a česte je sastojak hranljivih jogurta.

Bifidus u odgovarajućim količinama odlično deluje na celokupno zdravlje. Klinička ispitivanja su pokazala njegovu vrednost u tretmanu ekcema kod dece, unutrašnjih infekcija pa čak i kod smanjenja karcinoma bešike. Suplementi sa bifidusom preporučuju se posle i tokom antibiotskog lečenja, a povezuje se i sa dugovečnošću.

On se može koristiti i u formulacijama za negu kože. Ne samo da je efikasan za lečenje inflamacija, već novija istraživanjima pokazuju da ima sposobnost jačanja prirodnih mehanizama odbrane kože od štetnih uticaja iz okoline i smanjuje osetljivost i suvoću kože.

Dokazane dobrobiti bifidusa u nezi kože

Nakon obećavajućih rezultata mnogobrojnih laboratorijskih ispitivanja, žene sa osetljivom kožom su nanosile formulacije za negu kože sa bifidusom tokom dvomesečnog ispitivanja. Rezultati:  

Dejstvo na barijeru kože: kod žena koje su testirale formulu sa bifidusom spoljašnji sloj epidermisa je bio bolje strukturiran i ujednačeniji. Hidrolipidni film je efikasnije podnosio agresije, a proteini povezani sa starenjem su bili promenjeni. 

Dejstvo na kožu: inflamacija kože je značajno smanjena. Posle 57 dana, koža testiranih žena bila je gotovo 60% manje sklona nadraženosti nego ranije. 

Dejstvo na suvoću: posle 29 dana, dermatolog koji vrši ispitivanje otkrio je kod žena koje su koristile bifidus značajno smanjenje suvoće kože u poređenju sa placebo grupom. To je pokazalo da bi bifidus mogao da pomogne u suzbijanju negativnih efekata hladnog vremena i suvog vazduha, kao i odlaganje pojave znakova starenja.

VAŠA RUTINA

 • slow-age-fluid-dnevna-nega; vichy; nega-za-lice; osetljiva-koza; protiv-bora; preventivno-delovanje; osetljiva-koza; dnevna-krema; mesovita-koza; prevencija-bora; lagane-teksture
 • Najčitanije

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Sastojci

  Vitamin C - tajna blistave kože?

  Užurban način života utiče na epidermis i ten čini umornim i bez sjaja. Ali, da li ste znali da jedan od najpoznatijih vitamina može biti ključ blistave kože zdravog sjaja? Bacićemo pogled na revitalizujuća svojstva vitamina C.


  Pročitaj članak

  go to top